Használtautó, Garancia???

Csecskedi Péter # 2008.05.08. 20:08

Kedves abrjan!

Saját példámat hoznám elő, amely tavalyi.
Én magánszemélytől vettem és ugyanígy jártam, tehát váltóhiba.
15 nap volt garanciaként megjelölve és hát már 2-3 nap után kiderült a turpisság.
A lényeg viszont nem az hogy van-e garancia, vagy nincs, hanem az hogy a törvény hogyan rendelkezik.
Ne kérje senki hogy elővegyem a törvényt, de amint megtalálom pár napon belül a végzésemet, akkor beírhatom.
Szóval a lényeg, hogy függetlenül attól, hogy kitől veszed az autód és mi van az adásvételibe írva, a garancia tekintetében semmisnek minősül ha a törvényben megállapított 6 hónap alatti időtartamra szól a garancia használt autó esetén.
Mivel a váltóhiba a jármű műszaki állapotában olyan tényezőnek minősül az NKH szerint, hogy a váltóhiba megszüntetéséről az ilyen esetekben az eladónak kell gondoskodni, függetlenül attól hogy tudott-e a hibáról.

Tehát ha felkeresel egy ügyvédet és az hivatalosan felszólítja az autókereskedőt az autó vételárának teljes visszafizetésére, vagy más autóra való cseréjére.
A trükk az egészben az, hogy erről az összes autókereskedő tud, csak nem mondja. Amennyiben jó anyagi helyzetben van a kereskedőd, akkor peresítés jöhet ha nem veszi vissza, aztán indul a buli.
A pert ezzel tuti nyered, csakhát az idő múlik.