Ezért irtam hogy későn ébredt fel....
Használatbavételi engedély
- 1
- 2
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.
Beléptem az ETDR (azt hiszem így hívják a felületet) és ott még nem adták ki a használatbavételi engedélyt, sőt még ügyfélként vagyok bejegyezve.
Igen, én is olvastam, hogy márc.1-től megszűnik ez a lehetőség, ezek szerint csak a per maraad, tehát nem támadhatom meg a használatba vételi engedélyt annak reményében, hogy kártérítést kapok?
még anno egy ügyvéd javasolta nekem, hogy a használatba vételkor támadjam meg (de ez pár éve volt, azóta megépült, sőt laknak is benne, de használatbavételijük még nincs).
Há ha még ügyfélként vagy nyilvántartva indits egy fellebbezést . Mit veszithetsz?
Pofon nem vágnak. Legfeljebb az új szomszédok.
„ tehát nem támadhatom meg a használatba vételi engedélyt annak reményében, hogy kártérítést kapok?”
Nos, pont az ilyen jellegű szomszéd zsarolások miatt szüntették meg a fellebbezés lehetőségét. A kártérítési igénynek korábban se volt köze a közigazgatási eljáráshoz, így a kettő eddig sem volt összemosható.
Ha tényleg jogos kártérítési igényed van, szerintem ne ahhoz az ügyvédhez fordulj, aki korábban azt javasolta neked, hogy fellebbezz! :D
:)
Inkább a bírósághoz.
De ha megszüntették ezt a lehetőséget, akkor ez már nem is életszerű, mármint a használatbavételit megtámadni, akkor már csak a bíróság jöhet szóba?
Támadd meg. Egy próbát megér!
Nem éri meg. ;) :D
VAN, akinek megéri (mondjuk a polghiv, jól jön az illeték). :D
Abba nem megy tönkre..
Viszont próba szerencse...
drbjozsef
„VAN, akinek megéri (mondjuk a polghiv, jól jön az illeték). :D”
Mert az önkormányzat mit csinál az illeték bevétellel? Semmit. Ugyanis az kizárólagosan állami bevétel.
Nem egy ló ára...
„Nem egy ló ára...
”
Eddig. De mivel most már csak bíróságra mehet(ne), így azért már más a leányzó fekvése, perköltség, ügyvéd.... és ha ló nem is, de egy ökör ára kijöhet belőle. :D ;)
Egy borjut még megérne,ökröt már nem...
Tisztelt Tagok, Szakértők!
Használatbavételi engedéllyel kapcsolatban lenne 2 kérdésem:
Újépítésű, több lakásos társasház használatbavételi engedélyezési eljárása során milyen állapotban (készültségi fokon) kell lennie a lakásoknak a hatósági szemle pillanatában; milyen munkafázisoknak kell addigra megvalósulnia a lakásokban (a kivitelezés és a beépítés tekintetében)?
Kaphat e használatbavételi engedélyt az újépítésű társasház, ha nincs minden lakás az előírásoknak megfelelő állapotban a hatósági eljárás (szemle) alkalmára?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
- Az engedélyezett, vagy az építési naplóban fellelhető megvalósulási terveknek megfelelően elkészült, rendeltetésszerűen biztonságosan használható épületre lehet kiadni az engedélyt, vagy tudomásul venni a használatbavételt.
- Az előzőekből adódóan a jelenlegi szabályok mellett egyértelműen NEM.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02