Autóhitel és behajtási költség

Gabicsek # 2012.03.05. 21:32

Fogod, és elhozod az autót, elvégre a tiéd.
Az általa írt "üzembetartói" papír semmit sem ér.

Ha ez nem megy, sikkasztásért feljelenthető, mert aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.
A rendőrségre írj egy feljelentést ajánlva, tértivevénnyel, postán megküldve.
De ha már emiatt folytattak eljárást - nem írtad, hogy az milyen eljárás volt és hogy fejeződött be,- még egyszer nem fognak ugyanazon tényállás alapján folytatni.

Karesz74 # 2012.03.12. 13:13

Szia Gabesz!

Előzőleg az ügyet a rendőrség okírathamisitással zárta le, bár egyértelmű a jegyzőkönyv szerinti lopás.
Most ismét feljelentést tettem kifejezetten lopás miatt, hiszen a kocsit nem adja vissza ami a nevemen van tehát ez lopásnak minösül,ezt úgy jegyzőkönyvezték,hogy Én lopásnak vélem a dolgot.
A kocsit sajnos nem tudom elhozni mivel nem tudom,hogy hol van.
Már a rendőrség is kereste de nekik sem adta ki, illetve megadott egy címet ahol nem volt a kocsi, a rendőrég ezzel a dolgot le is zárta.
Papíron már a végrehajtó is lefoglalta, bár mindenki azzal takarozik,hogy már le van foglalva, közben nagyon nehezen értik meg, hogy ténylegesen nincs meg a kocsi, csak papíron történt lefoglalás.
Szóval a kocsinak hűlt helye, Én pedig nyakig... Ügyvéd segítségével vajon tudok még többet tenni az ügy érdekében,valahogy eltudom vetetni az unokaöcsémet, vagy ez egy hatalmas tanulópénz lesz?

guba" # 2012.03.14. 16:19

Amit elkövettél az lehet hitelsértés [Btk. 330.§], az unokaöcséd pedig semmiképpen nem lopott, sikkasztás lehet, ahogy már Gabicsek írta, attól függően, hogy a kocsival sajátjaként rendelkezett-e.

Gabicsek # 2012.03.14. 20:01

Rendőrségen azért előfordulhatnak időnként minősítési problémák:)

mouse # 2012.03.19. 16:25

2005ben a férjem vásárolt 1 szem.gépkocsit a nevemre,nekem sem munkahelyem és semmi bevételem nem volt.,h lehetséges hogy a bank adott hitelt?ha nem volt fedezetem?Persze a férj lelépett én meg benne maradtam...és nem tudok mihez kezdeni.

Gabicsek # 2012.03.19. 21:59

Valószínűleg úgy, hogy hamis munkáltatói igazolást csatolt. A szerződést viszont neked kellett aláírni a hitelről. Olyan nemigen szokott előfordulni, hogy banki hitellel más vásárol az én nevemre autót. Ahhoz túl sok papírt kell aláírnia a gépkocsi tulajdonosának.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.20. 06:26

Valószínűleg úgy, hogy hamis munkáltatói igazolást csatolt.
Egyik védencemet ilyen télnyállással első fokon már el is ítélték. Pedig ő is azt mondja, hogy a munkáltatóiról nem tudott, azt nem is látta, a "barátja" szerezte be. Ő "csak" aláírogatta a "papírokat".

mouse # 2012.03.20. 16:24

Igen,az autókölcsönhöz,sajnos adtam a nevemet.,és igen vannak akik megtéveszthetőek,én ebbe a kategóriába tartoztam.de nem én vagyok ill.voltam az utolsó.,nekem a bíróságon tudomást sem vettek erről!

pazs # 2012.03.20. 16:28

mouse: mi a kérdés? Nem tudsz szabadulni úgy a hiteltől, hogy most bemondod (így 7 év után), hogy hamis volt a munkáltatói, nem is kaphattál volna a hitelt.

pazs # 2012.03.20. 16:47

mouse: mi a kérdés? Nem tudsz szabadulni úgy a hiteltől, hogy most bemondod (így 7 év után), hogy hamis volt a munkáltatói, nem is kaphattál volna a hitelt.

tarjani # 2012.03.20. 18:58

Kérdésem, átolvastam a forumot de nem találtam a választ:
van egy hiteles gk. amit frank hitelre vettem.Nemrég úgy lett módositva a szerződés,hogy a törlesztő részlet fix a futamidő változik/tovább/.
Hogyan tudom én ezt eladni?Hogyan lehet intézni a hitel átvállálást?/ügyvéd, közjegyző/ ennek mennyi költsége van? nekem ki kell-e fizetnem a szerződés módosítási dijat?Köszönöm a válaszokat.

Gabicsek # 2012.03.20. 22:28

Igen,az autókölcsönhöz,sajnos adtam a nevemet.,és igen vannak akik megtéveszthetőek,én ebbe a kategóriába tartoztam

mouse!
Látod, csak kiderül, hogy mi történt itt, ahogy KBS is rögtön leírta. Lett tehát egy banki hitelezés a nevedre, egy gépkocsivásárláshoz, a gépkocsi is a neveden. A banki hitelezés pedig egy hamis munkáltatói igazolással lett meg. Jobban jársz, ha fizetsz, mert olyan csalást tesznek a nyakadba, mint annak a rendje. Ugyanis ha a banki hitel a te nevedre ment, mindenhol a te aláírásod van, innen jön a következtetés, hogy a hamis munkáltatói igazolást te csatoltad a bankhoz azért, hogy megkapd a hitelt. Erről írt KBS is, úgy elmeszel a bíróság, mint annak a rendje.
(azt is, aki hamisította)
A megtévesztést elég nehéz lenne bárkinek is bemesélni.

Gabicsek # 2012.03.20. 22:31

habár, ha szerencséd van (értéktől függ), már elévült.

Az volt a kérdés, nem tudsz mihez kezdeni. Hát kénytelen vagy fizetni.

mouse # 2012.03.21. 00:05

2005ben volta kocsi kb.4millio,mivel a v.férjem nem tudta fizetni(nekem soha nem volt jogsi)elvitte a bank,mondván nem származik semmi kár...Ja!Eltelt egy kis idő kb fél év mire küldtek egy aján.levelet,h eladták a kocsit,1.800000ezerért így a különbözet engem terhel.,.........közben elváltam az adósság,és sok adósság maradt mindenért nekem kellett fizetni,mivel a férjemnek nincs bej,munka és semmi.Bíróságra került az ügy túl alacsonynak tartottuk az árat amiért eladták,igazságü.szak.kbfél millióval többre értékelte fel.,No de a lényeg azzal nem is törődtek h nem volt akkor munka viszonyom,a kölcsönszerződésen nem volt adószámom sem rajt,amire a bank úgy nyilatkozott h nem tartozik a perhez!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.21. 06:23

a bank úgy nyilatkozott h nem tartozik a perhez!

És ezzel még jól is jártál. Mert attól még ugyanúgy tartoznál, csak éppen megvádoltad magad a csalással is. Amiért leginkább pénzbüntetést szabnának ki.

bibor2008 # 2012.03.31. 17:14

Üdv. mindenkinek!
2010. augusztusában fizettem ki az autóhitel utolsó törlesztő részletét, ami egyébként maradványérték volt.
Kb. 2 hónap múlva a bank küldött egy árfolyam különbözeti elszámolást ( 340.000.- ft )a maradványérték után. A mai napon fennálló tartozásom ebből az összegből 90.000.- forint. A kérdésem, hogy elviheti-e a bank az autót? Mivel a szerződést felmondták és átadták végrehajtónak.

vagyok aki # 2012.04.02. 19:40

üdvözletem Mindenkinek!
A segítségeteket kérném egy igen problémás ügyben.
Van-e esélyem nyerni polgári peres úton vagy van-e valami kis kapu az ilyen esetekre?
Szóval 2007-ben vásároltam egy gépjárművet chf-es hitelre.Az akkor éppen aktuális kapcsolatomban ott maradt a gépjármű a hölgy tovább fizette a részletet.
Majd történt egy baleset,az autó totálkáros lett és a törlesztő részlet fizetése abba maradt.
Most ott tartunk hogy elindult és meg kaptam a technikai hitelt ami még hat év.
Van valamiféle jogom be hajtani a volt barátnőn szóbeli ígéretét,vagy utólagosan ha jogi úton el ismeri kötelezettségét ?
Nem azt szeretném tudni mekkora egy idióta voltam hanem hogy van-e ki út ebből a slamasztikából.
Köszönöm Nektek! Minden jót!

barnabás76 # 2012.05.25. 21:36

Üdvözlöm!

A szüleim vettek hitelre egy autót, nem sokkal utána 2008-ban édesapám meghalt. Mivel közben édesanyám nyugdíjba ment és egyéb okokból, nem tudjuk fizetni a részletet.
Úgy tudom a bank lefoglalja a kocsit, értékesíti, és a különbözettel továbbra is tartozni fogunk. Az autó édesanyám nevén van. Van egy házunk aminek 1/4-ed része az én nevemen van, 1/4-ed része a testvéremén, 2/4-ed édesanyámén. A házon van egy kisebb jelzálog hitel, én a házban élek édesanyámmal.
Azt szeretném kérdezni, hogy a bank, hogy fogja behajtani a különbözetet?

1 Levonja a nyugdíjból részletekbe? Ha igen kb hány %-ot?

2 Ráterheli a házra? Ebben az esetben részletben kell törlesztenünk? Ha igen, az kevesebb lesz-e mint az autó mostani törlesztő részlete?

3 Mi történik ha édesanyám, a részét a házban a nevemre íratja? Mit tudnak csinálni?

Köszönöm a választ!

Barnabás.

guba" # 2012.05.29. 18:36

Az átíratás fedezetelvonó ügylet, a hitelezővel szemben hatálytalan. Végrehajtják a tulajdoni hányadon, ha lesz rá vevő.

mné # 2012.06.11. 12:12

Üdvözlök mindenkit !
A kérdésem a következő lenne,svájci fark alapú hitelünk van az autónkon, amit már 6. éve fizetünk, az elmúlt időben többször kértem a bank segítségét, de a törlesztés csökkentésében nem segített, most eljött a legrosszabb a férjemnek sincs munkahelye tehát semennyit nem tudunk havonta fizetni, mit fog a bank csinálni ? A lakásunkon is jelzáloghitel van , ha elviszi az autót akkor utána a lakásra terheli rá az összeget, és utána a lakást is eladhatja???? vagy mire számítsunk.Válaszukat előre is köszönöm...

kfgabri # 2012.06.11. 12:25

6.éve, ez irtózatosan hosszú futamidő autónál.
Arra végképp nem mondok semmit, hogy ennyire előreszalad, hogy már a lakás bukásán is elmélázik.
Olyan nincs, hogy semmit nem fizetnek.
a, kell az autó
Üljenek le higgadtan tárgyalni, kérjenek 6 hónap tőkemoratóriumot, ezalatt csak kamatot és a rá eső árfolyamot fizetik.
b, nem kell az autó
Másik megoldás az autó visszaadása és elszámolás a piaci érték-tartozás különbséggel.
Ha ez az Önök által fizetendő különbözet, azt a bank fokozatos kényszerrel be fogja hajtani, vagyis itt is érdemes együttműködni.
Gyaníthatóan közokiratos részletet fognak kapni, ami közvetlenül záradékoltatva közvetlenül végrehajtható.
Az alagút vége, hogy vhjogot jegyeztetnek be az ingatlanra a maradék tartozás fejében.

monalisa1 # 2012.06.11. 12:51

Próbáljanak meg (minél előbb) saját maguk vevőt találni az autóra és ővele elmenni a bankba., a bank jóval piaci ár alatt csak, valamint a visszavétel stb. költségei.

Pár éve még "0" Ft-ért és akár 10 évre is "utána dobták" az embereknek az uj autót a kereskedések.

kfgabri # 2012.06.11. 13:07

Monalisa, addig is fizetni kell!
Kérlek, gondolkozz, mielőtt írsz.
A vevőkeresés nem mentesít.
Ráadásul a hitelátvállalás használt autó esetén, devizánál irtózatos költség.

monalisa1 # 2012.06.11. 14:04

Ő is tudja (= érzi) hogy valamennyit mindenképp fizetni kell - akár az általad említett moratórium esetén is, a fő probléma szerintem ott van: lakástörlesztő, rezsi, havi megélhetés, valamint az autó dolga., a négy fő kérdéscsoport közül melyik kettőt (...) lehetne tudni neki kihagyni ahhoz, hogy ne merüljön a víz alá?...

A hitelátvállalással kapcsolatos kritikád jogos, elfogadom.

mné # 2012.06.11. 14:42

Köszönöm a válaszokat,sajnos ez a bank egyáltalán nem segitőkész, nem úgy mint a lakáshitelnél, ott az az érdekük hogy tudjuk fizetni még a lakáshitelt de az autónál a segítség semmilen formàlyát nem mutatjáksőt még különbözö kamatokat, árfolyam különbözet ,felszólítási költség.stb mindent ..... mivel most nincs aférjemnek munkahelye, úgy gondoltuk hogy külföldön szeretne keresni munkát és az autóval akar kimenni, ha nem fizetjük a törlesztö részletet, akkor a bank a lakcimen fogja csak keresni az autót?