Elettarssal kozos ingatlan "valas" utan...


Zoltán György # 2006.01.24. 15:02

Illetve 45-75! Bocsi, elkapkodtam.

Zoltán György # 2006.01.24. 15:00

Elsőre a telek és a ház értékét kell megállapítani, külön-külön.
Aztán kezdődhet az alkudozás.

Telek ér 20 aranyat, a ház 40 aranyat, akkor a tulajdonjogi bejegyzések alapján 30-30 aranyat kapnak fejenként.

Ti elvileg a telket (20 arany) és a ház 1/10-edét (4 arany) adnátok csak oda, illetve azt sem...

Megoldás lehet, hogy telek 20, ház pedig 100, Így 30-90!!!

Gabby # 2006.01.24. 13:52

Jo napot kivanok minenkinek,

tanacsra lenne szuksegunk, eleg maceras a felallas, senki nem tud vilagos vonalat rajzolni a problema megoldasahoz:

Anyank egyedul nevel bennunket. (Verszerinti apank nem fizet, es nem latogat, de ez a jelenlegi kerdes szempontjabol lenyegtelen)
10 evvel ezelott anya osszekerult valakivel, aki (en akkor 6 eves voltam) hozzank koltozott Nemetorszagba.
Ö lett a neveloapank. 3 evvel kesobb kiderult, hogy Magyarorszagon van egy letoltendo bortonbuntetese, ami miatt nem akart hazajonni 5 evig.
Kozben anya epitkezesbe fogott, es az elso idoben neveloapank is reszt vett a terhek viseleseben, mivel fizeteset odaadta.
5,5 ev egyutteles utan anya hazakoltozott velunk Magyarorszagra, elettarsa Nemetorszagban maradt. Innentol allando jovedelme nem volt, penzt tole nem kaptunk.
A haz akkor 20%-os keszultsegu volt.
Anya 2003-ban kolcsont vett fel, es 80%-os keszultseggel befejezte.
Elettarsa ekkor hazajott Magyarorszagra, de a buntetest megis le kellett ulnie, igy 20 honapig csomagokat kuldtunk neki, meg latogattuk, es egyedul fizettunk mindent.
Iden kiszabadult, de nem dolgozott fel evig, aztan kulfoldon vallalt munkat, de most hazajott ujra, ket honap utan, es nem is akar visszamenni dolgozni oda. Szoval itthon fog maradni.
Ha nem iszik, teljesen normalis, de ha igen, akkor agressziv, csunyan beszel, vitat provokal, es nem kellemes vele egyutt lakni. (Folyton vitazik a penz miatt is, hogy ki mennyit fizessen miert. Mi soha nem kerdeztuk, milyen alapon is kell neki csomagot kuldeni, mikor nekunk is alig van, o meg most azt mondja, semmi koze hozzank, miert fizessen nekunk barmit is.)
Anya nemreg megmondta neki, hogy nem akar tovabb vele lenni, es kerte, rendezzek a hazzal kapcsolatos dolgokat.
A haz fele a neveloapank neven van, akkor is, ha csak 20%-ig viseltek kozosen a terheket, es tevekenyen soha nem dolgozott rajta, mert egyszeruen nem volt itt. Anya cipelte a teglat, cserepet, festett, ajtokat csinalt a testverevel, stb, es persze fizetett tobbnyire mindent. Szeretnenk itt maradni, mert mi is nagyon szeretjuk ezt a helyet, egesz gyerekkorunkat azzal toltottuk, hogy arrol almodtunk, itt fogunk majd lakni, lesz mindekinek szobaja, es persze mi is sokat segitettunk a tesommal.

Neveloapank azt mondja, nem koltozik el.
Ilyenkor mit lehet tenni? Anya most is kulfoldon dolgozik, hogy el tudjon tartani bennunket, de most mar haza sem tud jonni, mert nem akar egyutt lakni vele. Ha eladjuk, a penz felet oda kell neki adni, es meg masik helyet se tudunk venni.

Igazsagtalansag lenne, mert tenyleg nem tett erte, csak nagyon keveset.
A tulajdonjogok megoszlasa:
Telek: 100%ban a neveloapank neven van
Haz: 75% az anyu neven, 25% az o neven.
De ez a valosagban 50-50%, mert o felezni akar.

De a lenyeg az, hogy mi itt szeretnenk maradni, es azt szeretnenk, ha o elkoltozne, viszont ha ez mashogy nem megy, csak ugy,hogy eladjuk, akkor ne kelljen odaadni neki a felet.

Tud valaki okos tanacsot adni, hogy mit lehet tenni egy ilyen helyzetben?