közös tulajdonnak turós a háta


monalisa1 # 2006.03.13. 08:57

Vélelmezem a sógornődéknek abban a kölcsön lakásban végtelen időkig marad nem lehet.

Nem a te férjed köteles a testvére beteg gyermekének megfelelelő lakhatást biztosítani.

A sógornőd férjének nevén lévő lakás eladásával, valamint a két testvér tulajdonában lévő közös lakás eladásával a sógornődék másfél lakásnyi pénzhez jutnak: oldják meg VÉGLEGESRE a lakásproblémájukat.

A bíróság kikényszerítheti a testvérek közös lakásának értékesítését, de a perköltség és a kényszeráverezés tényezőkre figyelemmel jól nem jönnének ki a dologból.

gaben # 2006.03.12. 17:19

Családi probléma miatt kellene egy kis segítség: Férjemnek növérével van egy közös lakás a nevükön. A hasonélvező tavaly halt meg. A közös ingatlan elég lerobbant állapotban van, kiadni nem lehetséges, eladni viszont a másik tulajdonos nem akarja. Megvenni sem tudja a férjem részét, tehát patt helyzetbe kerültünk. Arról van tudomásunk, hogy ilyen esetben nem lehet egyik felet sem közös tulajdonlásra kényszeríteni és végső esetben bírósághoz lehet fordulni, aki más megoldás nem lévén az eladás mellett döntene. Az ingatlan nem osztható ketté, tehát ez sem megoldás. A sógornőmnek van egy kislánya, aki sajnos fejlődési rendellenességgel született. Kölcsön lakásban élnek, mivel a férje nevén lévő lakás nem alkalmas beteg gyermek nevelésére. Azzal érvel, hogy a bíróság nem döntene a közös tulajdon eladása mellett , hiszen őt egy gyerekkel nem tehetnek az utcára. Hangsúlyozom nem a közös tulajdonban lévő lakásban laknak, mint azt fent is írtam jelenlegi állapotában az sem alkalmas lakás céljára.
Kérdésem a következő: Milyen jogi lehetőségek vannak a tarthatatlan és lehetetlen helyzet feloldására?