Tisztelt Hölgyem/Uram!
2007-ben két részletben megörököltem nagyszüleim lakását. Mindkét esetben közjegyző vezette le a hivatalos hagyatéki eljárást. Semelyik esetben sem került feltüntetésre a hagyatéki végzésen a hagyatéki terhek között, hogy az ingatlan nem tehermentes. 2010-ben az említett ingatlant értékesíteni szerettem volna. Ekkor derült ki, hogy jelzálog terheli az ingatlant. A jelzálog összege: 124.498 Ft, és 1990-ben került bejegyzésre az Ingatlanbank Rt. (cégjegyzékszám: 01-10-041-284) által. Az Ingatlanbank Rt. 2002-ben jogutód nélkül megszűnt, ekkor már Ingatlan-Portfolio Vagyonkezelő Ingatlanfejlesztő Rt. néven. A Cégbíróságtól kikértem a hivatalos törlési végzést, majd a jelzálog törlési kérelemhez csatolva benyújtottam a 1.sz. Fővárosi 1.sz. Földhivatalnak. Beadványomat elutasították azzal az indokkal, hogy a jogosult törlési engedélyét nem csatoltam (hogy csatolnám, ha a jogosult jogutód nélkül megszűnt???). Ígéretet kaptam arra, hogyha pluszban benyújtom az Ingatlanbank Rt.-ről szóló közjegyző által hitelesített cégmásolatot, akkor a Földhivatal a jelzálogot törli. Ezt megtettem, azonban a Földhivatal ugyanazzal az indokkal elutasította ismét a kérelmemet, és törlési pert akarnak indíttatni velem.
Plusz információ: az Ingatlanbank Rt.-t felszámoló cég azóta jogutóddal megszűnt, majd az utóda két másik céggé alakult át.
Kérem, adjanak tanácsot, hogy hogyan lehet a jelzálog törlését elérni?
Köszönöm.