Tulajdonjog átírás visszavonása

MajorDomus # 2015.10.01. 20:07

Szerintem is, ezért írtam a határozott időt.

Valószínű más opció meg nincs.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.10.01. 07:22

A kötelezőt csak évfordulóra lehet felmondani. Szerintem.

MajorDomus # 2015.10.01. 07:18

Felmondod, és váltasz, amennyiben nem határozott időre szerződtél.

kemgida # 2015.09.30. 11:18

Tisztelt Uram/Hölgyem!
Szeretném megkérdezni, hogy személygépkocsi vásárlás után vagyok, megkötötték helyettem a köt. biztosítást egy hete, de én szeretnék inkább más biztosítónál biztosítást kötni.
Milyen lehetőségeim, jogaim vannak?
Köszönöm és Üdvözlettel: István

ankez # 2011.03.13. 10:53

telefon, tv, internet ezekről lenne szó jelenleg az ő nevén fut mind a 3.

és akkor ezek szerint visszakérheti az ajándékozást.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.13. 10:48

A szolgáltatást meg akkor is megrendelheted, ha 1/1000 tulajdonos vagy - de aztán te tartozol a díjjal. (Persze, nem ártana tudni, milyen szolgáltatásról van szó.)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.03.13. 10:46

Ptk. 582. § (1) A még meglévő ajándékot az ajándékozó visszakövetelheti annyiban, amennyiben arra létfenntartása érdekében szüksége van, és az ajándék visszaadása a megajándékozott létfenntartását nem veszélyezteti.
(2) Ha a megajándékozott vagy vele együttélő hozzátartozója az ajándékozó vagy közeli hozzátartozója rovására súlyos jogsértést követ el, az ajándékozó visszakövetelheti az ajándékot, vagy követelheti az ajándék helyébe lépett értéket.
(3) Az ajándékozó visszakövetelheti az ajándékot, vagy követelheti az ajándék helyébe lépett értéket akkor is, ha az a feltevés, amelyre figyelemmel az ajándékot adta, utóbb véglegesen meghiúsult, és e nélkül az ajándékozásra nem került volna sor.
(4) Visszakövetelésnek nincs helye, amennyiben az ajándék vagy a helyébe lépett érték a jogsértés elkövetése időpontjában már nincs meg, továbbá ha az ajándékozó a sérelmet megbocsátotta; megbocsátásnak számít, ha az ajándékozó az ajándékot megfelelő ok nélkül hosszabb ideig nem követeli vissza.
(5) A szokásos mértékű ajándék visszakövetelésének nincs helye.

ankez # 2011.03.13. 10:36

Illetőleg az is érdekelne ha ő a szóban forgó ingatlanban lemond egy szolgáltatást de én megrendelem kell-e az ő beleegyezése vagy az 50% elég ahhoz hogy ne kelljen?

Elnézést a fogalmazásért de nem vagyok jártas ilyen ügyekben.

ankez # 2011.03.13. 10:33

Üdv!

Van egy olyan problémám hogy családbeli tagom lakása 50%-át rám irattata tehát a lakás fele az én tulajdonomat képezi.
Azonban az idő során megromlott viszonyunk és a szóban forgó ingatlant is el szeretnénk adni csakhogy azzal fenyeget hogy „visszaveszi az ajándékozást és nem kapok semmit sem az ingatlan árából.
Rengeteg vitánk volt emiatt és nem vagyok járatos az ilyen ügyekben.

A kérdés tehát adott:

Megteheti-e hogy a korábban általa rám itattatott 50%-ot visszaveszi.

Előre is köszönöm a válaszokat.