Bar listás vevő!


_Lala_ # 2006.08.15. 08:17

Hát, ez nem szeretés kérdése. Nyilvánvaló, hogy a szerződéstől való elállás esetén az kifizetett előleget vissza kell adni. Természetesen lehet a szerződéskötéskor foglalónak minősíteni a szerződéskötéskor átadott összeget (vagy annak egy részét), ekkor a vevő ezt elveszti, ha saját hibájából hiúsul meg a szerződés.

Bibia # 2006.08.15. 07:36

Köszönöm a gyors válaszokat!

Ha tulajdonjog fenntartással adom el a házat és spec nem fizet az eladó akkor nekem vissza kell fizetnem a részleteket amít addig fizetett?Mert azt én ugyebár nem szeretném!

lovasi # 2006.08.15. 07:32

Tulajdonjog fenntartással nem veheti meg? Mi így vettünk ingatlant 2 éve részletre. A tulajdonjog maradt az eladónál, mi használjuk és a teljes vételár rendezése után lesz csak a miénk.

_Lala_ # 2006.08.15. 07:18

Az ő tulajdonában lesz az ingatlan,de mivel részletre veszi meg nekem zálogjogom lesz a házon,ha nem fizet úgy végrehajtást kérhetek.Igaz ez?

Ez idáig létező megoldás.

Létezik ilyen,hogy a akkor is hozzájussak az ingatlan árához?

Persze, de arra számítsál, hogy bírósági végrehajtás útján tudsz csak a zálogjog alapján pénzhez jutni (árverezés). Ezt hónapokban mérik (3-6 hónap alsó hangon).

El tudja adni majd a tudtom nélkül és leléphet a pénzzel?

Ha a zálogjogot nem egészítitek ki elidegenítési és terhelési tilalommal, akkor el tudja adni, ez azonban nem lesz később akadálya a zálogjog alapján a végrehajtásnak (az árverezésnek). Tehát az új tulajdonos létezése ellenére elárverezik, Te megkapod a pénzed az árából, ha marad még belőle, akkor azt megkapja az új tulajdonos, egyébként pedig az őt ért kárért perelheti a Te vevődet, ahogy bírja.

Lehet olyat csinálni,hogyha nem fizet rendesen akkor a tulajdonomba vissza száll az ingatlan??

Nos, ilyet nem lehet csinálni, hogy az ő hozzájárulása nélkül ez működjön. Márpedig nyilván arról van szó, hogy ha nem fizet, akkor kvázi automatikusan ki tudjad ebrudalni.

Ellenben sokkal tisztább, ha ő fut a pénze után, azaz nem kerül a tulajdonába az ingatlan, amíg ki nem fizette.

Bibia # 2006.08.15. 06:57

Jó napot!

Lenne egy kérdésem!Találtam vevőt a lakásomra de nem kap banki hitelt,mert barlistás!Úgy akarja megvenni tőlem a lakást,hogy részletre!Az ő tulajdonában lesz az ingatlan,de mivel részletre veszi meg nekem zálogjogom lesz a házon,ha nem fizet úgy végrehajtást kérhetek.Igaz ez?Létezik ilyen,hogy a akkor is hozzájussak az ingatlan árához?El tudja adni majd a tudtom nélkül és leléphet a pénzzel?Lehet olyat csinálni,hogyha nem fizet rendesen akkor a tulajdonomba vissza száll az ingatlan??Köszönöm a választ