Sziasztok!
Én egy 7 lakásos kertes társasházban élek. A munkámból kifolyólag elég
sokat vagyok távol, ezért sajnos nem tudtam elmenni a legutóbbi lakógyűlésre sem. Erről a gyűlésről a faliùjságról értesültem, levelet nem kaptam. Azt sem tudtam miről kell majd döntèst hozni. Azt álmomban sem gondoltam volna ami ezitán történt.
A társasház L alakù. Én pont a sarokban lakom fölöttem 4 kicsi garzon lakás van. Ezekhez a lakásokhoz egy fa lépcső és és egy hozzá tartozó fa terasz vezet, ami pont a lakásom fölött megy el. Ezzel semmi gond, így vettem a lakást... Ez nem zavart engem..
Aztán tegnap kiderült, hogy ők a gyűlésen megszavazták, hogy ezt a teraszt kibővitik. Mindez úgy derült Ki, hogy elkezdték a munkálatokat...
Nekem nem szóltak.. Engem nem kèrdeztek meg, pedig az én lakásomat
árnyékolja la nem kicsit az ùj terasz.. Egy ablakom és egy üveges ajtóm van alatta. A teraszt 2x akkorára csinálták mint volt.. Így most kb 3 méterre ér Ki..
A 7 lakásból egyet nem èrint közvetlenül a dolog. Mellettem a földszinten még van egy lakás amit részben érint, de nem árnyékolja le..
Sajnos egyedül maradtam a véleményemmel.. Egyedül engem zavar.. Nyilván a fent lakók mind azt szeretnék , hogy ez így maradjon.. Ha a mellettem lakó is megszavazta akkor 5 kb 30-40 nm-es lakás tulajdonosával állok szemben a kb 70 nm- es lakásommal.. Nem tudom van e esélyem..
A gyűlés és az, hogy nekem nem szóltak nyilván nem volt jogszerű.. az is kizárt, hogy engedèlyük van..
De ha utólag megszavazzák és engedélyeztetik stb.. Akkor gondolom samszom sincs, hogy eltüntessék innen..
Ilyen esetben engem mint tulajdonost nem véd semmi?
Nagyon köszönöm Előre is a segítséget!!