Tisztelt Fórum!
2010 évben nagymamámtól örököltem egy utcafronti házrészt, mely osztatlan közös tulajdonú telken fekszik. Mivel nagyon rossz emlékek kötöttek a kis házhoz, ott találtam meg nagymamámat mikor elvitte a mentő, csak egy héten egyszer mentem oda hónapokig( talán 4 hónapig) a halála után. Az én házrészem összeért a szomszédos 2. lakásegységgel, aki ezalatt a 4 hónap alatt tetőcserét végzett az ingatlanán, ennek következtében lebontotta a két ház közös kéményét, amibe az én működő gázbojlerem volt bekötve, és lezárta az addig meglévő padlásfeljárómat. Igaz a padlásfeljáró kialakítása csak úgy volt megoldható hogy én először az ő házának a tetejéről jutottam be az örökölt lakásegység padlására. Amikor kérdőre vontam azt válaszolta, hogy cseréltessem ki a gázbojlert villanyra, a padlásfeljárót meg oldjam meg ahogy akarom. Bejelentést tettem a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán, jelenleg lebontatták vele a felújított ház szerkezetét, mivel sem a bontásra sem az építésre nem kért engedélyt. Én kicseréltettem a bojlert, ami nekem nem olcsó mulatság volt. Azt szeretném megtudni, hogy kártérítésre van e esélyem ha beperelem a bojlerrel kapcsolatban. A másik kérdésem hogy kötelezhetem-e a padlásfeljáró eredeti állapotú kialakítására, és ne egy kicsi tetőablakon kelljen megközelíteni a padlásomat, ami az ő tetőszerkezén lesz kialakítva, az addigi hagyományos "kutyaház-alakú helyett, amin sokkal könnyebb volt a padlástérbe bejutni, nem beszélve arról hogy tűz esetén vagy esetleges átalakításokkor is megfelelőbb lenne. A birtokvédelem már elutasított, mondván hogy a saját birtokháborításomat már elhárítottam, hogy kicseréltem a bojlert, a padlást pedig az ő pici tetőablakán megtudom közelíteni. Várom válaszát! Köazönöm.