Én akkor lakáshasználati-díjra küldenék Önnek felszólítást, 10%-al nagyobb összegre, mint amit most fizet, és felhívnám a figyelmét, hogy a magatartása nekem súlyos anyagi gondokat fog okozni, hiszen már megállapodtam egy másik bérlővel, aki jönne!
Csak hogy lásson másik perspektívát:
Van, aki külön kezeli a pénzügyeiben a kiadásból származó bevételeket, és max annyit költ az ingatlanra, amennyi a bevételből befolyik.
Írja, hogy 150 000 a lakbér, abból megy 50 000 a navnak, ha negyedéves, akkor gyakorlatilag minden harmadik hónapban egy az egyben elutalja azt a Navnak, így az olyan, mintha az adott hónapban nem kapott volna bérleti díjat.
A szerződés részletezheti az átadott gépeket, azok állapotát, és azt is, mit kell tenni, ha azok elromlanak.
Ez rendszeresen előforduló dolog bármilyen ingatlannál, teljesen természetes, ha a lakó azt mondja, nincs pénze, és nem fizeti ki a cuccaim javítását, de ha kifizetik, visszaadom, és sokkal gyorsabb is, mert mi van, ha a bérbeadó másik településen él, és csak 2 hét múlva tudja megszereltetni a kazánt? Nincs előírva, hogy csak krőzusok adhatnak ki ingatlant, és akár a biztosító fizetésére is várhatna,vagy garanciális szerelésre például.
Lehat a 3. autója, amit nem használ, vagy átverték egy adásvételnél, és nem írták át a kocsit, és Ön ebből vont le következtetéseket.
Én egyébként sem gondolom, hogy a bérlőm előtt a vagyonomat kellene fitogtatnom, sőt...
Ettől függetlenül lehet Önnek igaza, persze.
Az biztos, hogy ha engem közelítene meg ilyen módon hátulról támadva a bérlőm, (mert miértis nem beszélik ezt meg tanúk előtt,személyesen? rögtön vagy aláirja, vagy ihajj???) akkor nekem menten eszembejutna, hogy már 6 hónap után kérhetek tisztasági festést, ami ugye levonható a kaucióból.
Én úgy tudom, 30 napja van a tulajnak elszámolni a kaucióval, amit egyébként gyakran az új bérlő kauciójából szoktak finanszírozni ezek a fizetésképtelen tulajok. :)