Társasházak jogásza!


Mufurc_nagyon # 2013.04.22. 07:45

Techem árak;-)

36 lak éves fűtéselszámolás.
Megkell adni az óra adatokom kívül a gázszámlát és az elszámolási arányt fűtés meleg víz között.

Az ár kb. 100 eFt
Viszont adnak lakásonként 5 lapot adatokkal.

Egy excel tábla elég volna.

"én is ajánlom"

Jellemzi az ütk.-t, ha saját "hatáskörben" ezt nem tudja elszámolni.


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

MajorDomus # 2013.04.21. 15:39

,,házmesterné,,
ez hülyeség.mármint a szövetkezettől.
nehogy már a szolgáltató határozza meg hogy mennyiért hajlandó szerződést kötni.

hárman ugranak a helyére. miért nem Kerestek ilyen cégeket mint Techem,Viterra stb. nem is hallottam mig ilyen zöldséget,pedig több ezer lakást számolnak el nekem.

szintén házmester

zsuzsa28 # 2013.04.20. 22:48

Vitám volt a közös képviselővel a közös költség tartozásommal kapcsolatban. Elküldtem neki a feladóvevényeket 1985-től. Készített egy kimutatást melyben az előző közös képviselő által kimutatott tartozást görgette végig. Ő 2011 02 01-től közös képviselő a társas házban. Kimutatott 32000 Ft-os tartozást. Ez a kimutatás 2012 áprilisban készült. Tudomásom és számításaim szerint én nem tartozom, ezért kértem, hogy írja meg ,hogy mikor tartoztam az elmúlt években és mennyivel. Ennek a kérésemnek nem tett eleget. Jelenleg már szerinte is csak 16000 Ft-al tartozom. Ma a közgyűlésen megszavaztatta, hogy a tartozások után 10 %-os kamatot kell fizetni. A közgyűlés után elküldte a kimutatást újra de nem csak nekem HANEM 15 TULAJDONOSTÁRSNAK. Engem megszégyenítve. Vannak akik több száz ezer Ft-al tartoznak őket név szerint meg sem említette. Kérdésem : Megtehette ezt a közös képviselő, hogy nyilvánosságra hozta másoknak a részletes vitatható kimutatást.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.19. 12:54

Ez valószínűleg nem igaz. De ha van díj, azt ki is kell fizetni. A lakásszövetkezetnek pedig csak a tagoktól és a nem tag tulajdonosoktól van pénze. (A társasháznak meg pláne.)

senkiobuda (törölt felhasználó) # 2013.04.19. 12:50

Én is egy h.lye álnéven írogató házmesterné vagyok. A közös kedvenc írása szerint csak akkor köt a szolgáltató szerződést, ha a tulajdonosoktól beszedi a lak.szövetkezet a szerződéskötési díjat.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.19. 12:37

Kire?

senkiobuda (törölt felhasználó) # 2013.04.19. 12:29

Tisztelt Jogászok!

Tisztelettel érdeklődöm, hogy a szolgáltató és a társasház közötti hődíj utólagos elszámolására vonatkozó szerződéskötési díjat átháríthatja- e a társasház/lakásszövetkezet?

ragyasdezso # 2013.04.18. 13:09

kbs

Az a házmester véletlenül informatikai mérnök, aki nem csak a fürdőszobában szokott énekelni! Röviden valóban azt válaszoltam, hogy öt év, de a kérdező egy 2 hónappal ezelőtt elkövetett tévedésre utalt, ami lazán benne van az elévülési időben, tehát korrigálható. Néha pedig jobban jár az ember, ha a zöldségesnek hisz, és nem a doktornak! :lol:

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.04.18. 12:08

Nem védek senkit, csak felháborít a követelésed. Kiprovokálod, hogy amerikai szlogenek előtt hajlongjunk.

Mivel jelentős érdeksérelmet okoztál, a rágalmazási hadjáratod NÁLUNK büntetendő. Tudom, ezt sem érted, de a beton szóra szinonímákat nem találok.

Nem tudtam, hogy a fórumon több kérdésed is volt már, én a jövőben biztos, hogy nem fogok segíteni neked.

littlejohn (törölt felhasználó) # 2013.04.18. 11:19

Kedves Immaculata,

ami a múlt, az a múlt, annak, hogy minek indult ez a fórum anno, nincs jelentősége, se értelme ezzel jönni, és ezzel védeni valakit aki értelmezés helyett megismétli saját magát egy laikusnak.

KBS tudja nagyon jól korábbi kérdéseimből, hogy nem vagyok ügyvéd. Plusz, amint az ábra mutatja más is észrevette, hogy KBS engem csak "meg akart zavarni" tehát más is észrevette KBS értelmezési válaszában a gúnyt.

Biztos vagyok benne, hogyha ez a fórum az összes szolgáltatásával nem lenne kifizetődő már régen lehúzta volna a rolót, tehát a fórumot sem kell sajnálni azért mert más szelek fújnak, olyanok amelyben általában versenyeznek az ügyfelekért nem pedig próbálják elüldözni őket.

Ami pedig a józan üzletembert illeti, abban is téved, mert nem magamat hanem KBS urat soroltam ide ebben az esetben én a laikus "ügyfél" voltam képletesen beszélve csak, ahogy azt már korábban jeleztem.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.04.18. 09:06

:) még annyit, mert mennem kell.

Nehogy véletlenül a józan üzletemberek közé sorold magad, mert nagyon távol állsz te attól.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.04.18. 08:54

Miután ügyvédként hivatalos névvel, és elérhetőséggel kaptál jogi választ, biztos lehetsz abban, hogy az felelősségteljesen lett megadva.

Nick névvel pedig bárki írhat bármit, ellenőrizni, de még csak felelősségre vonni sem tudod.

De

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.04.18. 08:50

Nézd littlejohn,

ha rátaláltál erre az oldalra, akkor láthatod, hogy a friss jogi híreken keresztül, számos joggal kapcsolatos információ található itt. Amikor ez az odal létrejött, akkor a fórum kezdő és haladó jogászok véleményének ütköztetője volt. Lehetett itt vitázni, gondolatokat kicserélni. Mostanra átfordult egy tanácsadó oldallá, mert annyi az érdeklődő, hogy spontán jogi probléma felvetésére már lehetőség sincs.

Tehát akik jogászként, kezdőként feljönnek ide és megpróbálnak segíteni, azok két levél megírása, vagy két ügyfél közötti szabad idejüket áldozzák, hogy segíthessenek.

Mindig akad hozzád hasonló, aki az ingyes tanács mellett még jogot formál arra, hogy a segítséget adót kioktassa és ezzel nem kevés presztizst és mérget okozzva segítőjének.

littlejohn (törölt felhasználó) # 2013.04.18. 08:45

Bocsi, tudom még mit akartam mondani: Nem hiszem, hogy ragyasdezső védelemre szorul, de nem kellemes olvasmány az amikor egy ügyvéd ledegradálja más szakmáját.

Először is ezen a fórumon az a normális és elfogadott ha valaki névtelenül ír, tehát itt sem ő lóg ki a sorból.

Másodszor, a házmesterség (ütk) is ugyanolyan becsületes munka mint ügyvédnek lenni.

Szerintem ez a jogi fórum profibbnak tűnne ha a szakértők csak a problémákkal foglalkoznának és egymás kritizálását hanyagolnák.

littlejohn (törölt felhasználó) # 2013.04.18. 08:31

Kedves Kovács_Béla_Sándor, nem vagyok tisztában az itteni jogi dolgokkal (ezért is fordultam segítségért ehhez a fórumhoz) de az USA-ban

"mindig az ügyfélnek van igaza, akkor is ha nincs".

(The Client is Always Right Even when they're not.)

ha nem is jogilag de a józan üzletemberek nyelvén.

Erre az esetre vetítve a kinti példát, ha én úgy éreztem hogy te engem hülyének néztél akkor neked teljesen felesleges magyarázni a bizonyítványod, az számít hogy én mit érzek, nem pedig amit te gondoltál mikozben megsértettél és ez az elv már olyan régi az USA-ban hogy már betonba van öntve.

Igaz, nem vagyok az ügyfeled, de ezen a fórumon én tanácsot kértem valamiben, valaki válaszolt, erre te helyesbítetted azt a választ egy jogi vagy pénzügyi szakszavakkal megtömött mondattal.

Amikor segítségét kértem tőled az értelmezésben, akkor ahelyett hogy hétköznapi szavakkal adtál volna választ nekem, csak bemásoltad az eredeti, szakszavakkal teli válaszod adva egy pofont az ürüléknek. (csak próbálom betartani a fórum szabályait itt.)

Ha egy tárgyaláson a bírónak ugyanazt a mondtatot mondod el értelmezésként amit értelmezni kell, ő sem tudná hirtelen, hogy csúfolódsz vele vagy hülyének nézed. Én sem éreztem magam különb.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.17. 15:14

OFF
Nem néztelek hülyének. Abszolút korrekt és teljes körű választ adtam már elsőre. Az én hibám, ha nem érted?
ON

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.17. 15:13

OFF
S az nem lehetséges, hogy mondjuk, mégsem én tévedek, hanem az álnéven író házmester? Már csak azért is, mert jogi témáról van szó, az pedig nekem hivatásom, neki pedig legfeljebb hobbija. (Ahogyan én is szeretek a fürdőszobában énekelni...)
Persze, mindig lesznek, akik a zöldségesnek hisznek egészségügyi témákban, és nem az orvosnak.
ON

littlejohn (törölt felhasználó) # 2013.04.17. 14:06

ragyasdezso
Köszönöm a segítséget. Véleményem szerint kbs saját maga alatt vágja a fát minden alkalommal amikor hülyének néz egy kérdezőt mivel ő nem álnéven hanem igazi nevén írogat ezen a fórumon és mások is olvassák a ledegradáló válaszait nem csak az akinek szól. és aki véletlenül keres egy ügyvédet véletlenül sem fog klikkelni kbs honlap linkjén ilyen válaszok elolvasása után.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.16. 21:59

Főszabályként teljes egyetértés kell, de van néhány kivétel.
Ha a földhivatali eljárás díjára gondolsz, az maximum 100 ezer forint, az ügyvédi munkadíj viszont szabad megállapodás tárgya, értelemszerűen nincs felső határ.

Kangi # 2013.04.16. 20:38

Kedves szakértők!
Az a kérdésem, hogy alapító okirat módosítása lehetséges úgy, hogy nem adja minden tulaj a beleegyezését? Elég a 4/5-ös írásbeli szavazat?
Illetve a TAO módosítás költsége elérheti egy 45 albetétes házban a 700 ezer forintot?
Illetve: a TH-tól való vásárlás esetén az alapárra rájön még az áfa?

Azért is kérdés, mert a ház csak 100 ezer forintig vállalja a költségeket, a többit azon tulajok fizetnék, akik vásárolnának a társasháztól pár négyzetmétert. És ez í]y együtt nagyon megnövelné az árát a 2 (két) négyzetméternek.

ragyasdezso # 2013.04.16. 20:22

littlejohn
Öt éven belül lehet kérni, utólag is. kbs csak meg
akar zavarni! :lol:

littlejohn (törölt felhasználó) # 2013.04.16. 18:17

Ahh, hogy erre én nem gondoltam... így már egészen más a gyerek fekvése.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.16. 14:19

Így: „A kamattartozás a fő követeléssel együtt évül el. Ami azt is jelenti, hogy ha a főkövetelés vonatkozásában megszakították az elévülést, akkor a kamatra nézve is megszakadt.

littlejohn (törölt felhasználó) # 2013.04.16. 09:35

Értem. És akkor hogyan kell helyesen értelmezni?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.15. 10:49

Rosszul értelmezed.