fegyelmi után felmondás

monoszkop # 2019.03.12. 14:56

Ha a jogosultsági feltételeknek megfelel, akkor igen, azaz az azonnali hatállyal történő jogviszony megszüntetés nem akadálya az ellátás megállapításának és folyósításának.

Rakasz_Tamas # 2019.03.12. 14:39

udv
ha fegyelmi eljaras kereten belul azonnali munkaltatoi felmondassal szunik meg a munkaviszonyom, jogosult vagyok egybol allaskeresesi jaradekra?
koszonom

MileyC # 2011.04.21. 03:55

Köszönöm a választ, de lenne még kérdésem. Mi van akkor,ha nem várom meg a fegyelmi eljárás végét? Közben nem mondhatok fel valamilyen módon? Én úgy értesültem,hogy ha a munkáltató mond fel rendkívüli felmondással fegyelmi vétség miatt, vagy ha én mondok fel, akkor három hónapig biztosan nem részesülhetek semmifajta munkanélküli ellátásban és így nem leszek jogosult orvosi ellátásra sem.

hunfrakk # 2011.04.20. 20:00

Miley, nem lehetséges.
Fegyelmi eljárás végén ha munkáltató felmond, akkor megszűnik a meghatározott napon a munkaviszony.
Tehát nem lehet megelőzni a munkáltatót.
Egyszerre nem lehet munkáltatói és munkavállalói felmondás is.
Így is jogosult vagy az álláskeresési ellátásra.

MileyC # 2011.04.20. 18:40

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni. Abban az esetben, ha a fegyelmi eljárás elbocsátással zárul, akkor még lehetséges, hogy felmondjak? Ha igen, jogosult lennék a munkanélküli ellátásokra, folyamatos lenne a jogviszonyom?

Kála # 2008.04.19. 11:31

VWeiner: bármikor élhetsz felmondással, ha határozatlan idejű a jogviszonyod. Írásban bejelented, letöltöd a felmondási idődet, a munkaadód pedig az utolsó munkában töltött napon elszámol veled (bér, időarányos szabi, igazolások stb.)
DE ha a gyors felmondással a cél a prémium megtartása, az nem biztos, hogy bejön (ehhez ismerni kell a nálatok a prémiumra irányadó szabályokat).

Kála # 2008.04.19. 11:28

Tomas: beszél az, csak jó helyen kell keresni; a határozot idejű munkaviszonyt ellenben nem lehet felmondással megszüntetni; plusz a felmondási idő mértéke változik (éppenséggel lehet valakinél két hónap, de nem ez a jellemző).

tomas64 # 2008.04.18. 17:59

A Munka tvkönyve nem beszél a munkáltató fegyelmi jogköréről, az inkább a közalkalmazotti,ill. köztisztviselői jogviszonyok sajátos felelősségi alakzata.

Mindenkinek joga van a határozott idejű munkajogviszonyát felmondással megszüntetni, max. a 2 hónap felmondási időt kell kitöltened.

Azért ne kapkodd el az ügyet, a " fegyelmi határozatot " muasd meg egy munkajogásznek!

VWeiner # 2008.04.18. 17:39

Kedves Mindenki!
ma kaptam kézhez a cégemtől a fegyelmimet.
ez már adja a lehetőségét az ezidőtájt kifizetésre kerülő céges prémuimom elvesztésének, ami igencsak megdöbbentő.
de a kérdésem az lenne, hogy ha fegyelmi után rövid időn belül felmondanék, milyen jogai és kötelezettségei vannak még a cégemnek...? gondolom nem sok!
kérlek, ebben segítsetek, ha tud valaki jóval többet mint én...
köszönöm
VWeiner