A lakáshasználót hogyan lehet kitenni / kilakoltatni?

Bea1 # 2016.04.03. 19:00

Ha a leírtakat tudod bizonyítani, akkor az előző tulaj felelőssége megállapítható.

Lakottan ugyanis jóval kevesebbet ér egy ingatlan, mint lakatlanul, és ő per, teher és igénymentesen adta el neked, ami nem igaz.

Kezdj el nálla ez irányú kérdéseket feltenni...

Ebben az esetben foglaló is duplán visszajár, plussz "egyéb"..

Bea1 # 2016.04.03. 18:57

Sajna... magyarországon nem a tulajt védi a jog, hanem a bentlakót.

Bazsi89 # 2016.04.03. 18:15

Sziasztok,

Igen az ingatlan megnéztem és azt az infót kaptam a tulajtól hogy az elbérlők ki fognak menni mire birtokba adás van. Ügyvéd előtt az adásvételi papírra így is lett írva hogy a birtokba adás csak akkor történik meg ha az ingatlan üres. Persze egy fix dátummal ami holnap telik le de még mindig bent laknak.

Ebben az esetben mi a teendőm? Bejelentve biztosan nincsenek és több mint 30 nap eltelt már az előző tulajjal való szerződés megszüntetéséről.

Jelenleg az ingatlan jog már engem illet. Velem nincsenek szerződésben és senki nincs oda bejelentve, semmilyen közmű nincs a nevükre íratva.

Ebben az esetben rendőrséggel ki lehet őket tenni?

Előre is köszönöm a válaszokat,

Balázs

MajorDomus # 2016.04.03. 18:01

Bizony!

Ezért nem szabad a bérlő nevére átiratni a közmûveket!

Szigorúan nekem jön minden számla, a fenymasolatot megkapja, arra fizeti a rezsit.
Ahogy felmondtam, arra a honapra már nem is fizetek. Csak az új bérlő bekoltozesevel az elszámolást.

ObudaFan # 2016.04.03. 12:46

Mert birtokvédelmet fog kapni és adott esetben kártérítést is. Ha nemfizetés miatt kötik ki a közművet, az persze más kérdés.

efi99 # 2016.04.03. 09:53

Miért ne lehetne kikapcsoltatni? Ha nem fizetem, a szolgáltató még magától is ki fogja.

MajorDomus # 2016.04.03. 08:55

A lakás használó is köteles tűrni a felújítási munkálatok végzését, különösen akkor ha a jogviszonya megszünt. Miért nem költözött ki? Akkor tűrjön, vagy tűnjön (el).

Az mindenképpen okos megoldás, ha kap egy tértis levelet, hogy 10 nap múlva ablakcsere, elektromos hálózat felújítás, vizesblokk stb.
Tehát sem fűtés sem áram sem viz nem lesz.

A kovetkeztetest vonja le a,,, bérlő,,!

Bea1 # 2016.04.03. 08:44

igaz... mérlegelni kell, hogy kik vannak az ingatlanban.

Mivel fel lettek szólítva, a tulaj joggal gondolhatja, hogy hozzákezdhet a villamoshálózata felújításához.

Persze legjobb lenne a villany kikapcsolására is felszólítani, mert lehet, hogy életmentő gépeket üzemeltet áramról, vagy pl egy légtisztító gépet, mivel asztmás, stb.

Ha fel van szólítva, hogy 15 nap múlva kikapcsolják az áramot, úgy sem jogos?

MajorDomus # 2016.04.03. 08:30

Obudafan

Jogilag neked van igazad.
De amikor olyanok a törvények, hogy nem a tulajdonost védik - de az adót persze követelik - hanem a Nem fizető bérlőt, akkor arra megoldást kell találni.
Én minden szivfajdalom nélkül kikapcsolom a villanyt a lakásban ha nem fizet, és nem akar kiköltözni.

ObudaFan # 2016.04.03. 06:45

Esetleg kikapcsoltathatod a közműveket, hátha elmennek.

Azt például pont nem. Esetleg a perben lehet megpróbálni ideiglenes intézkedést is kérni.

Bea1 # 2016.04.03. 05:32

lylyke

sajna egy hosszas lakáskiürítési per elé nézel, ami kb akkorra hozhat ítéletet, amikor elkezdődik a kilakoltatási moratórium, így kb biztos, hogy jövő ilyenkor is ott laknak, ha akarnak.

A rendőr ebben nem segíthet neked.

Esetleg kikapcsoltathatod a közműveket, hátha elmennek.

A jövőre nézve pedig csakis közjegyző előtt, közokiratba foglalt kilakoltatási nyilatkozattal adj ki ingatlant.

13-15 ezer forint, de azzal a közokirattal már mehetnél is a végrehajtóhoz.

Bea1 # 2016.04.02. 18:13

Bazsi 89

Ha van pénzed, felmondhatod a szerződést és fizethetsz, vagy pereskedhetsz.

Csakúgy vehettél ingatlant, hogy azt megtekinthetted, per és igénymentesen..

Márpedig az ingatlanban laktak, és igényük van rá...

Vagy tudtad, és csak ügyeskedni akarsz...

Határozott idejű szerződést felmondhat a tulaj, de az még nem lezárás.

A kérdés az, hogy idő előtti volt-e a felmondás?

lylyke # 2016.04.02. 14:39

Segítséget szeretnék kérni!

Tudom minden ügy más és más, csak ,,sajnos,, annyi tanácsot kaptam már, hogy fogalmam sincs mit tegyünk!!
Albérletbe kiadtuk a házunkat nem fizetés, stb. stb. miatt hivatalosan (ügyvéddel) felmondtuk az albérlővel a szerződést. Március 23-ig maradhattak. Szokásos nem akar kiköltözni! Ingatlanból kijelentettük őket, de ez kb 1 hónap. Szóltam a jegyzőnek ő azt mondta, hogy segít ha a papírok rendben vannak. Rendőrrel kirakhatom őket????

nagyon köszönöm :(

MajorDomus # 2016.03.15. 16:55

Tegye ki őket az előző tulaj.

Ha lejárt a szerzõdés te is kivehető őket, de vigyázz hogy jogszerű legyen.

Bizd rá az eladóra! Oldja meg ő.

Bazsi89 # 2016.03.15. 11:30

Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne az ügyemmel kapcsolatban, hogy;
Most vettem egy házat amibe jelenleg albérlők laknak , bejelentve az ingatlanba nincsenek de az előző tulajjal szerződésük van. Aki elvileg fel mondta ezt a szerződést.

Ebben az esetben mint új tulajdonos ki tehetem őket a házamból?

A tulajdonjog a héten már a nevemen lesz , a birtokba adás csak akkor ha ki költöztek a bérlők.

MajorDomus # 2016.03.14. 17:51

Jogi úton lakaskiűritesi per. Fél év.
Nem jogi úton, felmondod a szolgáltatónál a szerződéseket, áram gázóra leszerel, üljön ott a sötétben és hidegben.
Párhuzamosan kártérítési per, az okozott károk, megtérítése érdekében, azonnal fizetési meghagyás.
Feltéve ha van jövedelme, nyugdíja, anélkül nincs értelme.

agiii_ca # 2016.03.13. 16:23

Kedves MajorDomus!
Köszönöm szépen érdemi hozzászólását!

A helyzet ott tart, hogy nagymamám sajnos itt hagyott minket. Hagyatéka nem volt, mivel ugye a ház ahol élt az én nevemen van ő csak haszonélvező volt, nagybátyám viszont nem hajlandó elhagyni a házat. Lassan két hónapja él ott egyedül, a rezsit nem fizeti mivel a csekkek nem az ő nevére jönnek, természetesen albérleti díjat sem fizet, és azt mondja majd ő megnézi hogy hogyan tesszük mi onnan őt ki?! Szóban már többször felszólítottuk hogy hagyja el az ingatlant, keressen albérletet akármi, de semmi eredménye. Kérdésem az lenne hogy mi a következő lépés?! Rendőrség?! Vagy előtte írásban is kell tennem valamit?! Humánus embernek tartom magam, de ő egyáltalán nem érdemli meg hogy ott éljen és amióta ott van a ház állapota egyre rosszabb! Az ingatlant eladásra szánjuk, de ha nem is annak szánnánk, hanem ha mi szeretnénk oda költözni akkor is el kellene onnan mennie! Semmilyen szerződésünk nincs, nem albérlő és nem fizet semmit, és be sincs jelentve oda, én legalább is semmilyen engedélyt ilyesmire nem adta ill. nem írtam alá!!!
Válaszát megköszönve, tisztelettel:
Ágnes

limma # 2016.03.09. 12:16

Atyaég! Végül is hogyan rakták ki őket? A rendőrök segítségével?

Bea1 # 2016.03.09. 11:51

Az arányosnál nagyobb erőszakot alkalmazhatsz, amennyiben egy vagy több személy FEGYVERREL hatol be az ingatlanodba, ami már a kerítésnél kezdődhet, vagy többen fegyvertelenül.

Azaz igenis jogod van megvédeni magad, akár nagyobb erővel is, mint amivel rád támadnak.

Immaculata # 2016.03.09. 10:41

A tolvajt visszatarthatod. A házadban jogos önvédelmet gyakorolhatsz.

tamara2016 # 2016.03.09. 09:54

Kovacs ur adott egy peldat a karoraval kapcsolatba. Ha ellopod a karoramat es rajtad van nem hasznalhatok "elfogadhato" eroszakot hogy vissza szerezem. Sajnos ez nagyon gyenge es vedi a TOLVAJT es nem az ALDOZATOT. Persze a Magyar valasz "Hivj rendort". De ez is gyenge mer nem mindig tudnak jonni es addig a tolvaj eltalpal.
Egyertelmu hogy olyan eroszakot nem lehet alkalmazni ami nincs aranyba a targyal de megis.....
Mi van ha valaki betor hozzam es hozza jut a fegyveremhez. Megtolti...Most nem vehetem el a fegyvert tole mert a hazamba van es meg akarom vedeni a csaladomat?! Nem ugyanaz mondjak? Ha szerintem igen ugyan olyan. Magyar torvenyek szerint engem fognak bezarni ha a betoro megcsuszik es eltori a karjat! Igy igaz? Ha igen akkor borzaszto! Szerintem UJ TORVENYEKET kellene irni nem meg mindig az 1950's evek vacak torvenyeit idezni!!!

MajorDomus # 2016.03.02. 21:15

Már most indítsa meg a kártérítési pert.

Bazsók # 2016.03.02. 10:43

Nos,a nemperes eljárást elutasították.
Február 8-án mikor a rendőrök fényképezték a károkat azt mondták felesleges,mert 2 nap múlva úgyis"lelépnek".A tulajdonos felmondta a saját albérletét,mert már nem tudta volna fizetni azt is.Március 01.-jén hazaköltözött a két kiskorú gyermekével,vállalva a +3h utazást a munkahelyére oda-vissza.A zárat lecserélte a lakásban talált 2zsáknyi ruhaneműt raktárba vitette.Ezt követően feljelentést tett a rendőrségen mivel a lakásban tartott ruhaneműk használati tárgyak mind eltüntek.
Az is kiderült utólag,hogy amit nekik küldtek ajánlottan az üggyel kapcsolatban azt átvették?! a sajátjaikat nem!Ezért nem haladt az ügy.
Este mentek verték rájuk az ajtót,"akit bent találok a lakásomba megölöm"címszóval.
Szegény ártatlan emberek az ÜGYVÉDNŐ?! tanácsait követték:-próbáljanak meg minél tovább bent maradni,az már ottlakás,-mivel szerződésük nincs ne fizessenek,-a számla nem az ő nevükre megy,tehát miért fizetnék,-ha mennek a felszólítások ne vegyék át,-elég akkor kiköltözni mikor már a végrehajtó kiértesíti.
Nem is értem a kamara ezt,hogy engedheti meg.

Végkifejlet:a tulajdonost megvádolta az emberke,hogy magánlaksértést követett el ellene,valamint kitalálta,hogy ellopott egy laptopot?!

Most takarítják,festik
a teljesen leamortizált lakást.
A kiegyenlítő számlákat várják :-(

MajorDomus # 2016.02.22. 20:52

Azért írd meg, hogy mire jutottál!

Bazsók (törölt felhasználó) # 2016.02.22. 14:25

Tisztelt Fórumozók!

Erre semmi szükség!
Radatti,Siegelinde köszönöm de nem kell védelmetekbe vennetek.Immaculata írjon csak azt és ahogyan akar, szólásszabadság van.
Az ügy a Bíróságon van,várjuk a döntést.