Parkolási bírság

websas # 2009.11.06. 15:49

Mit tehetek?

A Hodosi ügyvédi iroda többször felszólít fizetésre mindíg csökkenti a fizetendő összeget hiába jeleztem, hogy van parkolójegyem,szállítólevem, tanum, stb.
e-mail címük nincs, hogyan lehetne elérni, hogy a 2002-es parkolási ügyben a szoba hőmérséletű IQ-ju irodvezető/aszisztens/gyakornok,stb. felhagyjon a további macerálásommal.

websas

kea4 # 2009.11.04. 21:25

Azt kellene tudni megalapozottan állítani, hogy 5 (öt) évnél régebben történt a bontóba való eladás. Forgalomból való kivonás dátuma az okmányirodából nyilván megtudható.

Üdvrivalgással:
KEA.

NyikosDávid # 2009.11.04. 20:16

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbi ügyben kérem a tanácsotokat: A mai napon jött egy levél férjem nevére, miszerint 2009. október 14-én parkolójegy nélkül parkolt. A baj csak annyi, hogy azt az autót, mely a levélben szerepel, évekkel ezelőtt eladta egy autóbontóba. Az adás-vételi szerződés azóta "felszívódott", nem találjuk, ugyanis körülbelül 5 éve került sor az eladásra.

Lévén, hogy nem lakunk túl nagy városban, többször láttuk az utakon a gépjárművet, de nem tudjuk, hogy az autóbontó kinek adta tovább.

Hogyan lehet bizonyítani, hogy a bírság kiszabásakor már rég nem volt az autó a tulajdonunkban? Esetleg felkereshetem az autóbontóst, hogy írjunk egy "régiúj" adás-vételit, egy öt évvel ezelőtti időponttal? (vagy ez okirathamisításnak számít...?)

Bármilyen megoldási javaslat érdekel, várom válaszaitokat. Nagyon köszönöm: NYKGY

.'.

monalisa1 # 2007.09.20. 12:14

A másik topicban az ugyanezen kérdést megválaszolták.

tkovacst # 2007.09.20. 09:16

Úgy tudom, hogy gyorshajtás esetén, ha lefényképeznek, a tulajdonosnak joga van hivatkozni arra, hogy a kocsit nem ő vezette és nem kötelessége megnevezni a vezető személyét, így mentesül a bírság megfizetése alól. A kérdésem az lenne, hogy ez igaz-e a parkolási bírság esetében is? Tehát elegendő arra hivatkozni, hogy nem a tulaj parkolt rossz helyre és ezzel mentesül is? Előre is köszi a válaszokért!