Sziasztok!
- 2002. szeptembereben az onkormanyzatt kiadott ket epitesi engedelyt egy belvarosi berhaz mindket oldalara.
- Mindket ceg allapotfelmerest vegzett a kozbeekelodott lakasokrol.
- 2002. novemberenek a vegen megvettem egy lakast a kozbeekelodott hazban (a kovetkezo heten indulo epitkezesekrol nem tudtam)
- 2002. decembereben a ket epitkezes megrogyasztotta a hazat, ezzel jelentos karokat okozva az epuletben es a lakasokban.
- A ket ceg elismerte a felelosseget.
- A haz felfogadott egy statikust, aki kiszamolta minden lakonak a "karteritest".
- A ket ceg nem hajlando fizetni.
- Az onkormanyzat kiadja a hasznalatbaveteli engedelyt, mert ok csak a ket uj haz muszaki allapotat vizsgalhatjak, ahhoz nincs kozuk, hogy a kozbeekelodott hazon esett karok nincsenek sem kijavitva, sem kifizetve.
- a haz ugyvedet fogadott, aki azt kozolte (ket het utan), hogy fizetesi meghagyast ugy nyujthatunk be a ket ceggel szemben, ha a birosagon letesszuk a meghagyasban szereplo osszeg 3 %-at. (Ez csak az en lakasom eseteben 36 ezer forint!, a statikus altal kiszamolt osszegben nincs termeszetesen benne, hogy ket telen at az utcat futottem, mert az ablakokat nem lehet zarni.).
- Tegyuk fel, befizetem. A birosag azt mondja,hogy ok, igazam van. Ettol a ceg meg nem koteles fizetni, a ceg szandekosan csodbe mehet, stb.
- Ha kovetkezo lepeskent be is szeretnem oket perelni, mert nem fizetnek a meghagyas ellenere, akkor ujabb 3 %-ot kell letennem.
Ha minden igaz, akkor tk en "megnovelhetem" a karomat 70 ezer forinttal + az ugyved dijaval, de eselyem sincs arra, hogy kartalanitsanak???
Van arra mod, hogy jelzalogot jegyeztessen be a haz a mellettunk epult haz egyik lakasara addig, ameddig nem kartalanitanak bennunket?
Komolyan, ma Magyarorszagon lehetseges az, hogy felepul ket haz a kornyezetben lakok jelentos karositasaval, es ez ellen a lakok (karosultak) semmit nem tehtnek?
Ha van valami otletetek, segitsetek!
Koszonom!