nonolet
Nem,nem a lakhatás miatt szeretné. Van sajátja,amit szülei a nevére irattak,ott élnek.
nonolet
Nem,nem a lakhatás miatt szeretné. Van sajátja,amit szülei a nevére irattak,ott élnek.
Lakbér?!
Nem tom.
Tesó azt kérte,h legyenek rendben számlák,amik párom nevére jönnek. Ez így is van.
Kislány anyukája,sanszom sincs,mert idézem:
"Engem nem érdekel ez a sz.r kis lakás."
Kislakás, kb.havi 40.000-re saccolnám,ha bérleti díj kellene. Ez 5évre 2.400.000.-
Rezsi:30.000.-/hó
Házadó:12.000.-/év
Fa:200.000.-/fűtési szezon.
De nem is ez a lényege,lehet számolgatni.
Nekünk csak az lenne a fontos,h van-e vmi törvény/szabály bármi,ami reményt adna,h a gyerekekkel itt maradhassunk,ahol apuka meg ők is nevelkedtek.
"hanem az anyukája."
Gondolom az aki eljárhat a leányzó nevében...
Így ez ellen JOGI úton tenni nem lehet.
"Nem nincs se haszonélvezete,"
Hiba volt, e nélkül ajándékozni, ez esetben.
"Mivel az ingatlan 50%-a a párom hugáé,kérdeztük őt is, ő sem szeretné,ha elmennénk."
Akkor az egyik felének a használata biztosított.
Kössenek róla egy "szívességi használati" szerződést.
Ezzel a jogalap vitathatatlanná válik.
A másik felét pedig használja tovább... "önkényesen".
Aztán majd kiderül mi lesz.
Ha megpróbálják kiűzni, az hosszadalmas eljárás lesz.
(1-2 év közti átfutás várható)
Azonban, mérjétek fel,
hogy
mennyi lenne a REÁLIS bérleti díj az egészre.
Aztán a bent lakó kínálja fel a kislánynak,
mint tulajdonosnak az összeg felét használati díjként.
A díjat fizesse is meg a kislány számára nyitott letéti számlára.
Innentől az ügy méregfoga vélhetően ki lesz húzva...
Nem nagyon marad érdemi indok a kirakására.
Mivel gondolom nem a lakhatási problémái miatt akar lépni és beköltözni.
„Kérdésem, h lehet-e vmit tenni,”
Természetesen lehet. El lehet költözni !
„évtizedek óta párom fizet és tart rendben itt mindent, vagy tényleg költöznünk kell?!”
Ez ok. Na de mi lett volna a lakbér ?
A kislány 15éves. Ő sírva hívta fel édesapját, h ő nem akarja ezt,hanem az anyukája.
Nem nincs se haszonélvezete, se semmije ingatlanon páromnak.
Mivel az ingatlan 50%-a a párom hugáé,kérdeztük őt is, ő sem szeretné,ha elmennénk.
hugix
Haszonélvezetet se tett az ajándékra anno?
Akkor jelenleg (úgy tűnik)
Hanem csak egy ott ragadt megtűrt lakó.
(szívességi használó)
Így aztán,
ha már nem látják szívesen tovább,
akkor bizony mennie kell.
HA TÖBBET költött rá 2012-óta, mint a lakbére lett volna.
Akkor az elszámolás után,
talán némi pénzre tarthat igényt.
-
Gondolj bele, hogy 2012 óta
végül is ingyen lakik abban az ingatlanban
Azaz akár bérleti díjat is
kérhettek volna tőle 2012-től.
Sőt utólag is elkérhetik, akár !
Végül is érthető cél, ha a tulajdonos
akar immár beköltözni a saját tulajdonába.
Más kérdés, hogy megajándékozottként ez hálátlan lépés-e?
vélhetően az.
Ezért alapot adhat az ajándék visszakérésre is.
Amitől viszont fordul a kocka...
(főleg, ha már nagykorú is lett/lesz mostanában a lányka)
A párod kérje vissza az ajándékot,mielőtt kiteszi az utcára a megajándékozott!
hány éves most a kislány?
hány éves most a kislány?
Tisztelt Fórumozók!
Egy speciális helyzetbe kerültünk.
Párom 35 éve él ebbebln a házban,ami a szülői háza, ennek az alsó részét teljesen átalakította felújította.
Sajnos 2012-ben elhunyt párom édesanyja,aki ezt a részt páromra és annak hugára hagyta 50-50%-ban.
A párom a kislányának ajándékozta, aki ekkor 10éves volt.A kislány és édesanyja jó ideje elköltöztek, itt hagytak mindent.
Ma közölte a kislány anyukája,h párom és mi a családja mielöbb költözzünk el,mert Ő így döntött.
Kérdésem, h lehet-e vmit tenni, hiszen ez a párom szülői háza, évtizedek óta párom fizet és tart rendben itt mindent, vagy tényleg költöznünk kell?!
Minden segítséget előre is köszönök!
Meg az ,,ajánlat,,!
Ahogy tulajdonba lépsz,duplájára emeled a bérleti dijat!
Hát akkor ketten,a héten költöznek nem?
Mondd meg a tulajnak, hogy mondjon fel a határozatlan idejű bérlőknek a szerződés szerint. Legyen nyoma, ajánlott-tértivevényes levél, kiköltözési határidővel, legjobb lenne a szerződés alapján közjegyzővel küldve, bár az pénzbe kerül.
Aztán ha nem költöznek ki, akkor jön a per. Meg a moratórium...
A határozott idejű szerződések alapján bent lakókat egyszerűbben, nemperes eljárásban is ki lehet tenni, a határozatlan idejűt - hacsak nincs közjegyző által hitelesített kiköltözési nyilatkozata - csak perben.
Köszönöm a válaszokat! Már egy kicsit biztatóbb a helyzet! Az egyik bérlőnek szept. 30-ig szól, a másiknak 23.-ig, a másik kettőnek határozatlan idejű.Egy hónapos felmondással. Csak a tulaj azt igérte nekik, szóban, hogy kapnak még két-három hónapot.
Ha te vagy főnök,akkor csak addig vagy köteles tűrni őket,ameddig a szerződésük szól!
Ha például határozott idejű,és december 31-én jár le,akkor január 1-én viszontlátásra!
Ha viszont határozatlan,akkor azon a napon megszűnik,aikor a tulajdonjogod az ingatlannyilvántartásban bejegyzésre kerül.
Természetesen nem kötsz velük szerződést,hanem közlod a felmondást a szerződésűkben foglaltak szerint és visszaadod,a kauciót. Ennyi!
A vétel történhet
1.
Bérlőkkel együtt >> olcsóbban.
Ekkor a bérleti szerződések tovább élnek!
Azokat neked kell/lehet majd megszüntetni
és aztán a bérlőket kirakni...
-
2.
Bérlők nélkül >> drágábban.
Ekkor az eladó mondja fel szerződéseket
és rakja ki a bérlőket, ha nem mennek el maguktól.
Köszönöm a válaszokat! De ha megvan az adásvételi szerződés, és "én vagyok a főnök" akkor mit tehetek? Gondolom új bérleti szerződést kötök velük, és máris írom a felmondást?A kutyákat hogy tüntethetem el, ha maguktól nem akarják elvinni őket?
Előbb lefyen aláirva az adásvételi szerződés!
Normál esetben azt javasolnám még, hogy ajánlj fel nekik valamennyi pénzt az egy hónapon belüli kiköltözésre, ha belefér a büdzsébe, de a mostani albérlet árak mellett újat nem fognak gyorsan és olcsón találni, ráadásul három lakást kellene kifizetni, az már komoly összeg lenne.
Viszont arra figyelj közben, nehogy hátralékokat halmozzanak fel. Legalább azzal ne kelljen vergődnöd majd.
De sajnos nincs rá sok esély, hogy hamar ki tudd tenni őket. Jogszerűen fel kell mondani nekik, de ha nem költöznek ki, eljárást kell indítani, ami nem lesz rövid, tavaszig le se fut szinte.
És fogadd meg Óbudafan tanácsát!
Onnantól te vagy a főnök!
Tavaszig már kibirod.
Arra, hogy a kilakoltatási moratórium előtt kiköltöznek, ne számíts, ennyi idő alatt a semmiből ezt nem lehet intézni, hacsak nincs közjegyzői kiköltözési nyilatkozatuk. De miért lenne? Egyébként valószínűleg követelheted, hogy a végleges adásvételit kösse meg veled a tulajdonos, de még ennek az eldöntéséhez is látni kellene a megállapodásotokat.
Kedves Fórumozók!
Szerintem eléggé speciális ügybe keveredtem. Próbálom röviden leírni. Van egy telken belül egy tulajdonos kezében egy nagyobb és egy kisebb ház. A kisházban másfél éve én lakom. Úgy költöztem be, hogy eladja nekem a tulaj, és mivel rossz állapotban volt a ház, én a saját pénzemből felújítottam, de nem lelakhatásért, hanem kölcsönként. Papír van róla, hogy én nem kérek kamatot, én bonyolítom le a felújást, a tulaj nem kér lakbért, amíg meg nem állapodunk az eladásban. Több mint 3 millió forintról van szó. Azonkívül én elvállaltam a gondnokságot a nagy házban, ugyanis ott három önálló lakás van kialakítva, és mindenütt albérlők laknak. A tulaj vidéken lakik. El akarja adni a nagy házat is, mert tele van adósággal. A lányomék, a fiam és én, meg szeretnénk venni. Tavasz óta végre eljutottunk odáig, hogy az OTP-től megkaptuk a választ a hitelfelvételhez, már csak az adásvételit kellene aláírni, de ott a sok albérlő, akiket a tulaj eddig nem tájékoztatott korrektül, hitegette őket, hogy ráérnek két-három hónap múlva kiköltözni, miközben mi kértük, hogy intéződjön el az ügy a fűtés kezdete előtt. Eszük ágában sincs hamarabb kiköltözni. Mind eközben áldatlan állapotok vannak. Veszekedés, két nagy kutya, amikkel nincs törődve, folyton az ajtóm elé csinálnak, macskák akik az ablakomba ülnek, odapisilnek a másik teraszára, a kutyák éjjel nappal ok nélkül ugatnak, ha én kérem a rezsipénzt, én vagyok a rossz, biztos lopom őket, késve fizetnek, egymással is haragban vannak, sorolhatnám még, de már megy föl a vérnyomásom a gondolatára is. Elköltöznék, de nem tudok, mert a pénzem ráköltöttem a házra, a tulaj nem tudja visszafizetni. Csapdába kerültem. Mit tudnék tenni? Mi lenne a megoldás, hogy az albérlők még a kilakoltatási monatórium előtt kiköltözzenek? Előre is köszönöm a tanácsokat.
Adios
Neked nincs!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02