Parkolási bírság

titi02 # 2011.02.16. 11:00

Kedves fórumozók,

Sajnos a nagy városi forgalomban figyelmetlenül parkoltam, csak beálltam egy éppen akkor távozó autó helyére a parkoló autók közé, és nem figyeltem fel a jóval visszább kint lévő megállni tilos táblára. A közterület felügyelet megbüntetett ezért, majd rá negyed órára a rendőrség is. A két büntetés egy nap eltéréssel érkezett meg. Kérdésem csak annyi lenne, hogy egy azon szabálytalanságért hány szerv büntethet meg?

Előre is köszönöm a válaszokat.

cslalee # 2011.02.24. 17:41

Abból az okból szeretnék sürgős tanácsot kérni hogy a parkolóőröknek van-e joguk a kocsimhoz nyúlni mert ha minden szál szakad úgy gondoltam hogy betámadom őket azzal hogy tönkre vágták az ablaktörlőmet,összekaristolták a szélvédőmet meg a kocsimat sőt úgy egy éve feltörték a kocsimat és kilopták a CD lejátszómat. Miért ne lehetett volna az őr mivel már hallottunk rendőrökről akik fegyveres rablást követtek el,polgárőrökről akik kirámolták a tanyát,miért pont a parkolóőrök lennének fedhetetlenek.A fényképeken ugyanis csak egy valami látszik egyértelműen,az hogy a büntetés az ablaktörlő gumilapátja alatt van,ami azt jelenti, az őr fizikai kapcsolatba lépett a kocsimmal és innentől bármit mondhatok,bizonyítsa be az ártatlanságát ahogy tőlem is ezt várják el.Úgy hallottam hogy a havat sem söpörhetik le,vagy a ponyvát sem emelhetik fel a kocsikon.Ha én nyúlnék valaki autójához,azonnal a rendőrségen kötnék ki kocsilopási kísérlet miatt vagy letépné az arcomat a jármű tulajdonosa.Nincs valami jogszabály a polgárok tulajdonának védelméről?Ha van,akkor hol találok erről valami írást?

cs.gabi77 # 2011.02.25. 14:48

Üdv!
Ma kaptam egy rendőrségi feljelntésről szóló cetlit a szélvédőmre,az ügyeletes orvosi rendelő valamint a terhesgondozó előtt Győrben.Tudom ez minimum 30000ft.Hozzáteszem kb 30 autó tud parkolni a közelben,ott ahol Győr és környéke terhesgondozása valamint csecsemő-gyermek fogászati és felnőtt ügyelet egyben működik.Na de 4 nappal vagyok a szülés kiírt időpontja előtt,6 kört mentem,de a környék utcáiban sem volt hely,persze nyilván az én hibám hogy rossz helyen álltam meg ezután. A vizsgálaton kértem igazolást miszerint indokoltan kellett mennem,és ezért álltam ott meg.Van valami esélyem a bírság eltörlésére?
Köszi:Gabi

websas # 2011.02.25. 15:33

Talán azzal próbálkozhatnál,:hogy a helyi építési szabályzat mit ír elő.(Nálunk egy 30 m2.kisker. üzlethez 2 db. parkoló a kötelező). Célszerű lenne utánanézni.

zsarmi # 2011.03.01. 17:17

Kedves Fórumozók!

Olyan jellegű problémám lenne, hogy 2010. 02. 23.-án megbüntettek tilosban való parkolásért. A határozatot megkaptam 2010. 04. 03.-án ezt én megfellebbeztem 2010 04 29.-én, amire megkaptam az elutasító határozatot 2011. 02. 15.én. A határozatban ez áll „megállapítom, hogy a másodfokú hatóságnál a fellebbezési eljárás 2010. 05. 21.-én indult. Az ügyintézési határidő lejártának napja 2010. 07. 23” A levél keltezése 2010. 09. 07.-e. Én megkaptam 2011. 02. 15.-én.
Kérdésem az lenne, hogy milyen elévülési határidő vagy van e határ idő ami alatt válaszolniuk kellet volna, vagy teljesen törvényes? Ki kell e fizetnem a büntetést? Mert ezek a dátumok számomra furcsák, hogy ennyi ideg nem válaszoltak.