Tiltott helyen várakozás

kea4 # 2007.08.29. 22:22

Kedves Metallik!

Hasonló előzmények után én azt az álláspontot képviseltem utólag az illetékes rendőrség szabálysértési ov-nél, hogy utólag még ha akarnánk se tudnánk megállapítani, hogy ki parkolt szabálytalanul, de amúgy sem vagyunk kötelesek közeli családtagra terhelő vallomást tenni (szabálysértési kódex valahányadik paragrafusa). Három perc társalgás után irattárba került az akta, igaz, azóta fejből tudjuk, hogy a szóban forgó helyen tilos a várakozás.

Üdvrivalgással:
KEA.

metallik # 2007.08.28. 08:31

Sziasztok, az én esetem a következő:
kb 2 éve költöztem Bp-re egy egyirányú utcába, ami saroképület. A társasház zárt parkolójában (ami effektíve nem a társasházé, hanem az Angyalföldi Vagyonkezelőé) sajnos nincs már szabad hely, azóta sem, amióta beköltöztem, pedig nem lennék rest a havi 5-6Ft díjat fizetni a placcért. Így jobb híján az utcán parkolok, az ablakom alatt. Egyirányú utcán a bal oldalon. Minap történt, hogy elmentem otthonról és mire este visszaértem, nem volt hely, jóformán az utca végéig álltak az autók, a jobboldalon is, viszont a jobboldara vonatkozik egy várakozni tilos tábla 20m-es!! hatállyal a kereszteződésstől számítva. Hozzáteszem, a táblát egy ottlakó rakatta ki ( a szembeszomszéd az utca túloldalán, mert állítólag zavarta, hogy a keresztezősétől számított kb 25 m.re lévő autóbejáróját néha kicsit elállták, ezért onnantól egész a kereszteződésig(!) nem lehet várakozni..pfff) Arról nem is beszélve, hogy a tábla jó 45 fokkal be van fordítva az utca felé, így ha valaki pl jobbról kanyarodik ebbe az utcába, nem is biztos hogy észreveszi, sőt. Egy egyirányú tábla, alatta a megállni tilos tábal, alatta a jelzés: 20m.

Tehát nem volt hely és én az ominózus szakaszra álltam (tehát oda, ahova szoktam, de azzal átellenben) de nem álltam el a bejárót. Kora reggel még mindíg tele volt az utca így még akkor sem tudtam arrébbállni. Mire munkából hazaértem, már ott figyelt a szélvédőn a közterületesek nyomtatvány-másolat a helyszíni 6000-es bírság kiszabásáról. Nem kicsit bosszant a dolog, mert először állam arra a helyre (minek amúgy közlekedésileg semmi sem inkolja, hogy ott ne lehetne várakozni, mert nem zavarna amúgy senkit) és mindjárt meg is bírságoltak. Sajnos nemrég épült a sarok túloldalán egy új társasház és onnan vannak jópáran, akik nem vettek parkolóhelyet a társasház garázsában, és a mi utcánkban parkolnak, elvéve a helyet az amúgy VALÓBAN ottlakótól, aki kinntrekedt , mert a mi társasházparkolónkban meg nincs szabad bérelhető hely. Szóval a saját lakásom előtt bírságoltak meg távollétemben!!! Mellesleg nem én voltam az első, azon a helyen napközben rendszeresen állnak autók. Gondolom kaszáltak már ott a közterületesek, ha épp arra jártak. Nem tudom, ilyen esetben lehet valamiféle jogorvoslathoz fordulni, vagy eltekintést kérni, vagy akármit? Lenne esélyem?
Válaszokat köszönettel,

fönix # 2007.08.22. 13:18

Ez mindenki igy csinálja. Nem kell szégyenlősnek lenni ebben az orszában.

AlterEgg # 2007.08.15. 17:32

Traffic!

Köszönöm.
Csak azt hittem, hogy esetleg tilos ilyet itt megkérdezni. A gond, hogy még én sem láttam.
Életemben először egy áruház parkolójánál a nay tömegben rossz helyre álltam, erre el is kaptak. Igaz csak félig :-)

Traffic # 2007.08.15. 16:27

AlterEgg!

:) Nem kérdeztél rosszat, de én még ilyen adategyeztető lapot nem láttam. Amit leírtál, azok alapján úgy vélem, tudod, hogy hogyan kell kitölteni.

AlterEgg # 2007.08.15. 08:23

Rosszat kérdeztem?

AlterEgg # 2007.08.13. 17:50

Ma megkaptuk ezügyben az adategyeztető lapot.
Mit töltsünk ki rajta, mert eléggé értelmetlen így.
Gondolom nem kell kitölteni azt a részt, hogy XY időpontban ki vezette, mert azzal meg is van az elkövető. Elég csak az egyéb okhoz beírni a már lentebb is kifejtett paragrafust?
Aláírni pedig elég csak a nyilatkozattevőnél? Mert én úgy gondolom hogyha valaki a járművet vezető résznél aláírja, azzal is elismeri, hogy akkor bizony ő vezette.
Elnézést, de nincs ilyen ügyben tapasztalatom.

Traffic # 2007.08.05. 08:16

Nagyon szívesen!

AlterEgg # 2007.08.04. 16:04

Tisztelt Traffic!

Köszönöm!

Traffic # 2007.08.04. 14:53

T. AlterEgg!

Érvényes. Átvehetik, legfeljebb továbbküldik neked. A levélre a választ úgyis tudod már.

AlterEgg # 2007.08.04. 09:45

Sziasztok!

Ma találtunk a szélvédőnkön egy 'tiltott helyen várakozik' feliratú cetlit, amin aláhúzták a feljelentem szót.
A kérdés:
érvényes ugye ide is a szabálysértési törvény 57. § (1) b)bekezdése?
az aki magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben a tanúvallomást megtagadhatja

Gondolom ilyenkor az állandó lakcímre küldenek adategyeztetés miatt egy tértivevényes levelet, viszont én nem ott lakom, hanem 300km-errel távolabb (ami a bejelentett tartózkodási helyem). Ezt a levelet kötelező átvenni a családtagjaimnak, vagy nem?

Megköszönném a segítséget.