S.O.S. ugyanolyan profilu üzlet nyithat-e mellettem.

derill # 2004.11.29. 19:45

Bignek igaza van, és ha elgondolkozol ezen, magad is belátod. Ha bemész a Váci utcába, ékszerüzletet találsz ékszerüzlet hátán. Van, hogy egymás mellett több butik is müködik. Ezt hivják versenynek. Régebbet például volt pékek utcája, ahol csak pékek voltak találhatóak. Épp ez a lényege. A vásárlónak nem kell bejárnia a fél világot, hogy összehasonlitsa az árukat és árakat. Ez ma sok helyen bevett szokás. Gondolj a keleti bazárokra. Ugyanerről szól ez a történet is. Ezt hivják versenynek. A vásárlóért, hogy ő a lehető legjobb árut a lehető legolcsóbban kapja meg. De mindenki jól megélhet, hiszen ha a legjobbat akarja, azt tuti nem a legolcsóbban kapja, és viszont. Tehát a vevők egyik része az egyik üzletbe, másik része a másikba fog menni.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Laurentius # 2004.09.22. 09:05

Államigazgatási ügyben ügyfél az akinek jogát vagy jogos érdekét az ügy érinti.

temajan # 2004.09.22. 08:08

Sziasztok!

Két megjegyzés.

1. Szerintem a kiadott működési engedélyt a szomszéd üzlet tulajdonosa nem fellebezheti meg, mert egyszerűen nem ügyfél, így nincsenek ügyféli jogai sem. Egyébként meg azóta bőven jogerős.
  2. Lehet hogy az üzlet profilja és a házszáma is ugyanaz, de az elnevezésnek mindenképpen különbözőnek, egyedinek és magyar nyelvűnek kell lennie.

Így javaslom, hogy a hirdetést ne profil vagy házszám hanem üzeltnév alapján adjál fel.:)

fritzek # 2004.03.23. 19:06

Eddig úgy látom , nem sok jóra számíthatok.De, azért kösz!
Ezek szerint, ha én feladok egy hírdetést a címemet is megjelölve, az olyan mintha "Õ" ingyen hirdetne ,és viszont.
Csak az a baj, hogy nekem nincs olyan hátterem mint neki.

Leiterjakab # 2004.03.23. 04:01

Max. egymódon tudnál fellépni, ha a szomszéd részére kiadott működési engélyeket valamilyen mondva csinált dologra hivatkozva megfellebezed, feltéve, hogy a fellebezési határidő még nem telt le.
De ha nála minden rendben van akkor ne számíts sokra.

Leiterjakab

the big cat # 2004.03.22. 19:22

Nincs. Szabad verseny van. Az ellenkezője a tilos, a versenykorlátozás.

fritzek # 2004.03.22. 18:53

Sűrgős segítséget ill. választ szeretnék kapni egy számomra (de lehet hogy nem vagyok egyedül)fontos kérdésre!
Közvetlen a szomszédomban szeretne nyitni egy ugyanolyan profilu üzlet, mint az enyém.Még a házszám is ugyanaz lenne.
Van-e valamilyen jogszabály vagy rendelet,vagy valami ,amivel meg tudnám ezt akadályozni. Így is igen telített a környék ebből a profílból.
Még egyszer S.O.S.