Üdvözletem!
Kérdésem a következő lenne röviden. Vásároltunk egy ingatlant 5mil-forintért ami havi 50000ft részletekben fizetünk szerzödés alapján az ingatlant felújitottuk ami kb 600000ft volt. Az eladó megondolta magát fel akarja mondani a szerződést de az eddig kifizetett vételárat nem tudja vissza adni . Kérdésem mire számíthatunk illetve mit kérhatünk vissza és milyen határidővel? Előre köszönöm segítő válaszotokat!
Lakásvásárlás okosan
- 1
- 2
Bolyamama: emellett vélelem áll. Az ellenkezője szorul bizonyításra.
And922: miért, ti is fel akarjátok bontani a szerződést?
mi nem szeretnénk mert tetszik a ház, arészletet rendesen fizetjük. De állitólag az eladó meg gondolta magát és ki akar rakatni minket. Mit tehetünk ilyen esetben?
Adásvételi létrejött, birtokba adás megtörtént, az eladónak már semmi köze az ingatlanhoz. Max a szerződésbe foglalt részletek pontos beérkezéséhez.
Igen, a kérdésem ezt akarta sugallni. (Az persze, előfordulhat, hogy a vevő tulajdonjogát nem jegyezték be, és így nem tulajdonos - de kötelmi joga van mindenképpen van a bejegyeztetésre.)
OFF
Egyébként az eladót is megértem. Nem egy jó üzlet tízévi részletre eladni egy ingatlant. Ugyanezt a pénzt ugyanezen idő alatt bérleti díjként is megkapná, és akkor még mindig övé a kecó. Csak kissé későn ébredt.
ON
az eladó sajnos alkohol szeretö nö akivel együtt él szintén ráadásul nem dolgozik az ingatlant 3mill forintért nemtudták eladni amit késöbb a szomszédoktól tudtunk meg. Szerintem nemcsinált rossz üzletet . Ha egyben kapta volna meg a pénzt szerintem egy hónap alatt elszórakozták volna. Kérdésem ha felmondja a szerzödést milyen modon jegyeztethetjük be a részünket illetve a felújitás költségét?
Mondták már, hogy nehéz fejed van? Vagy csak írott szöveg dekódolása problémás?
Lehet hogy igaza van elnézést. Nehezen értem mi legyen részemről a következö lépés mielőtt kidobnak családostól.
"
OFF
Egyébként az eladót is megértem. Nem egy jó üzlet tízévi részletre eladni egy ingatlant. Ugyanezt a pénzt ugyanezen idő alatt bérleti díjként is megkapná, és akkor még mindig övé a kecó. Csak kissé későn ébredt.
ON"
hát pont ez az, ha valaki ilyen hü.l.ye hogy manapság részletre elad egy ingatlan az megérdemli... és itt most nem a vételár részletekben történő hozzájutásáról beszélek...
And, akkor mégegyszer: az eladó nem tudja egyoldalúan felbontani a szerződést. Az mondjuk, érdekes lehet, hogy a tulajdonjogotok be van-e jegyezve, illetve, hogy a szerződésben milyen garanciát kötöttetek ki arra, hogy ne adhassa el másnak is.
Egyáltalán ügyvéd készítette azt a szerződést?
csatlakozva az itt bontakozó vitához :
and922 bizonygatja, hogy a szegény alkoholista eladó milyen jó üzletet csinált.
Fordíthatunk ezen úgy is . a vevő csinált jó üzletet - kihasználva a befolyásolható alkoholista helyzetét.
Úgye így már nem hangzik olyan szépen !!
De a kérdésekre is :
hogy kirakhat é vagy sem ? nem tudom. A visszacsinálásról ! kérdés mióta áll fenn a törlesztés ? szerintem ah lényegesen a felénél kevesebb ideje tart mondjuk egy -két éve csak, akkor természetesen visszacsinálható. Persze a kifi zetett vételár vissza jár a felújítási költség és egy méltányos lakbér beszámításával.
De gondolom and922 nem erre számít.
Van még egy út : a törlesztés felgyorsítása, mivel felfogható úgyis - ezzel a mondjuk ki - nevetségesen alacsony és lassú törlesztéssel kihasználta azt akit lehetett - jelen esetben az alkoholista eladót !
Rosszul látom ??
És most más téma !
A címben szereplő kérdést értelmezve
"Lakásvásárlás okosan "
Mennyi adat kell egy okos lakásvásárláshoz ?
gondolm sok. de pl. ha egy közvetítő nem válaszol olyan kérdésre : mennyi a közös költség, ki aközös képviselő stb. érdemes e vvele tovább foglakozni ?
Vagy pl. alkudni mikor érdemes és mennyit.
Nyilván nem az elején és nem olyan összeggel, hogy az eladót ezzel sziven ütjük.
Tapasztalat ?
Vélemény ?
Butaságot írsz, ráadásul az után, hogy szakember már kétszer határozottan közölte az ellenkezőjét.
Ahány banki hitellel megvalósuló ügyletet én láttam, ott mindegyikben ragaszkodott a bank ahhoz, hogy az övé legyen az utolsó vételárrészlet.
De a bankkal kell beszélni, lehetőleg előre...
Megköszönöm villám gyors reagálását!
Sajnálattal közlöm, hogy én,- az egyszerű földi halandó- sajnos nem értem a választ!
Amennyiben lenne még rám egy kis ideje, próbálja egy kicsit hétköznapibb nyelvre fordítani válaszát!
Köszönöm szépen! ELNÉZÉST kérek!!!
„Milyen bíztositék lehet arra, hogy „baj“ esetén ez hivatalosan is egyértelművé váljon, hogy közösen fizettük a költségeket?”
Most hogy mondjam másképp? Vita esetén nem kell bizonyítani, hogy az együtt élő felek közösen fizették a költségeket. Annak kell bizonyítani, aki azt állítja, hogy nem.
Egy példával talán könnyebb lesz: nem kell bizonyítani, hogy egy házasságban született gyermek apja a férj. Ha mégis vita lenne rajta, akkor annak kell bizonyítani, aki azt állítja, hogy nem a férj az apa.
(Vélelemnek nevezzük, mikor egy valószínűleg igaz körülményt az ellenkező bizonyításig valós ténynek kell tekinteni.)
Most már teljesen egyértelmű a válasza!
Köszönöm szépen a segítséget!
További jó munkát!
Szívesen.
Sziasztok!
Szerintetek lehet olyan, hogy az ingatlan közvetito hulyegyerek, nem adja at az ajanlatomat a tulajnak, mert tobb jutalekot akar keresni vagy valami? Nagyon erdekes, hogy az ingatlan masfel honapja fent van a netenm 8.5m Ft-ert total lepukkant, kb ujra kell epiteni es tettem ra egy 7,8n Ft-os ajanlatot, amire az ingatlanos azt mondta, hogy holnap meg jon valaki megnezni.
na most ez a holnap jon valaki megnezni hirtelen 8,2-t kifizet a lakasert kp-ban, rohadt erdekes.
sztetek?
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02