Termőföld értékesítése

Cola # 2006.12.20. 20:47

még egy megjegyzés: a vételhez mindenképpen szükséged lesz ügyvédre. Szerintem ez lehet a megfelelő alkalom keresni egyet!

Cola # 2006.12.20. 20:46

a lehető legegyszerűbb megoldást már olvastad... rosszabbat találhatsz még...

ObudaFan # 2006.12.20. 20:20

Az ajánlat közlése az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat (a fôvárosban a fôvárosi kerületi önkormányzat) polgármesteri hivatala, illetve a körjegyzôség (a továbbiakban együtt: polgármesteri hivatal) hirdetôtáblájára való kifüggesztéssel történik.
Nincs más megoldás, a Korm. r. kötelezően ezt írja elő.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.19. 22:41

Tekintve hogy Cola tkp a törvényt idézte, annál jogszerűbbet aligha találsz. És egyszerűbbet se.
Soha nem értettem, miért kérdez az, aki úgyis jobban tudja...

kóborló # 2006.12.19. 20:15

Sziasztok !

Ez biztos Cola ? Eddig én úgy tudtam, hogy a szomszédos földek tulajdonosaitól nyilatkozatot kell kérni, hogy nem kívánnak élni elővételi jogukkal és ezután még ki is kell 30 napra függeszteni az önkorm. hirdetőtábláján.
Honnan tudom meg, hogy kik a szomszédos földek tulajdonosai és hol tudom elérni őket, ha mégis kell az a fránya nyilatkozat.....?
Nincs ez a földtörvény - " kicsit " - nagyon agyon bonyolítva ? !
Kérnék egy jogszerű egyszerűbb ötletet ! :-))))

Cola # 2006.12.19. 09:48

nem kell egyenként megkeresned a tulajdonosokat, helyette ki kell függeszteni a helyi önkormányzat hirdetőtábláján a vételi ajánlatot..

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.19. 07:51

Nem.

kóborló # 2006.12.19. 07:02

Obuda Fan köszönöm a felvilágosítást !

Milyen esetekben nem szükséges a szomszédos
földek tulajdonosaitól nyilatkozatot kérni , hogy lemondanak elővételi jogukról ? Ugyanis az a helyzet, hogy több tulajdonos van, - van aki az ország másik sarkában lakik... stb- hosszú lenne
ezeket a köröket " megfutni ".
Helyrajzi szám alapján a Földhivatalban nekem
kiadják a szomszédos földek tulajdonosainak a
pontos lakcímét ?

ObudaFan # 2006.12.18. 21:02

Ez nem így van.
Haszonbérlet, stb. alapján az elôvásárlási jogot akkor lehet gyakorolni, ha a haszonbérleti jogviszony (felesbérlet, részesmûvelés) legalább három éve fennáll.

Mivel itt a haszonbérlő nem ilyen régóta bérli a földet, a sorban a haszonbérlet után következő jogosultaknak van elővásárlási joga.

kóborló # 2006.12.18. 19:47

Sziasztok !

Megint felmerült egy újabb kérdés.....
Van 1 ha termőföldem, amire egy hónappal ezelőtt haszonbérleti szerződést kötöttem valakivel 3 évre.

Minden oké lenne, de most felhívott a haszon- bérlő, hogy ő inkább megvenné tőlem ezt a földet.
Részemre elfogadható vételárat ajánlott, én el is adnám neki. Kérdés : ebben az esetben is kell-e
a szomszédos földtulajdonosok lemondása az elővételi jogukról, vagy mint haszonbérlő elsőbbséget élvez és ezért nem kell senkinek a lemondó nyilatkozatát beszerezni. ?
Köszi előre is a tájékoztatást.