Ingatlanközvetítés


ObudaFan # 2006.12.03. 09:31

Ismerni kellene a pontos szerződést, de elképzelhető, hogy ilyenkor jár a kiegyelítés, ha tartós közvetítői szerződésről volt szó.

Smalex # 2006.12.02. 20:54

Kedves Forumozók.

Meddig lehet érvényben egy ingatlan közvetítési szerződés? Kérdem ezt a következők miatt. Kötöttem egy ingatlanközvetítési szerződést határozatlan időre. A szerződést írásban 90 nap elmúltával bármelyik fél felbonthatja. Felmondtam a szerződést, azzal indoklással hogy már nem akarom értékesíteni a lakást, még várok.
A szerződés szerint, ha közvetítő által közvetített érdeklődő a szerződés megszűnését követő 6 hónapon belül megveszi az ingatlant, akkor a megbízás sikeresnek teljesítésnek tekintendő, tehát fizetni kell a közvetítői díjat.
A közvetítő hozott egy érdeklődőt, aki megnézte, de nem vette meg. A szerződés felmondáa után több mint 6 hónappal megint felkeresett ez az érdeklődő, hogy érdekelné a lakás. Eladhatom-e? Követelhet-e a közvetítő jutalékot. A szerződés szerint úgy értem: igen, mert felmondtam a szerződést és eltelt több, mint 6 hónap, de mégsem vagyok biztos mert gondolhatom az is, hogy olyannak, akit a közvetítő hozott soha nem adhatom el az ingatlant, vagy ez elévül valamikor?
Köszönettel.