Parkolási bírság

zsarmi # 2011.03.01. 17:17

Kedves Fórumozók!

Olyan jellegű problémám lenne, hogy 2010. 02. 23.-án megbüntettek tilosban való parkolásért. A határozatot megkaptam 2010. 04. 03.-án ezt én megfellebbeztem 2010 04 29.-én, amire megkaptam az elutasító határozatot 2011. 02. 15.én. A határozatban ez áll „megállapítom, hogy a másodfokú hatóságnál a fellebbezési eljárás 2010. 05. 21.-én indult. Az ügyintézési határidő lejártának napja 2010. 07. 23” A levél keltezése 2010. 09. 07.-e. Én megkaptam 2011. 02. 15.-én.
Kérdésem az lenne, hogy milyen elévülési határidő vagy van e határ idő ami alatt válaszolniuk kellet volna, vagy teljesen törvényes? Ki kell e fizetnem a büntetést? Mert ezek a dátumok számomra furcsák, hogy ennyi ideg nem válaszoltak.

websas # 2011.02.25. 15:33

Talán azzal próbálkozhatnál,:hogy a helyi építési szabályzat mit ír elő.(Nálunk egy 30 m2.kisker. üzlethez 2 db. parkoló a kötelező). Célszerű lenne utánanézni.

cs.gabi77 # 2011.02.25. 14:48

Üdv!
Ma kaptam egy rendőrségi feljelntésről szóló cetlit a szélvédőmre,az ügyeletes orvosi rendelő valamint a terhesgondozó előtt Győrben.Tudom ez minimum 30000ft.Hozzáteszem kb 30 autó tud parkolni a közelben,ott ahol Győr és környéke terhesgondozása valamint csecsemő-gyermek fogászati és felnőtt ügyelet egyben működik.Na de 4 nappal vagyok a szülés kiírt időpontja előtt,6 kört mentem,de a környék utcáiban sem volt hely,persze nyilván az én hibám hogy rossz helyen álltam meg ezután. A vizsgálaton kértem igazolást miszerint indokoltan kellett mennem,és ezért álltam ott meg.Van valami esélyem a bírság eltörlésére?
Köszi:Gabi

cslalee # 2011.02.24. 17:41

Abból az okból szeretnék sürgős tanácsot kérni hogy a parkolóőröknek van-e joguk a kocsimhoz nyúlni mert ha minden szál szakad úgy gondoltam hogy betámadom őket azzal hogy tönkre vágták az ablaktörlőmet,összekaristolták a szélvédőmet meg a kocsimat sőt úgy egy éve feltörték a kocsimat és kilopták a CD lejátszómat. Miért ne lehetett volna az őr mivel már hallottunk rendőrökről akik fegyveres rablást követtek el,polgárőrökről akik kirámolták a tanyát,miért pont a parkolóőrök lennének fedhetetlenek.A fényképeken ugyanis csak egy valami látszik egyértelműen,az hogy a büntetés az ablaktörlő gumilapátja alatt van,ami azt jelenti, az őr fizikai kapcsolatba lépett a kocsimmal és innentől bármit mondhatok,bizonyítsa be az ártatlanságát ahogy tőlem is ezt várják el.Úgy hallottam hogy a havat sem söpörhetik le,vagy a ponyvát sem emelhetik fel a kocsikon.Ha én nyúlnék valaki autójához,azonnal a rendőrségen kötnék ki kocsilopási kísérlet miatt vagy letépné az arcomat a jármű tulajdonosa.Nincs valami jogszabály a polgárok tulajdonának védelméről?Ha van,akkor hol találok erről valami írást?

titi02 # 2011.02.16. 11:00

Kedves fórumozók,

Sajnos a nagy városi forgalomban figyelmetlenül parkoltam, csak beálltam egy éppen akkor távozó autó helyére a parkoló autók közé, és nem figyeltem fel a jóval visszább kint lévő megállni tilos táblára. A közterület felügyelet megbüntetett ezért, majd rá negyed órára a rendőrség is. A két büntetés egy nap eltéréssel érkezett meg. Kérdésem csak annyi lenne, hogy egy azon szabálytalanságért hány szerv büntethet meg?

Előre is köszönöm a válaszokat.

kea4 # 2011.02.02. 22:45

Nyuszi75!

Keress egy hatályos KRESZ-szöveget (szerintem itt balra is találsz a törvénytárban), és olvasd el belőle figyelmesen (ismétlés a tudás anyja) a várakozás szabályait. Ezen túlmenően vedd figyelembe, hogy ha akar, eléggé ki tud szúrni veled, mert ha csak a négy kereket engedi le, vagy egy szöggel végighúzza a kocsi oldalát, sosem tudod rábizonyítani.

Üdvrivalgással:
KEA.

nyuszi75 (törölt felhasználó) # 2011.01.31. 12:35

Tisztelt fórumozók!
Elnézést, ha nem egészen e témához kapcsolódik a kérdésem.
Panelházban lakom, és alattunk a garázsokat, kevés kivétellel, kisboltokká, szolgáltató helyekké (szoli stb) alakították át. Nagyon kevés a parkolóhely, ezért gyakran kénytelen vagyok (vagy lennék) a boltok előtt parkolni. Jelzem, hogy a házban lakóként is éves parkolási bérletet kell fizetnem, amely számláján feltüntetik, hogy ezen az utcarészen parkolhatok. Tavaly nyár óta az önkormányzat olyan rendelkezést hozott, hogy a mi utcánkban (én egyébként egy, az utca fő "csapásától" befelé nyíló zsákutcában lakom) mindenhol, ahol a parkolás nem tiltott, csak parkolójeggyel vagy bérlettel lehet várakozni. Tehát még a garázstulajdonos/bérlő sem állhat meg fizetés nélkül a saját/bérelt garázsa előtt.
A problémám az, hogy az egyik helyiség (hangsúlyozom: nem garázs, mert át van alakítva, és nemrég még fodrászat működött benne) tulajdonosa rendőrségi feljelentéssel fenyeget, ha még egyszer odaállok a garázs elé, mert állítólag nem tud ki-berakodni reggelente (nyilván valamilyen raktározási célra használja).
Kérdésem: milyen jogszabályra hivatkozhat, amikor rendőrt akar rám hívni? Nem kívánok senkivel összeveszni, csak látom, hogy azoktól az autósoktól nem tudok parkolni, akik ezekbe a kisboltokba, szolgáltatókhoz jönnek, és arra a 10-15 percre sem vesznek parkolójegyet, míg én éves parkolóbérletet vagyok kénytelen! Köszönöm a válaszokat, véleményeket!

lolo4343 # 2011.01.26. 12:56

Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni.

1. Vásároltam parkolójegyet, lejárata és az ellenőri büntetés időtartama között (a türelmi idő lejáratát is figyelembe véve) 27 másodperc telt el. Álláspontom szerint az ellenőr a jegy lejárata előtt elkezdte a hadműveletét, hiszen 27 mp alatt képtelenség elvégezni a fényképezést, zacskó letépést, még Villámkezű Joe-nak is.
  2. A 6. napon felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt a tájékoztatást kaptam, hogy 5 naptári napon belül lett volna lehetőségem arra hivatkozni, hogy érvényes jegyem volt. Továbbá, hogy a jegyváltás és az ellenőrzés között 5 percnél hosszabb idő telt el.

Mit tehetek?

krisztike46 # 2011.01.25. 19:24

Köszi a választ KEA4! Még egy apróság, ha lehet:

Azt én nem vitatom, hogy nem vettem parkolójegyet, mert tényleg nem vettem. Csak nem raktak fel az autó szélvédőjére értesítést, emiatt nem fizettem be 15 napon belül. És most annak pótdíját is meg akarják fizettetni velem, hogy 15 napon belül nem fizettem. A 60 napban is benne vannak az értesítő levél megküldésével, csak a 15 napba nem.

kea4 # 2011.01.20. 23:25

Visszakapják pénzüket a Centrum által megbírságolt autósok?

http://www.hirtv.hu/belfold/?…

Üdvrivalgással:
KEA.

kea4 # 2011.01.20. 23:17

Krisztike!

Ha a postai értesítés NEM ajánlott levélben érkezett volna, akkor nem is érkezett meg. Ha igen, akkor kérdés, hogy a parkolástól számított 60 napon belül adták-e postára (postabélyegző, és nem levéldátum!). Ha ez is igen, akkor sajna pórul jártál.

Bár még akkor is meg lehet próbálni emberkedni, megnézni a képeket, hátha bele lehet kötni valamibe.

Lehetne vitatni az időpont megállapításának hitelességét és egyebeket, de ez már valószínűleg nem éri meg.

Üdvrivalgással:
KEA.

kea4 # 2011.01.20. 23:14

cslalee!

Nem vagyok jogász, csak tanakodom. Ha az irataid/címbejelentéseid rendben vannak, azaz mind a személyid, mind a forgalmid a tényleges címedet tartalmazza (és tartalmazta már akkor is), és mégis rossz helyre küldték a hatvannaponbelülit, akkor ők a hunyók. Megkérdezném a t. Bíróságot, hogy ehhez képest miért elvárás, hogy akár a név, akár a rendszám stimmeljen?

Üdvrivalgással:
KEA.

krisztike46 # 2011.01.18. 21:50

Kedves Fórumozók!
A következő ügyben kérném a hozzáértők segítségét!
Egy hete kaptam egy postai értesítést parkolási pótdíjról. Sajnos nem tájékozódtam megfelelően, hogy az adott övezetben 20 óráig kell a parkolásért fizetnem, úgyhogy ezt benyelem. De amikor beszálltam az autómba, akkor nem volt a szélvédőn értesítés. Emiatt nem fizettem be 15 napon belül a kiszabott díjat. És emiatt most még többet kell fizetnem. Ez jogos?

cslalee # 2011.01.16. 14:04

Nos megvolt az elsőfokú tárgyalásom és az ügyvéd a kezembe nyomott egy fénymásolatot arról hogy nekem elküldtek egy felszólítást a pótdíjbefizetésről hatvan napon belül csak az a problémám hogy rossz címre küldték.Már tíz éve lakom a jelenlegi címen, az összes járművem forgalmija ide szól és érdekes módon a pesti cég megtalált a fizetési meghagyással sőt a bíróság is eltudta küldeni az értesítést a tárgyalásról csak a nonprofit társaság nem talált meg. Véleményem szerint direkt küldték rossz címre,nehogy lehetőségem se legyen kifizetni pótdíjat és még több pénzt tudjanak tőlem követelni.A kérdésem az,miért nekem kell benyelnem az ő mulasztásukat,miért nem fogadják el a hatvan napos jogveszteséget és az egy éves elévülést?

fgergo # 2010.11.11. 13:40

Üdv!

Előbb a sztori:

Ma kaptam piros csomagot, mert megálltam egy bolt előtt, max. 10 percet voltam bent, mire kiértem már ott figyelt a csomag. (Elgondolkodtam, hogy balszerencsém volt-e, mert a) épp akkor járt arra az ellenőr, és utána felszívódott, illetve előtt sem láttam sehol b) valaki ott lakó figyeli az autósokat c) esetleg egy jó szemű térfigyelő kamera.)

Ezek után eszembe jutott pár kérdés:

1. Tegyük fel elmegyek jegyért automatához a sarokra, és mire visszaérek épp bírságol vagy már tovább ment, ti mit tennétek?
  2. A mikuláscsomag használható-e parkolójegyként, van ezzel kapcsolatban tapasztalata valakinek?
Kenderice # 2010.10.30. 10:38

Lakiz77:
Szerintem teljesen jogtalan volt a rendőrség intézkedése, ugyanis nem közterületről van szó.
Mellékesen megkérdezném: Hogy a rákba tudták a fal mellől kiemelni az autót sérülés nélkül???

kea4 # 2010.10.29. 23:05

attilamax!

Menj el az okmányirodába, és írasd át a kocsit. Az adásvételi szerződésen nyilván van dátum. Ennek ócsóér' elkészíthető másolatait küldd el azoknak, akik ajánlott vagy tértivevényes levélben macerálnak

Üdvrivalgással:
KEA.

lakiz77 # 2010.10.28. 17:40

http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

elnézést itt vannak a képek hivatkozásai csak valamiért nem jelent meg a hozzászólásomban

lakiz77 # 2010.10.28. 17:38

Üdvözletem mindenkinek!!!

Nagy dilemmában vagyok kérem aki tud segítsen!!!!!!!
A mai napon egy belső udvarban (u alakú) álltam meg az autómmal, ahol semmilyen tábla, felfestés, vagy arra utaló jelzés, kiírás nem szerepelt hogy ott egy üzlethez teherautó is közlekedik! Hozzá teszem, hogy mások is parkoltak ott ahol én, és az u alakú parkolóból kiágazó utat, kijárót szabadon hagytam amennyire lehetett tehát nem akadályoztam a forgalmat! Ennek ellenére ma az autómat onnan a rendőrség elvitette és még fel is jelentettek szabálysértés miatt, hogy rakodóhelyen álltam! Hozzá teszem egy fal mellett álltam és nem volt semmilyen rakodóhely sem a valóságban sem táblával feltüntetve!
A kérdésem az lenne, hogy jogában áll mindezek ellenére az autómat elvitetni illetve feljelenteni egy rendőrnek????

Igazság szerint ezt úgy lehetne megítélni ha látja az ember éppen ezért fel teszek pár képet így jobban látni miről beszélek: http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Nos látszik hogy semmi nem tiltja, hogy oda álljak! Ezek után jogos volt az intézkedés????

Kérem segítsetek!

attilamax # 2010.10.28. 06:03

Tisztelt fórumozók.
Segítséget kérnék.1.5-éve eladtam az autómat,és az új tulajdonos nem íratta át,viszont állandóan úgy parkol hogy nem fizeti ki a parkolást.A csekkek,felszólítások,bírósági levelek,pedig az én nevemre jönnek.Semmi közöm nincs az autóhoz mégis engem fenyeget az összes hatóság. Mit lehet ilyenkor tenni?
A segítséget előre is köszönöm.

websas # 2010.09.21. 05:21

Lehet itt Á kormány vagy B kormány a parkolás olyan mint at oroszrulett vagy megbüntetnek vagy nem. Ezért én rászoktam a mobil fizetésre. Van olyan verziója is ahol nem kell külön számlát nyitni (ingyen matrica az autóra, sms-el indítod a parkolást és ugyanígy állítod le) előfizetéses mobil esetén a számlán szerepelni fog.(adott esetben költségként elszámolható mert van bizonylatod) A + klts.kb 130 ft/parkolás de a helyzet ennél jobb mert lesz számlád és a parkdíj percalapu ezért annyival nem drágább, viszont a "parkolási Rózsa Sándorok" nem tudnak gengszterkedni és véd a mobilszolgáltató adminisztrációs rendszere.

websas

juratus84 # 2010.09.20. 21:00

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbiakban szeretném kérni a segítségüket!

Budapest belvárosában parkoltam, parkolójegy jegy nélkül. Mire visszaértem az autóhoz meglepetésemre kettő büntető csomag várt, azaz 2*6000,- Ft összeg megfizetésre szólított fel a parkolási cég.

• ugyanazon a helyen álltam, ennek ellenére leleményesen a parkolási cég az alábbiak szerint szabta ki a bünetést:

18:24 perckor Nagymező utca 27. szám, X-számú ellenőr
19:06 perc Nagymező utca 25. szám, Y-számú ellenőr

Hangsúlyozom, hogy az autó ugyanott állt végíg, mivel színházban voltam,két tanú is tudja bizonyítani. (családtag, és nem családtag)

Az egyik büntetést jogszerűnek tartom, a másikat pofátlanságnak.

Mit tehetek?????

köszönöm a segítéget!

znagy2000 # 2010.09.13. 11:05

Tiszteletem! A problémám a következő lenne: A napokban a 13. kerületben a Radnóti Miklós utcában parkoltam. Két órásra terveztem az ott tartózkodásomat és eszerint szerettem volna kifizetni a parkolást az autómatánál. Az automata viszont nem fogadta el az összes érmét így csak másfél órányi parkolást tudtam kifizetni. Természetesen mire visszaértem az autón rajta volt a büntető cédula 5000.-ft-ról. Mint a leírtakból kiderül én fizettem, és még többet fizettem volna de a parkolási társaság gépe nem működött megfelelően, ezt többen tapasztalták ott. És nem vittem magammal 3 zsák pénzt hogy kiválogassam melyiket fogadja el a szerkezetük.
Valamint a közelben napi 700-750 forintos áron van őrzött parkoló is. Védekezhetek-e jogilag ebben az esetben, hiszen nem az én hibámból történt az eset, és irreálisnak tartom a 30 perc plusz parkolásért az 5000 forintot. Válaszukat előre is köszönöm!

websas # 2009.11.06. 16:14

klimás56!

Köszi, megnyugtattál hasonlóan gondoltam magam is, de tudod jól jön egy megerősítés / bírálat / tanács.
(az ember a saját ügyében óhatatlanul elfogult)

kellemes hétvégét.

websas

klimás56 # 2009.11.06. 16:06

Ne reagálj a levelükre! A postaköltség az övék , biztos telik rá nekik.Ha netán eljut a bíróságig ( elég megalapozott tények esetében lehetséges) akkor nekik kell bizonyítani.
Én nyugodtan aludnék a helyedben.