Ingatlan elidegenítés

drbjozsef # 2019.08.25. 21:02

Az egészen biztos, hogy egy 1400 nm-es építési telek megvásárlása előtt kiméretném földmérővel. Mivel az építés és az épületelhelyezés miatt ez szükséges is, még csak nem is felesleges kiadás. Pláne így.

kissgizi,

Egyebekben pedig nem, ha a törvényi feltételeknek megfelel az elbirtoklása, akkor azt meg fogja állapítani a bíróság, nem tehetsz ellene.

kissgizi # 2019.08.26. 04:05

Köszönöm a válaszokat, igen, tanultam belőle, most már tudom hogy ki kellett volna méretni, csak sajnos az rajtam nem segít. Az nincs benne a szerződésben hogy a telek ára nm-ben lett meghatározva, de az igen hogy 1400 nm, ami nem felel meg a valóságnak. Egyébként olyasmire gondoltam, hogy valami felszólítással megszakítani az elbirtoklást, csak ez már a 15 éven jócskán túl van szerintem. Nincs folyamatban per, azt szeretném megelőzni. Tudom hogy hibáztam, de eléggé átverve érzem magam ezzel. Köszönöm.

drbjozsef # 2019.08.26. 05:33

kissgizi,

Ha volt a múltban 15 összefüggő év, ami megfelel a jogszabály feltételeinek elbirtoklás szempontjából, akkor nem számít, ha UTÁNA már megszakítod. Ezért írtam, hogy ha perel a szomszéd, és a fenti fentáll, akkor nem fogod tudni megakadályozni az elbirtoklását.

Kérdés, hogy neki 200nm-rel nagyobb a telke, vagy tolódás van, és a másik oldalon neki hiányzik az. Ha előbbi, és normális, jóhiszemű embernek tűnik, akkor a legjobb a vele kellene megpróbálkozni megegyezni. Igen, ezzel felhívod a figyelmét a dologra, és jogilag is magáévá teheti azt a részt, de hátha nem. Te kockázatod. Nincs jó ötletem sajnos.

lajcsó # 2019.08.26. 05:33

Esetleg szólsz a szomszédnak, hogy rossz helyen van a kerítés és egy kicsit bentebb kell tenni! Hátha ennyivel le lehet tudni a problémát.

kissgizi # 2019.08.26. 06:37

Köszönöm a segítséget.