T.Lala!
Hókusz-pókusz jó pénzért "igényeseknek"
(("radiesztétát"
Az meg miféle szerzet? ))
föld és kozmikus sugárzások egészségkárosító hatásával ...foglalkozó akármi.
Üdv P.
Polgár légy, ne alattvaló!
T.Lala!
Hókusz-pókusz jó pénzért "igényeseknek"
(("radiesztétát"
Az meg miféle szerzet? ))
föld és kozmikus sugárzások egészségkárosító hatásával ...foglalkozó akármi.
Üdv P.
Polgár légy, ne alattvaló!
A biztatási kár iránti igény létezhet, de sajnos nagyon nehéz bizonyítani. Tipikusan egy szóbeli ígéret egy csak írásban érvényes szerződés megkötésére nagyon gyenge érv.
Bár 10.000 Ft.-ért szerintem nem érdemes kártérítést kérni (amúgy biztatási kár lenne) mert több lesz vele a vesződség, mint az öröm. Pereskedés, bizonyítás = idő, pénz, bosszúság. (a radiesztéta meg mi a szösz? és minek? Ha valami okkult guru, nemigen fogadja el a bíróság, mint az ügylet előkészítéséhez szükséges dolgot.)
Ha a szerződés meghiúsul, és a vétlen félnek ebből kára keletkezik, kártérítési igényt nyújthat be a másik féllel szemben.
„radiesztétát”
Az meg miféle szerzet?
Lehet, hogy bilibe lóg a kezem, de vajon követelhetek-e vmilyen kártérítést? Lásd lent. Köszönöm!
Ja, a papíroknak is utána néztem, e tekintetben minden rendben volt. (csak hogy a folyamat világos legyen.)
Köszönöm a segítséget!
Tovább gyűrűzik az ügy, és egyre érthetetlenebb. Végülis hosszas, megfontolt tárgyalások során megegyeztünk a vételárban meg a részletekben, tegnap mindnyájan összegyúltünk a lakásban a tulaj kipakolt (nem lakott benne, kvázi lomtárnak használta), és felírtuk az óraálásokat, de előbb még megindítottuk a vizet meg a konvektorokat, működik-e. Egyik sem működött. Na sebaj, nyeltem egy nagyot, délután vízgásszerelővel megtárgyaltam az esetet, és az alapján, amit mondott, úgy döntöttem, így is belevágok. Ma mentünk volna az ügyvédhez, minden meg volt beszélve, erre reggel telefonál a tulaj, hogy meggondolta magát... Vajon miért? Ötletek? Ti már sokat láttatok, mire tippeltek? (Azon kívül, hogy a dolgok olykor valóban azok, aminek látszanak, de ez azért gyanús...)
Mellesleg tegnap még egy radiesztétát is hívtam, aki 10000-ért felmérte a lakást, úgyhogy az most kvázi kidobott pénz. MIndezt abban a tudatban tettem, hogy nagyon úgy festett, lesz a dologból valami, ha nem így lett volna, nem tettem volna. Ki lehet ezt valahogy fizettetni a tulajjal?
Meg a logika is azt diktálja, hogy az eladó segítse az eladás ügyét... nem értem, miért nem akar benne segíteni, felfoghatatlan számomra.
A társasházi alapító okirat sem mindenki számára nyilvános irat, ezért azt az eladónak kellene bemutatnia.
Szerintem jogod van látni minden olyan dokumentumot, ami az adásvételel tárgyával (azaz az ingatlannal) összefügg. Az eladónak pedig kötelessége azokat rendelkezésedre bocsájtani. A Ptk. 4. szakasza alapján a felek jóhiszeműen, tisztességesen és kölcsönösen együttműködve kötelesek eljárni.
Lakást szándékozok vásárolni, és találtam is egy megfelelőt, de amikor kértem az eladó képviselőjét (közvetítő), hogy mutassa meg a tul. lapot és a Th Alalpító Okiratot, ettől elzárkózott, mondván, azoknak nekem kell utánajárni. Ez a Tul Lap esetében oké, hisz az nyilvános, de mi a helyzet az Alapító okirattal? Valóban nekem kell utánajárnom? Jogom van beletekinteni, ha közös képviselőt sikerül előkerítenem? Nem rosszhiszeműség ez az eladó részéről? (Neki nem lenne ez kötelessége, hogy a rendelkezésemre bocsássa?)
Köszönettel:
NOemi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02