Kedves ObudaFan! Köszönöm a válaszát! Sokat segített!!!
ingatlanvásárlás házasság ideje alatt
A házassági vagyonjogi szerződésnél erre a problémára nincs jobb megoldás.
Kedves hozzászólók, köszönöm a tanácsokat és a segítséget!
Lejcsó elsősorban KBS beírására referált...
Fülöpke
A különvagyonból származó másik ingatlan továbbra is különvagyon marad. Amúgy mivel a férjed gyermekei/unokái nem a te leszármazóid tőled nem örökölnek semmit.
Bár közjegyző is elkészítheti az adásvételi szerződést de ha mégis valami gubanc adódna ügyvéd jobban tudja érdekedet szolgálni.
---- laikus hozzászóló
Köszönöm a válaszokat!!! De akkor van a vagyonjogi szerződésnél jobb megoldás?
Nyilván nem ez a feltétlen megoldás, de a szerződésekben utalni lehet az ingatlanok (eladott, vásárolt) különvagyoni jellegére.
Kössetek. (Megjegyzem, azt, hogy bárki - különösen az örökösök - tulajdonjogi igénnyel lépjenek fel, elvi szinten nem tudod kizárni. Ez egy szabad ország.)
Tisztelt Jogi Fórum!
A férjem és én közel 10 éve házasodtunk össze, házassági szerződést nem kötöttünk. A házasságkötés előtt már rendelkeztem saját lakással és némi pénzmegtakarítással. Sajnos, azóta édesapám meghalt (már házasságunk ideje alatt),tőle örököltem egy házat, amit azóta eladtam és valamennyi pénzt.
Most szeretném a lakásomat eladni és annak az árából, saját pénzemből kipótolva új lakást venni az én nevemre. Mivel férjemnek előző házasságából gyerekei (és most már unokái is) vannak, a lakásvásárlást szeretném úgy intézni, hogyha a férjemet én élném túl, az ő gyermekei új lakásom tulajdonjogát (mint a házasság ideje alatt vásárolt ingatlanét) ne kérdőjelezhessék meg, arra semmiféle módon ne tarthassanak igényt.
Kössünk vagyonjogi szerződést? És ha igen, ügyvédnél, vagy közjegyzőnél inkább? Az ingatlanvásárlás előtt, vagy után?
Segítségüket, tanácsukat előre is hálásan köszönöm!
Fülöpke
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02