Autóhitel és behajtási költség

maarcsy # 2013.01.16. 07:28

Az biztos, hogy én ezt nem hagyom annyiban. Mert itt a legérdekesebb rész az az , hogy milyen deviza értékkel számol ? az sehol nincs meghatározva... honnan tudja hogy + 17000 lenne több a törlesztőm ha nem tudja hogy mennyi a devizában meghatározott havi törlesztő . A vásárlás végösszegénél sincs meghatározva hogy mekkora deviza összeget képvisel az amit vissza kell fizetnem.

Marcsy

csoke # 2013.01.15. 17:36

Hát kedves maarcsy ezeket olvasva még kevesebb esélyt látok hogy én bármilyen segitséget is kapok. Ha már ilyet is meg mernek tenni ebben az országban, hogy forinthitelnek nevezik és mégis különbözetet fizetsz nem is tudom én mire számitsak.

wers # 2013.01.15. 14:18

ez van akkor, amikor nem előre olvassák el a szerződést, hanem évekkel később. És a feketelevest az ügyintéző úgy mellékesen megjegyzi, aztán vagy felfogta az ügyfél vagy nem.
Igen, van ilyen konstrukció, előre kiállítják az összes csekket, mézesmadzag a honpolgárnak. Aztán időszakonként kiszámolják az árfolyamkülönbözetet.
Nekem az előző kocsimnál is így volt, de ott negyedévente számolták el a különbözetet.

maarcsy # 2013.01.15. 14:05

Üdvözletem

Az enne a kérdésem hogy 2008 februárjában vásároltunk egy gépjárművet a Lombard lízing volt a finanszírozó. A szerződésünkben fix forint hitel van megjelölve. Teljesen egyértelmű volt majd jött a fekete leves. A szerződésben ott van: a tőketartozás 2.909.167 ft volt úgy hogy 522.000 ft-ot befizettünk előre. Összes lízingdíjnak meg van jelölve : 4.827.360 ft. A törlesztő részlet pedig : 120x35.878 ft . A szerződésben összesen ennyi áll más összeg nincs is megjelölve sem forint sem deviza alapon. Egyetlenegy mondat van amiben azt írják hogy a mértékadó deviza nem a: CHF. Nemrég kaptam egy levelet melyben azt írják , hogy emelik a törlesztőrészletemet : 42.347 ft-ra és kitolják a futamidőt 2 évvel . Írták hogy az időközben az árfolyamváltozás miatt felhalmozódott tartozásom eddig: 1.000.938 ft. Felhívtam őket és megkérdeztem hogy mi is ez pontosan, majd közölték hogy örülhetek mert éppen abban az aktuális hónapban 35.878+17.000 lenne a törlesztőm az árfolyam változás miatt. Megkérdeztem hogy mennyi a törlesztőm összege CHF-ben meghatározva havi szinten mert hogy én forint hitelt vettem fel , és közölték hogy az összeg nincs meghatározva devizában . Sem a havi törlesztőm nincs meghatározva CHF-ben sem pedig a végösszeg kifizetésnél nincs megjelölve CHF összeg. Ennek ellenére mégis ki tudták valahogyan számolni hogy 17.000 -al több lenne a törlesztőm abban a hónapban . Kérdem én , hogy ha forint hitelt veszek fel ( legalábbis így tudom és ezt írtam alá) akkor hogy lehet az hogy ők azt mondják hogy CHF van mögötte, és azzal számolnak . Pedig állításuk szerint nincs meghatározva az autóm törlesztő részlete sem CHF összegben . Ráadásul a szerződéskötéskor kiküldték előre a 120 db csekket amin végig a 35.823 ft szerepel .
Mit tudok tenni velük?
Hol a deviza ?

Előre is köszönöm : Üdvözlettel: Marcsi

Marcsy

nagy a baj # 2013.01.12. 13:37

Üdv mindenkinek:

Szeretnék információt kérni!
2007 Dec.-ben vettem egy új 350000ft értékű autót, akkor az első pár törlesztő részletem 42ezer ft volt, utána már 70ezer felett fizetek már több mint 4millió ft-ot befizettem és még mindíg 3milló a tartozásom! Azt szeretném kérdezni, hogy mit érdemes csinálni vagy mi a következménye annak, ha nem fizetem tovább és hagyom, hogy elvigyék az autót! Későbbiekben mi lehet a következménye!? És mikor évül el a tartozás! (tartósan külföldön élek!) Én nem is akarom tovább fizetni! Mert ez azért ez nagyon kemény amit ez az ország csinál velünk! Ez még durvább mint az uzsorások! Azok kisebb kamattal dolgoznak! :) előre is köszönöm a választ!

lordbali # 2013.01.11. 17:32

Üdvözlöm Ügyvéd úr!
Olyan kérdésem lenne,hogy Lombard lízinges autóhitelünk van, forint alapú! Családi okok miatt késtünk 1 hónapot, utána 2NAPOT és felmondták a hitelünket! Megpróbáltam felvenni a bankkal a kapcsolatot, sikerült is,de ők nem engednek ebből! Megjelent nálunk egy behajtó emberke, és vinni szeretné az autót! Mondtam neki,hogy NEM! Erre ő, körözni fogják az autónkat! Igaz ez? Miképp lehetne a bankkal ismételten szerződést kötni? Adjam oda az autót? Vagy vigyem én el a telephelyre? Válaszát előre is köszönöm!

csoke # 2013.01.11. 10:11

Üdv mindenkinek.

Sajnos nekünk is van egy Merkantil-os autó hitelünk rengeteg problémával. Ha valaki tudja hogyan lehetne ezt megoldani kérem segítsen.

2008 májusában vásároltunk egy 2880000 ft értékű használt autót merkantilos CHF deviza hitellel.
Az üzletben egy olyan lehetőséget kínáltak miszerint az első két évben csak a törlesztő felét kell fizetni.

a papíron igy áll:
futamidő (törlesztőrészletek száma): 108 hónap
kölcsön összege: 2880000
havi törlesztőrészletek összege: 1-27 alkalommal 36701 ft
28-108 alkalommal 73401 ft.

ezzel nem is volna semmi baj hiszen ezeket az összegeket tudtuk teljesíteni viszont az üzletben ahol vettük az autót nem tájékoztattak hogy külömbözeteket kell majd. mi fix törlesztőt kértünk hogy ne legyen kockézat erre ők adtak sunyi módon de negyedévente ugyanugy ott a gond.
Mikor néhány hónap mulva megkaptuk az első külömbözetet akkor jöttünk rá hogy nagy a baj de az üzletben már semmit nem tettek hiszen hónapok óta fizettük a hitelt meg használtuk az autót. (azóta már az üzletnek hült helye).
Tudomásul vettük és fizettük az akkor még 15 vagy 20 ezres negyedévi külömbözeteket. de a vásárláskor 146 forint volt a frank és mikor elindult ez a borzalom az országban egyre nagyobbak lettek a külömbözetek, jelenleg már 130-140 ezernél tartunk rendszeresen küldik, kértünk segítséget a banktól eleinte azt monták amig a felezett részletet fizetjük addig nem tudnak segiteni mert csak kamatot fizetünk tőkét nem ha elkezdjük a rendes részletet fizetni akkor majd visszatérhetünk rá. Eljött ez az idő, ujra kértük a segitséget akkor már arra hivatkoztak hogy mivel ez felezett konstrukvió ezzel igénybe vettünk minden könnyitést nem tudnak segíteni, aztán később egy levelünkre kaptunk egy olyan lehetőséget hogy megváltoztathatjuk a szerződésünket és volt két lehetőség az egyik hogy havonta küldik a külömbözetet a másik pedig hogy változó futamidejüre teszik vagyis a külömbözeteket a végén tovább fizetjük. Ez nagyon jó lett volna nekünk csak a papiron ezt a lehetőséget nem tudtuk bejelölni csak a másikra volt lehetőség, felhivtuk őket hogy hát mi ezt kérnénk hogy jelöljük be, akkor annyit montak ránk az a lehetőség nem vonatkozik mert ez ilyen konstrukció hogy nem tudnak ilyen könnyitést adni. azóta levelezünk telefonálunk de nem jutunk előre. ha a 130 ezres csekkeket nem fizetjük be néhány nap után rátesznek 10 ezer kamatot aztán hetek mulva ha összekaparjuk a pénzt mire kifizetjük már jön nekem is és a kezesnek (édesapámnak) a levél hogy megszüntetik egyoldalúan a szerződést aztán van lehetőség még kifizetni de már 30 ezer reaktiválási díjat rátesznek. így rendszeresen a 120-130 ezrekből 160-170 ezreket csinálnak. Ha valaki tudja hogy lehetne ebből kimászni kérem segitsen.

bevike # 2013.01.09. 12:36

Itt is köszönöm,még egyszer Ügyvéd Úr a válaszát,sokat segített,

Dr.Attika # 2013.01.08. 10:19

Akkor már csak azt kell megnézni, hogy mi a konkrét felfüggesztő feltétel, mert attól függ, hogy hatályosult-e az adásvételi szerződés. Viszont ha hatályosult is a tulajdonjogot nem szerzi meg a bank, amíg Ön önként át nem adja a személygépkocsit. Ez esetben a banknak dolog kiadása iránt pert kell indítania és csak akkor viheti el, ha az jogerőre emelkedik és a bírósági végrehajtó útján. Behajtó legényeknek nem szabad átadni. Az elszámolás kapcsán pert kell indítani a számadás helyességének bírósági megállapítása iránt. .

bevike # 2013.01.08. 10:08

megkaptam ma a paksamétát,minden íratot elkértem másolatban,De abban ,csak a kölcsönszerződés/K&H start-start kölcsönszerződés kishaszongépjármű vásárlási kölcsönhöz/és egy Felfüggesztő Feltételhez kötött Gépjármű adásvételi szerződés van mindkettő 2004 májusi dátummal,bár el nem megyek rajtuk,hogy van-e rajta vételi jog.

• és még egy kérdés megkaptam az egyeztető levelet a kölcsön összege :3 230 000 ft,eddig ki van fizetve : 4 383 453 ft,és nagyon nem akarok többet fizetni.Több mint 1 000 000-val többet fizettem már vissza..és még 540 000 kérnek..de miért?????
Dr.Attika # 2013.01.07. 15:44

Persze, hogy nem jött. 2004-ben vételi jog ki volt kötve egyáltalán? Ha ki is volt az 5 év eltelt, tehát semmilyen jogcímen nem tarthat igényt a hitelező a gk-ra.

bevike # 2013.01.07. 14:49

mondanom sem kell,miután telefonon megmondtam ne is jöjjön nem adom ,ő még fenyegetőzőtt a rendőrrel...de nem jött.. :DDD

bevike # 2013.01.03. 18:32

köszönet..holnap kizsigerelem a behajtót..ma is fenyegetett rendőrséggel,meg hogy adjam át a kocsit.

guba" # 2013.01.03. 18:28

Ahogy Gabicsek már írta, majd ha a jogosult felmondja a szerződésedet és végrehajtóhoz kerül az ügy, akkor ő már végső soron rendőri kényszert is igénybe vehet.

guba" # 2013.01.03. 18:25
  1. nem
  2. feljelenthet, de nem lesz foganatja
  3. ez az eset nem fordulhat elő, mivel a rendőr nem fogja a behajtót kísérni sehova.
Gabicsek # 2013.01.03. 09:23

Ne ülj fel a behajtócégek fenyegetéseinek. Nekik a pénzt kell behajtani.
Nem végrehajtók. Csak végrehajtó foglalhatja le az autót.

bevike # 2013.01.02. 10:12

Szép napot kívánok!
Sűrgős ügyben szeretném a tanácsokat kérni!
Autóhitelről van szó 2004 májusában vettem svájci hitelre egy autót melynek akkori értéke 3 200 000 ft volt .Kétszer kértem szerződés módosítást az utobbi pár évben,mert a részletek az egekig emelkedtek,nekem meg a munka helyem megszűnt.kaptam is és még lojális volta bank mert 5000 ft módosítási díjat kért.Sajnos tavaly már nagyon nehezen fizettem,mert a helyzet még jobban romlott.és sajnos 2012 december 1-vel felmondta a szerződést/mivel 2012 augusztusával nem tudtam fizetni/ .Viszont a 8 év alatt több mint 4 000 000 ft-ot fizettem be.Az ünnepek előtt kijött egy arrogáns behajtó,hogy rendezem az addóságom két ünnep közt ami 120 000 ft lett volna vagy egyben 520 000 ft! a legjobb másfél évi is ennyit hoztak ki tartozásnak és azóta be lett vagy 300 000 ft fizetve,és most megint.Mondtam a behajtónak semmijoga sincs fenyegetni akkor megprobált azzal jön ni fizessem be a 120 000ft-ot.persze nem tudtam.ma felhívott megkérdezte sikerült-e,nemleges válaszomra ennyit közölt pénteken jön egy kollégája a kocsiért adjam át neki!Mondtam nem adom,/mert szerintem bőven kifizettem még a kamatokat is,és a bankkal szeretnék ez ügyben tárgyalni,mert a banktól vettem fel a kölcsönt nem a behajtótól/erre közölte akkor feljelent és rendőrséggel viteti el a kocsit.A forgalmiban a tulajdonosnevében az én nevem van,egyedül a törzskönyv van a banknál!
Kérdés:
1.Megteheti-e a behajtó hogy elviteti a kocsimat?
2.feljelenthet-e a rendőrségen,mivel bűncselekményt nem követtem el?
3.A rendőrt és a behajtót be engedhetem-e??

kérem mielőbbi válaszukat .köszönöm

gerbera317 # 2012.12.05. 13:10

Ha volna felmondólevél, akkor is ők lennének papíron a tulajdonosok. Majd ha valaki megveszi az autót, akkor fog az ő nevére kerülni.

A bank tehát (beszámítással) visszavette a kocsit, a maradék buktát pedig követeli az ügyfélen. Igen, ezt meg kell fizetni. A mikéntjéről meg kell egyezni a bankkal. Olyan nincs, hogy nincs részletfizetés, tenni kell érte, hogy legyen.

A felmondólevél hiányát pedzegetni nem érdemes, ld. KBS hozzászólásait.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.05. 11:06

Csak ismételni tudom: ha szívesebben fizetnmék a svájci frankos kölcsönt tovább a szerződés szerint, akkor indítsanak pert a bankkal szemben a felmondás érvénytelenségének megállapítása iránt. De előtte a hátrelékot egyösszegben, kamatostul egyenlítsék ki, különben mégis lesz megfelelő oka a banknak a felmondásra.

Sonnya # 2012.12.05. 10:36

Köszönöm a választ. Csak most az a helyzet, hogy (mivel felmondólevél nincs), a papír szerinti tulajdonosok még mindig a szüleim. Viszont a bank már túl is adott az autón illetve megtaláltuk egy online oldalon (igaz, háromszoros áron, mint amennyiért visszavette, de ezzel már nem tudunk mit kezdeni). A levélben pedig közlik, hogy 8 napon belül fizessék be a fennmaradó tartozást. Slussz-passz. Nincs alternatíva, nincs részletfizetés, nincs semmi. Akkor most szegények, hogyan tovább?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.12.03. 11:47

Formálisan akár igazad is lehet - ha valóban nem közölték a felmondást. Csakhogy ebben az esetben öngól lenne erre hivatkozni, a szüleidnek aligha áll érdekében, hogy az a szerződés, amelyet már korábban sem tudtak teljesíteni, továbbra is az eredeti feltételekkel legyen hatályos.

Sonnya # 2012.12.03. 10:36

Üdvözlöm Önöket!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a szüleim vettek fel egy kölcsönt 4 évvel ezelőtt és az autó volt a fedezet. Mivel nem tudták fizetni a duplájára emelkedett részletet, a behajtó elvitte az autót (2012.07.30.). November közepén kaptak egy vételi jogról szóló papírt, hogy a bank megvásárolta az autót. Egy másik értesítésben pedig hivatkozva a felmondási szerződésre, egy listát, melyben szerepel az elszámolás és a végrehajtási költség. Viszont nem kaptak felmondólevelet. A szerződésben az van, hogy vételi jogával a bank csak írásos felmondás után élhet. Ez viszont nem történt meg. Az a kérdésem, hogy jogosan járt el a bank?
Köszönöm a válaszokat.

gerbera317 # 2012.11.30. 22:34

Ilyen kérdésre miért pörögne fel?
A végrehajtó hogyan engedhetne el a jogosult követeléséből? Elevenen nyúznák meg érte ott, helyben. A saját díjazásából pedig nem fog engedni a végrehajtó, mert ha nem vagy hajlandó fizetni, úgyis behajtja. Ha minden áron alkudni akarsz, akkor a bankkal kell felvenned a kapcsolatot.

dubek # 2012.11.29. 15:53

Nem nagyon pörög ez a fórum......

dubek # 2012.11.20. 18:36

Tisztelt fórumozók,szakértők! Kérdésem lehet hogy komikus,de lehet hogy akár be is jöhet! :) Felmondott autóhitelem van,ahol 1100000-et követelnek...Bár maga a felmondás is elég furcsa körülmények között zajlott,ugyanis külföldi tartózkodásom miatt én nem tudtam elérni a bankot,családtagomnak meg nem adtak felvilágosítást....Kérdésem az lenne,hogy én most felajánlottam a végrehajtónak hogy engedjenek a kamatból,a behajtási költségből,és azonnal utalok is 800 000ft-ot! Járhatok én így el? Tehetek ilyen ajánlatot?