A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?

nonolet # 2017.07.16. 22:22

(csak szóban engedtük meg neki határozatlan időre, hogy maradjon)

Azaz jogszerűen lakik ott...
Amíg még engeded neki!

Az első lépés tehát,
hogy
írásban (átveteted vagy tértivevényes levél)
közlöd vége a lakhatásának és adsz
mondjuk 30 napot az elköltözésre neki.

Közlöd azt is, hogy a 31. naptól

• lakáshasználati díjt fogsz kérni, ha marad
  • plusz a rezsi ráeső részét is

A közölt díj a reális bérleti díj úgy 90%-a legyen.

-
Ha nem költözik ki, akkor lehet tűnődni a hogyan továbbon...

2+1 út van.

1.
A jogi út.
Rosszhiszemű lakáshasználóként kirakatod
az ere való un. "nem peres" eljárásban.
(addig is ketyeg neki díj és a rezsi rész)

2.

Felkínálsz egy számára jelentős összeget,
(írásban), amit csak akkor kap meg, ha

• kiköltözik

és

• ki is jelentkezik

Mondjuk 15 napon belül.

(bizalmatlanság esetén ügyvédi letétbe rakod a pénzt neki)

+1
Nem lépsz és eltűröd továbbra is az ott lakását.

-

Ki tudj mit hoz még a jövő az életetekbe!
(szorulhatsz még te is rá egyszer)

Így a 2. megoldást javasolnám....
Pláne, hogy az némi tőke-segítség is neki az új életéhez.

MajorDomus # 2017.07.16. 18:48

Kiteheted.
Felszólitod a távozásra.
Fiktiváltatod a lakcimét.

Hogy miből tartja fenn a lakást?
Az legyen,az ő gondja.
A jelenlegi módszerrel:

Befogad 3 albérlőt.

D.Evelin # 2017.07.16. 15:10

Sziasztok Forumozok!

Én és a férjem megvettük a szüleim házát, mi lettünk a tulajdonosok, mi is ott lakunk, a szüleimnek lakhatási jogot adtunk. A testvérem is ott lakott, oda volt bejelentve a lakcíme, életvitelszerűen benne lakik most is.(csak szóban engedtük meg neki határozatlan időre, hogy maradjon)Az lenne a kérdésem, hogy ha végleg megromlott vele a kapcsolatom és elviselhetetlenül/méltatlanul viselkedik minden ott lakóval, akkor én mint tulajdonos ki tehetem e a házból? Mi ennek a menete?Mindenképp perelnem kell? A dolgot nehezíti az is, hogy közel 40 évesen még mindig munkanélküli, szóval nincs keresete. De lenne hova mennie, másik lakásba, de nem tudná fenntartani. Ilyen helyzetben mit lehet tenni?

MajorDomus # 2017.07.06. 22:10

Zöld...

A macsek 1 hónapos korában 35 dkg.
Akkor még nem képes önálló életre.

A felnőtt cica 4 és 7 kg (az én macskáim)!

Azért az eltérés mert 2 him macska közül az egyik mindig domináns,és sokkal nagyobb lesz!

Zöldövezeti11 # 2017.07.06. 18:30

N. n. nem tiltakozik ?

Zöldövezeti11 # 2017.07.06. 18:24

T. Bagoly75 !

A papa jól bírta a strapát ... két élettárs !
Amúgy a hölgyek nem bérlők voltak, hanem cs.tagként lakáshasználók. Nyilván a potya jól jön mindenkinek. Az a másik azért elég hamar feladta a te nagy szerencsédre.

Bagoly75 # 2017.07.06. 16:34

Sziasztok Forumozok!

Sajnos az az en tapasztalatom, hogy a berlonek mint birtokban levonek tobb joga van a lakashoz mint a tulajnak. En a kovetkezo helyzetbe kerultem: Edesapam sajnos elhunyt tavaly es megorokoltem 2 lakast ket elettarssal :). Egyik holgy sem akart tavozni ilyen-olyan indokokra hivatkozva. Nem volt mit tenni, ugyvedet fogadtam. Az ugyved elmondta a jogaimat, hogy nincs mas ut csak a peres eljaras egy lakaskiuritesi per kereteben. Elinditottuk a pert a ket holgy ellen egy beadvanyba. Az egyik holgy marciusban elkoltozott de ugy, hogy kipakolta a lakast teljesen meg a beepitett konyhaszekrenyt is elvitte a mosogatoval mindennel egyutt. Ugy voltam vele nem baj legyen vele boldog, es annak adtam halat, hogy vegre elment. Igaz tobbszazezres szamlatartzast hagyott hatra de legalabb elment. A masik holgy nem akart tavozni onszantabol igy a peres eljaras mellett a tisztesseges jogaimhoz fordultam segitsegert. Aramszolgaltatas megszuntetese. Az Elmu azt mondta, hogy csak ugy kapcsoljak ki az aramot, hogy ha az orat is elviszik. Ez a megoldas nem nagyon tetszett. Gyorsan atirattam a nevemre az orat es mivel nekem kint van az ora az udvaron igy siman lekapcsoltam es kiirtam az orara , hogy az en tulajdonom, ha barmi rongalas vagy serules eri az orat az azonnali rendorsegi feljelentest von maga utan es le is lakatoltam. Ket napnal tovabb nem birta a holgy aram nelkul de az orahoz sem mert nyulni es a napokban elkoltozott 1 ev utan. Ezt csak azert irtam le, mert ha en is egy kicsit batrabb vagyok anno, akkor mar ezt honapokkal elobb is meglehetett volna tenni mert ehhez a tulajoknak joguk van. A peres eljarast megszuntettuk. Mindenkinek kivanok sikeres ugyintezest es csak batran merjetek harcolni azert ami a tietek. Sziasztok

Zöldövezeti11 # 2017.07.06. 05:42

dykeno21 !!
A legközelebbi szerződésedbe vedd bele, hogy 100 g- nál nehezebb háziállat tartása nem megengedett.

Habár én pont 2 hete engedtem meg az egyik bérlőmnél, hogy tarthat macskát. Már több mint hat éve bérli a lakást és jó bérlő.
A macsek most olyan 200 gramm és elééri majd a 2kg-ot, ha megéri !

MajorDomus # 2017.07.02. 21:32

Mondd fel a szerződést!

nonolet # 2017.07.02. 18:45

ha jogcíme van VAGY VOLT (hiszen felmondás vagy akár csak lejárat esetén elvileg már nincs), de ha vitatja a jogosságot, akkor mint birtokost, őt védik a szabályok. Ha birtokvédelmet kér a jegyzőtől ellened, bizonyosan meg fogja kapni.

Naaaaa....

Nicsak.

bpartner_berleti_jogviszony_berleti_szerzodes.pdf

http://www.ingatlankezeles.com/…zerzodes.pdf

nonolet # 2017.07.02. 18:40

Megtiltottad szerződésben a kutyát?
Vagy benne van, hogy az engedélyed kell hozzá?!

Ha NEM
akkor miért is happogsz?
Hisz ami nem tilos azt szabad...
...és a kutya szokásos lakó tartozék.

Tehát nincs joglapod utólag kifogásolni.

-

Ha IGEN
akkor meg tartsd be a szerződésben erre előírtakat.

dykeno21 # 2017.07.02. 18:10

A megkérdezésem nélkül vittek a lakásba kutyát. Mikor megtudtam kértem őket, hogy távolítsák el. Ez nem történt meg. Én úgy gondolom, hogy nem rendeltetésszerűen használják a lakásomat és miután a nő közölte, hogy nem érdekli mit csinálok és voltak vele már konfliktusaim szeretném megszüntetni az ott lakását mielőbb!

drbjozsef # 2017.07.02. 16:56

dykeno,

ha jogcíme van VAGY VOLT (hiszen felmondás vagy akár csak lejárat esetén elvileg már nincs), de ha vitatja a jogosságot, akkor mint birtokost, őt védik a szabályok. Ha birtokvédelmet kér a jegyzőtől ellened, bizonyosan meg fogja kapni.
Ha meg a közműveket piszkálod, azért még meg is büntethetnek. Ha a használati joggal a mérőórák is a nevén vannak, akkor amúgy sem tudsz mit csinálni, ha nincsenek, akkor az külön szívás, mert hátralék felhalmozás esetén sem tudod kiköttetni, legfeljebb (megpróbálni) utólag behajtani a károdat.

A varázszó : megegyezés.

Nincs jobb megoldás. Ajánlj fel lelépési pénzt, ha előbb kiüríti az ingatlant. Arra gondolj, hogy ha kellően rosszhiszemű, és a jogait is ismeri, akkor sokszázezer forintos költséget és/vagy kárt tud okozni neked (ha pedig vagyona, jövedelme se lenne, akkor soha be sem tudod hajtani rajta, még ha járna is)

Vagy bármi mást, akárhogy, de próbálj kiegyezni vele. Minden más hosszadalmas, költséges, és kétséges kimenetelű is.

nonolet # 2017.07.02. 13:42

A szerződéseket be KELL tartani.

Ha mégsem akkor
az ezzel okozott kárt+költséget téríteni kell.

Ezen alapelvek menetén gondolkozz,
amikor egyoldalúan akarsz módosítást-változást.

Persze lehet közös!!! megegyezéssel is
változtatni-megszüntetni egy szerződést.

Sőt,
ha a MÁSIK fél nem tartja be,
akkor téged illetnek meg jogok.

-

Tehát

• ha van bizonyítható okod a felmondásra, akkor

erre az okra hivatkozva mondd fel
a szerződésben írottak szerint

• ha nincs, akkor

marad a közös megegyezés
vagy
az egyoldalú felmondás ÉS a helytállásod
az ok nélküli felmondás miatt

dykeno21 # 2017.07.02. 11:26

Kedves Fórumozók!

Ingatlan használati jogot hogyan lehet megszüntetni és mi a legrövidebb határidő amit ki lehet kötni, hogy költözzön el az illető? Nekem, mint tulajdonosnak meg kell indokolnom a megszüntetés okát? Van előszerződés, hogy meddig van használati joga az ott élőnek, de én ezt szeretném megsürgetni, hogy megszűnjön a konfliktusok miatt és mihamarabb adja át a lakásomat.
Közműveket meg lehet szüntetni ideiglenesen?

dykeno21 # 2017.07.02. 10:30

Kedves Fórumozók!

Ingatlan használati jogot hogyan lehet megszüntetni és mi a legrövidebb határidő amit ki lehet kötni, hogy költözzön el az illető? Nekem, mint tulajdosonak meg kell indokolnom a megszüntetés okát? Van előszerződés, hogy meddig van használati joga az ott élőnek, de én ezt szeretném megsürgetni, hogy megszűnjön a konfliktusok miatt és mihamarabb adja át a lakásomat.

MajorDomus # 2017.05.24. 21:48

Egy tárgyalást megér....

drbjozsef # 2017.05.24. 03:39

Nem lehet mindenki egy igazi nonolet. Még Gandhi is irigykedik rád most odafentről szerintem.

Örülök a magabiztos erkölcsi fölényednek. Büszke vagyok rád, na!

MajorDomus # 2017.05.23. 21:30

Jav: egyoldalu az esély!

Továbbra is fenntartom!

Ugyanakkor mi lenne ha egy mediátorral 3-an leülnének tárgyalni?

Ha nincs értelme egyezkedni, még indulhat a háború,de ha szakember felvilágositja,van esély az egyezségre,emberi módon!

nonolet # 2017.05.23. 19:30

drbjozsef

"Az meg mar nem olyan vidam dolog, hogy az ember ne nyuljon az ilyen "sunyialjadekgenyo"-val szemben kicsit erosebb eszkozokhoz..."

Tudod...

Kinek mennyit ér a becsülete, az a kérdés.
A szerint ítél és jár el.

A tiéd a fentiek alapján szerint elég keveset érhet.

efi99 # 2017.05.23. 19:29

nonolet
Én kivágnám onnan a sunyiba.
Ezután továbbra is lesz 2 ellenérdekelt fél, talán bírósági tárgyalás is, de tudod mit: pereljen ő!
Az esetek 90%-ában nem fog, mert nincs rá pénze, ideje, éppen nincs hol laknia, és egyébként is jó eséllyel veszítene.
Sokkal kényelmesebb úgy bíróságra járni, hogy már én vagyok belül, felőlem akkor aztán 20 évig is kotulhatnak már rajta.

surikata # 2017.05.23. 19:28

Bocsika, nem mentem vissza a kérdéshez, de a válaszokból és a címből gyanítom mi a kérdés, amire lenne egy gyakorlatban alkalmazható ötletem:
Ha rosszhiszemű lakáshasználó van az ingatlanban, és a tulajdonos meg szeretne tőle szabadulni, ha eddig nem volt a nevén, akkor most írassa át a tulajdonos a nevére a villanyórát(órákat), és egyidejűleg kérjen előrefizetős órára óracserét, letiltva bárki más általi feltöltési lehetőséget. Az óracsere kivitelezésekor a minimális összeggel feltöltve szerelik fel, annyi lesz még a bukta, mert a továbbiakban nem történik feltöltés. Ennyi. A XXI. sz.-ban már nagyon elvétve fordul elő az áram nélküli élet, jobbik esetben még a vizet is villanybojler melegíti, aztán ha központi fűtés van, ott a keringető szivattyú is árammal működik. Azért nem kis kihívás pl. télen sötét lakásban hideg vízben mosakodni. Előbb utóbb, de inkább előbb menekülni fog onnan. Ha távfűtés van, akkor sajnos nehezebb elérni, hogy elmenjen, de akkor sem reménytelen :)

matthiasi # 2017.05.23. 13:03

nonolet nonolet nonolet !

az igazság bajnoka !

drbjozsef # 2017.05.23. 10:36

Azt azért fogtad, hogy masfél éve nem fizeti a kktsg-et es a kozmuveket? Lehet vidaman millios tartozas mar ezen. Az meg mar nem olyan vidam dolog, hogy az ember ne nyuljon az ilyen "sunyialjadekgenyo"-val szemben kicsit erosebb eszkozokhoz...

nonolet # 2017.05.23. 08:09

"tehát jeleztem egy plomba eltávolítás lehetőségét2"

Rongálás, sunyin és más BAJBA keverése aljas módon!

"nem mondtam, hogy nagydobra verve kell ezt a műveletet "

Tehát aljas-sunyi módon, keversz bajba mást -..ugyebár?

" gázszag véleményezést"

Hazudozás, (köz)veszéllyel szórakozás, a szolgáltató fölösleges ugráltatása.

• * -

Nagyon gáz vagy...

A sors mentsen meg az ilyen sunyi-aljadék-germóktól mindenkit, szerintem.