Lakásvásárlás okosan

Dani28 # 2011.02.21. 17:00

Sziasztok!

Szerintetek lehet olyan, hogy az ingatlan közvetito hulyegyerek, nem adja at az ajanlatomat a tulajnak, mert tobb jutalekot akar keresni vagy valami? Nagyon erdekes, hogy az ingatlan masfel honapja fent van a netenm 8.5m Ft-ert total lepukkant, kb ujra kell epiteni es tettem ra egy 7,8n Ft-os ajanlatot, amire az ingatlanos azt mondta, hogy holnap meg jon valaki megnezni.
na most ez a holnap jon valaki megnezni hirtelen 8,2-t kifizet a lakasert kp-ban, rohadt erdekes.
sztetek?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.18. 05:57

Szívesen.

Bolyamama # 2011.02.18. 04:41

Most már teljesen egyértelmű a válasza!
Köszönöm szépen a segítséget!
További jó munkát!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.17. 06:17

Milyen bíztositék lehet arra, hogy „baj“ esetén ez hivatalosan is egyértelművé váljon, hogy közösen fizettük a költségeket?

Most hogy mondjam másképp? Vita esetén nem kell bizonyítani, hogy az együtt élő felek közösen fizették a költségeket. Annak kell bizonyítani, aki azt állítja, hogy nem.

Egy példával talán könnyebb lesz: nem kell bizonyítani, hogy egy házasságban született gyermek apja a férj. Ha mégis vita lenne rajta, akkor annak kell bizonyítani, aki azt állítja, hogy nem a férj az apa.

(Vélelemnek nevezzük, mikor egy valószínűleg igaz körülményt az ellenkező bizonyításig valós ténynek kell tekinteni.)

Bolyamama # 2011.02.17. 06:00

Megköszönöm villám gyors reagálását!
Sajnálattal közlöm, hogy én,- az egyszerű földi halandó- sajnos nem értem a választ!
Amennyiben lenne még rám egy kis ideje, próbálja egy kicsit hétköznapibb nyelvre fordítani válaszát!
Köszönöm szépen! ELNÉZÉST kérek!!!

pazs # 2011.02.15. 16:44

Ahány banki hitellel megvalósuló ügyletet én láttam, ott mindegyikben ragaszkodott a bank ahhoz, hogy az övé legyen az utolsó vételárrészlet.
De a bankkal kell beszélni, lehetőleg előre...

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.15. 15:45

Butaságot írsz, ráadásul az után, hogy szakember már kétszer határozottan közölte az ellenkezőjét.

matthiasi # 2011.02.15. 14:53

És most más téma !
A címben szereplő kérdést értelmezve

"Lakásvásárlás okosan "
Mennyi adat kell egy okos lakásvásárláshoz ?

gondolm sok. de pl. ha egy közvetítő nem válaszol olyan kérdésre : mennyi a közös költség, ki aközös képviselő stb. érdemes e vvele tovább foglakozni ?
Vagy pl. alkudni mikor érdemes és mennyit.
Nyilván nem az elején és nem olyan összeggel, hogy az eladót ezzel sziven ütjük.
Tapasztalat ?
Vélemény ?

matthiasi # 2011.02.15. 14:45

csatlakozva az itt bontakozó vitához :

and922 bizonygatja, hogy a szegény alkoholista eladó milyen jó üzletet csinált.
Fordíthatunk ezen úgy is . a vevő csinált jó üzletet - kihasználva a befolyásolható alkoholista helyzetét.
Úgye így már nem hangzik olyan szépen !!
De a kérdésekre is :
hogy kirakhat é vagy sem ? nem tudom. A visszacsinálásról ! kérdés mióta áll fenn a törlesztés ? szerintem ah lényegesen a felénél kevesebb ideje tart mondjuk egy -két éve csak, akkor természetesen visszacsinálható. Persze a kifi zetett vételár vissza jár a felújítási költség és egy méltányos lakbér beszámításával.
De gondolom and922 nem erre számít.
Van még egy út : a törlesztés felgyorsítása, mivel felfogható úgyis - ezzel a mondjuk ki - nevetségesen alacsony és lassú törlesztéssel kihasználta azt akit lehetett - jelen esetben az alkoholista eladót !

Rosszul látom ??

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.15. 10:16

And, akkor mégegyszer: az eladó nem tudja egyoldalúan felbontani a szerződést. Az mondjuk, érdekes lehet, hogy a tulajdonjogotok be van-e jegyezve, illetve, hogy a szerződésben milyen garanciát kötöttetek ki arra, hogy ne adhassa el másnak is.
Egyáltalán ügyvéd készítette azt a szerződést?

cat981 # 2011.02.15. 09:22

"
OFF
Egyébként az eladót is megértem. Nem egy jó üzlet tízévi részletre eladni egy ingatlant. Ugyanezt a pénzt ugyanezen idő alatt bérleti díjként is megkapná, és akkor még mindig övé a kecó. Csak kissé későn ébredt.
ON"

hát pont ez az, ha valaki ilyen hü.l.ye hogy manapság részletre elad egy ingatlan az megérdemli... és itt most nem a vételár részletekben történő hozzájutásáról beszélek...

and922 # 2011.02.15. 09:12

Lehet hogy igaza van elnézést. Nehezen értem mi legyen részemről a következö lépés mielőtt kidobnak családostól.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.14. 22:27

Mondták már, hogy nehéz fejed van? Vagy csak írott szöveg dekódolása problémás?

and922 # 2011.02.14. 21:02

az eladó sajnos alkohol szeretö nö akivel együtt él szintén ráadásul nem dolgozik az ingatlant 3mill forintért nemtudták eladni amit késöbb a szomszédoktól tudtunk meg. Szerintem nemcsinált rossz üzletet . Ha egyben kapta volna meg a pénzt szerintem egy hónap alatt elszórakozták volna. Kérdésem ha felmondja a szerzödést milyen modon jegyeztethetjük be a részünket illetve a felújitás költségét?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.14. 15:46

Igen, a kérdésem ezt akarta sugallni. (Az persze, előfordulhat, hogy a vevő tulajdonjogát nem jegyezték be, és így nem tulajdonos - de kötelmi joga van mindenképpen van a bejegyeztetésre.)

OFF
Egyébként az eladót is megértem. Nem egy jó üzlet tízévi részletre eladni egy ingatlant. Ugyanezt a pénzt ugyanezen idő alatt bérleti díjként is megkapná, és akkor még mindig övé a kecó. Csak kissé későn ébredt.
ON

nanemaaa # 2011.02.14. 15:08

Adásvételi létrejött, birtokba adás megtörtént, az eladónak már semmi köze az ingatlanhoz. Max a szerződésbe foglalt részletek pontos beérkezéséhez.

and922 # 2011.02.14. 14:21

mi nem szeretnénk mert tetszik a ház, arészletet rendesen fizetjük. De állitólag az eladó meg gondolta magát és ki akar rakatni minket. Mit tehetünk ilyen esetben?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.14. 13:11

And922: miért, ti is fel akarjátok bontani a szerződést?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.14. 13:10

Bolyamama: emellett vélelem áll. Az ellenkezője szorul bizonyításra.

and922 # 2011.02.14. 11:57

Üdvözletem!
Kérdésem a következő lenne röviden. Vásároltunk egy ingatlant 5mil-forintért ami havi 50000ft részletekben fizetünk szerzödés alapján az ingatlant felújitottuk ami kb 600000ft volt. Az eladó megondolta magát fel akarja mondani a szerződést de az eddig kifizetett vételárat nem tudja vissza adni . Kérdésem mire számíthatunk illetve mit kérhatünk vissza és milyen határidővel? Előre köszönöm segítő válaszotokat!

Bolyamama # 2011.02.14. 08:54

Szeretnék segítséget kérni hiteltörlesztés-lakástulajdon ügyében.
Barátnőm jelzálog és lakáshitel együttes összegéből lakást vásárolt /A teljes vételár hitel!/
Mire a hivatalos dolgokat elintézte /a saját nevére szól a hitel és a lakás is/ úgy döntöttünk, hogy összeköltözünk és nulláról indulva közösen fizetjük a hiteleket és a további költségeket.
Milyen bíztositék lehet arra, hogy "baj" esetén ez hivatalosan is egyértelművé váljon, hogy közösen fizettük a költségeket?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.09. 15:29

Nem, az egyedüli teher a szüleid vagyonszerzési illetéke lesz adásvétel esetén - az eladott és a vásárolt ingatlan értékének különbözete után. Ajándékozás esetén illeték sincs.

monnalisa22 # 2011.02.09. 15:05

Ha ilyen formában az ajándékozás sántít, akkor ha a hivatalos eladás mellett döntünk:
Nekünk akkor is kell adózni az eladás után, (ha a kapott összeget építésre fordítjuk +) ha ugyanannyiért adjuk el, tehát haszon az eladásból nem származik?

monnalisa22 # 2011.02.09. 14:29

Pont ezért érdekelne, hogy ez jogilag rendben van-e.
Vagy van egy meghatározott idő, amelynek el kellene telnie a 2 ajándékozás között?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.09. 14:13

Ebből azért az NAV elég könnyen kihozhatja, hogy adásvétel történt.