haszonélvezeti joggal terhelt ingatlan eladása, kiadása

MajorDomus # 2016.03.24. 22:18

A terheit meg rajtad verik le mint tulajdonoson ha nem fizeti a rezsit.

Jancsika009 # 2016.12.26. 20:01

Haszonélvezeti jog van a megörökölt öröklakásomon!Elszeretném adni de nem tudom ez mennyivel bonyolítja meg a dolgokat?!A haszonélvező a mamám már 90éves és évek óta kórházban van és nem is fog már sajnos hazajönni onnan, ráadásul a gyámügy gyámsága alatt áll.

Immaculata # 2016.12.26. 20:02

..akkor az értékesítéshez kell a gyámügy hozzájárulása.

Immaculata # 2016.12.26. 20:03

..vagy csak haszonélvezettel terhelten tudod értékesíteni.

MajorDomus # 2016.12.27. 19:22

Vagy megvárod míg megszünik a haszonélvezet!

Jancsika009 # 2016.12.28. 07:53

Ha úgy lenne megvárnám, de nem véletlen kell piacra dobnom!!Ugyanis nem kevés adósságot is örököltem ezzel a lakással együtt és félek hogy egyszer csak elveszik a házat és árverezésre bocsájtják emiatt!Kifizetni sajnos zsebből nem tudok ennyit és alapból el is adnám ezért érdeklődök!Nem tudja valaki hogy a kiváltási költséget hogy lehet kiszámtani??olvastam hogy minél idősebb a haszonélvező annál kevesebb de az mégis mennyit takarhat?

Immaculata # 2016.12.28. 08:05

Ha a gyámhivatal biztosítani akarja a néni visszatérését, akkor nem kell neki a vételár.

BESZÉLJ a gyámhivatallal.

MajorDomus # 2016.12.28. 16:53

Mondjuk ez lenne a legokosabb, bár nem tudjuk míg jelent az, hogy,, már nem is fog hazajönni a kórházból,,

Ha olyan állapotban van, akkor nem kell a gyamhivatallal tusakodni.

Ha viszont tartós gondozásban van, akkor ott kell kezdeni.

Scipioo # 2017.01.09. 17:59

Kedves Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy a haszonélvező a tulajdonos megkérdezése nélkül bejelenthet-e az ingatlanba állandóra akárkit?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.09. 18:45

Nem ő jelenti be, de ha az a kérdés, akkor az ő hozzájárulása elég. (De szerintem te eleve nem is ezt akartad kérdezni. Mit számít egy lakcímbejelentés?)

Scipioo # 2017.01.09. 19:22

A feleségem tulajdonában van egy ingatlan, abban lakik egy bácsi, aki haszonélvező. A feleségemben most tudatosult, hogy ketten be vannak jelentve oda állandóra. A feleségem kibukott, hogy az ő engedélye nélkül hogyan lehetséges ez. Ezért kérdeztem, hogy a haszonélvező bejelenthet-e oda állandó jelleggel egyéneket a tulajdonos beleegyezése nélkül. Szval a feleségem nem adta az engedélyét, hogy oda akárki is bejelentkezzen. Márpedig a polgármesteri hivatal közlése szerint két ember is tartózkodik ott állandóra bejelentve, a feleségem aki tulajdonos beleegyezése nélkül.

Scipioo # 2017.01.09. 19:22

A feleségem tulajdonában van egy ingatlan, abban lakik egy bácsi, aki haszonélvező. A feleségemben most tudatosult, hogy ketten be vannak jelentve oda állandóra. A feleségem kibukott, hogy az ő engedélye nélkül hogyan lehetséges ez. Ezért kérdeztem, hogy a haszonélvező bejelenthet-e oda állandó jelleggel egyéneket a tulajdonos beleegyezése nélkül. Szval a feleségem nem adta az engedélyét, hogy oda akárki is bejelentkezzen. Márpedig a polgármesteri hivatal közlése szerint két ember is tartózkodik ott állandóra bejelentve, a feleségem aki tulajdonos beleegyezése nélkül.

MajorDomus # 2017.01.09. 19:26

Be.
Ezt jelenti a haszonélvezet.

Scipioo # 2017.01.09. 19:31

És mit tehet a tulajdonos?

Scipioo # 2017.01.09. 19:35

A bácsi adott a feleségemnek egy felhatalmazást, hogy járjon el a házzal kapcsolatosan. Akkor kijelentheti őket?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.09. 19:45

Márpedig a polgármesteri hivatal közlése szerint két ember is tartózkodik ott állandóra bejelentve
Borzasztó! Jobban örülnétek, ha nem lenne bejelentve, de ott lakna?

Scipioo # 2017.01.09. 20:04

Ketten vannak hivatalosan bejelentve, és ketten oda járogatnak. A bácsinak elég jó nyugdíja van, abból tartja ott a népeket. Azzal engedett oda mindenkit, hogy fizetnek neki albérletet, de eddig nem kapott egy árva vasat sem. Csak ott melegednek és laknak, csinálják a számlákat.
Kovács! Ha tíz évig ott vannak, akkor az lehet elidegenítés is. Ezért jobb, ha nincsen oda bejelentve senki sem.

MajorDomus # 2017.01.10. 19:55

Ezt már megtárgyaltuk. A haszonélvezővel kell,, elbeszélgetni,,.

Scipioo # 2017.01.13. 16:11

Már elbeszélgettünk a haszonélvezővel, és adott egy felhatalmazást, hogy az ingatlannal kapcsolatos ügyekben járjunk el. Írtunk az önkormányzatnak, hogy legyenek szívesek megadni számunkra az oda bejelentett személyek nevét és jogcímét. Utána megy nekik a papír a szívességi lakáshasználat visszavonásáról. Ha nem mennek el, akkor per. A haszonélvező egy-két hónapon belül elmegy onnan. Félünk, hogy addig akkora számlát csinálnak az ott lakók, hogy rámegy a gatyánk...Kikapcsolni, meg nem lehet semmit sem. Marhajó. Fizessük helyettük a rezsit.

Csuklósbusz # 2017.01.13. 17:24

Igaz hogy senkinek nem lehet fiktiválni a lakcímét aki ott is lakik ahová be van jelentve?

De ha nem tudom fiktiválni akkor kirakni sem tudom?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.13. 17:53

Mi köze a kettőnek egymáshoz?

MajorDomus # 2017.01.13. 20:31

De. Előbb utóbb egy lakaskiűritesi perben.

Csuklósbusz # 2017.01.14. 10:15

Akkor ezért nem engedik bejelentkezik az albérlőt..
Idáig azt hittem hogyha bármikor bemegyek az okmányirodába akkor bármikor kilehet jelentkeztetni bárkit.
Mert ha nincs oda bejelentbe akkor odamegy két fogdmeg ember, kiteszi őket aztán ők bizonyítsanak évekig hogy ki hol lakott...
De addig viszont nem pörgeti senki a gáz meg villanyórát.

drbjozsef # 2017.01.14. 12:39

Így van. Megspórolod az esetleges közüzemi tartozésokat, cserébe, ha a legcsekélyebb jogcímük is volt ott lakni, akkor a per (1-2-3év) tartama alatti lakhatásukat utólag ki kell majd fizetned. Na, a Four Seasonsbe csak nem költöznek, de így is felhalmozódhatnak a milliócskák.

Azért azt, hogy valaki lakik/lakott valahol hosszabb ideig, nem olyan nehéz bizonyítani.

Csuklósbusz # 2017.01.14. 12:46

De ha kidobom őket, vagy mikor elmentek akkor lezárom a saját lakásom új zárral... akkor mit tudnak tenni?

Amennyiben odaszól a lakcímkártya visszaengedi őket a rendőrség vagy ők is perelhetnek a birtokért?

Vagy ha nem is odaszól a lakcímkártya akkor mit tudnak velük tenni? Semmit, akkor én nyertem?

Mert én mondhatom azt a bíróságon hogy lakásfoglalók voltak, de mikor elmentek otthonról akkor megjavítottam a zárat... :-)