Köszönöm drbjozsef!
Ingatlan Adás - vétel
Lakcím fiktiválása.
Hivatalosan : Lakcím érvénytelenségének megállapítása iránti kérelem
Lásd itt : http://kormanyablak.hu/…6/OKMIR00049
Kedves Szakértők!
Ha árverésen vásárolt ingatlanból a volt adós nem jelentkezik ki, akkor mi annak az eljárásnak a neve, amivel ki tudom jelenteni, mint új tulajdonos? Ennek mi a menete? Köszönöm szépen!
telezhető semmire nem vagy. HA nem egyeztek meg, nem lesz szerződés.
Üdvözlet,
Ingatlan adás vétel előtt állok.
Kötelezhető vagyok arra hogy foglalót csak kp-ban adjam át, utalás helyett. 3 millió forint esetén kb 3*akkora a költség tudtommal...
Köszönöm szépen a segítséget
Tényleg nem olvastad el a második mondatot, Einstein?
"Tűnik? Újabb betonkemény jogi érv."
Talán komolyabbnak tűnik a szándék. Bár jogi relevanciája nincs.
Ha bármelyik fél kiléphet a szerződésből, akkor minek a foglaló?
Szori vagyok.
A törvényszöveg kifejezetten felelősségről beszél:
Ptk. 6:185. § [Foglaló]
(2) Ha a szerződést teljesítik, a tartozás a foglaló összegével csökken. Ha a szerződés teljesítése olyan okból hiúsul meg, amelyért egyik fél sem felelős, vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár.
(3) A teljesítés meghiúsulásáért felelős fél az adott foglalót elveszti, a kapott foglalót kétszeresen köteles visszatéríteni.
Ettől függetlenül igen, azt, hogy a vevő nem kap kölcsönt, a gyakorlat következetesen az ő érdekkörében felmerült okként értékeli.
A törvényszöveg nem "felelősségről" beszél, hanem valamelyik fél érdekkörében felmerült okról. Azt, hogy a vevő nem kap kölcsönt, a gyakorlat következetesen az ő érdekkörében felmerült okként értékeli.
Ha egyik fél sem felelős, akkor a régi Ptk. szerint is visszajárt. Más kérdés, hogy a bankhitel meghiúsulása egyáltalán nem biztos, hogy nem róható fel a vevőnek.
Az uj ptk szerint visszajár,ha egyik fél sem felelős a meghiusulásért, pld. A bank nem ad hitelt.
colle
Minden csak megállapodás kérdése, jogilag úgy rendezitek, ahogy akarjátok.
Tisztelt szakértők!
A házunkra lenne vevő. A vásárláshoz hitelt kell felvenniük. Azzal a feltétellel szeretnék az adásvételit megírni, ha mégsem kapnák meg a hitelt, akkor a foglaló visszajárhasson nekik. Erről mi a véleményetek?
Én nem vagyok jogász, de mint jogi fogalom a "foglalónak" pont az a lényege, hogy ha bármelyik fél eláll, akkor bukja a foglalót, vagy a másik fél (eladó) dupláját adja vissza neki. Nem?
Vagy arra gondoltam, hogy belemegyünk ebbe, azzal a feltétellel, hogy mi is elállhatunk a szerződéstől, ha közben pl. jön egy kp-s vevő. Ebben az esetben mi is csak a foglalót adjuk vissza, és nem a dupláját.
Ebben kérném a tanácsotokat. Köszönöm szépen!
na te bugyuta fórum motor...
Ez máshová ment volna...
Vagy inkább csak baleset biztosítás az alpen?
Ha igen nem árt mellé egy utasbiztosítás is.
Valamint a magyar TB jogán az
Európai Egészségbiztosítási Kártya.
Hisz bármi érhet (betegség, kár) külföldön, nem csak baleset...
valentinzon
Csak kibírj azt a párnapot :-)
Amíg bejegyzik és a pénzéhez jut ...
-
Ted fel kérdéseket!
- mióta isárulaj már
- tudhatja-ehoyg mikor kel el?!!!
- mégis rögtön indulna külföldre...
(pedig nem is tudja mikor)
Ugyan már!
Hazudik-etet és lépre akar csalni.
" külföldre költözik, amint kezében a pénz megy is - nincs ideje még 1 hónapot várni a bejegyzésre (amúgy is sürgős neki a pénz), bankszámlája nincs, de a nemzetközi utalás több milliónál amúgy is elég drága lenne"
Ajjaj!
Tipikus átverős-csalós mese....
A másik kellék a "jó ár" ilyenkor.
Meg az ennyiért sorban álló vevők :-)
Hagy csorogjon a kinézett balek nyála
és így ő maga is akarja a bizniszt, meggondolatlanul.
Attól félve, hogy elszalasztja!
Ha a számára biztonságos utat választja.
Ahogy elnézem...
Te pont itt tartasz! már.
Pillanatokra az átbaszástól.
Mert nagyon akarod a bizniszt!
és
már te magad menteget az eladót,
hogy
miért is akarsz neki segíteni...
- *-
Tudod bankszámla percek alatt nyitható on-line!
Be sem kell a bankba menni miatta.
Mihez képest drága?
pl. a GRÁNIT bank esetén...
Nemzetközi forint vagy deviza átutalás díja
0,50% (min. 3 000 Ft; max. 16 000 Ft)
valentinzon,
a soron kívüliség nem jelenti az aznapot. Budapesten szinte biztosan nem, máshol nyilván a helyi földhivataltól függ.
Egyébként a vásárálás kockázatát neked kell felvállalni. Ha boktató van, szívni fogsz, ha annyival olcsóbb a lakás, hogy ezt megérje felvállalni, akkor vágj bele.
B400-as adatlap. (Ügyvéd tölti ki.)
Aznapi bejegyzés szerintem kérdéses.
Nem jött be neki itt az élet, eladja a lakását, és külföldre költözik, amint kezében a pénz megy is - nincs ideje még 1 hónapot várni a bejegyzésre (amúgy is sürgős neki a pénz), bankszámlája nincs, de a nemzetközi utalás több milliónál amúgy is elég drága lenne...
Ha aznap tiszta a tulajdoni lap, és aznap be is jegyzi a földhivatal, elvileg nem lehet probléma - a másnapot semmiféleképp nem várom meg.
Amúgy az aznapi földhivatali bejegyzéshez mi szükséges? - Adásvételi szerződés, ez a soron kívüli papír amit a földhivatalba töltök ki, egyéb (nyilatkozat a tulajdonostól, ügyvédtől)?
Avagy, ha nagyon sürgős >> az komolyan lenyúlás GYANÚS!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02