Szakszervíz által okozott kár


Majordomus # 2023.06.11. 20:28

Egyetértünk.

drbjozsef # 2023.06.11. 17:11

Kiyaho,

Ha ezeket tudod bizonyítani (amiben szinte biztos vagyok, hogy nem, vagy legalábbis a "bizonyítás" szó alatt nem ugyanazt a fogalmat értjük) szerinted, akkor egy tértis levélben jelezd nekik a követelésedet, határidővel, összeggel, bankszámlaszámmal.
Ha ez a határidő eredménytelenül telik el, akkor elballaghatsz egy közjegyzőhöz, ahol fizetési meghagyást bocsáttathatsz ki a céggel szemben.
Erre vagy fizetnek, vagy nem reagálnak (ekkor jogerőssé és végrehajthatóvá válik), vagy ellentmondanak neki, és akkor perré alakul, neked be kell fizetned a per illetékét, és ott elővezetheted a bizonyítékaidat, és vagy nyersz, vagy nem. Ha nem, a cég költségeit is te fizeted.

Ha az átvétel és a karcok észrevétele között legfeljebb két nap telt el, és igazolni tudod, hogy az autó ki sem mozdult a garázsból, akkor esetleg van némi esélyed, de még akkor sem a legjobb. De azon túl, én, megmondom őszintén, a cég nevében kikacagnálak.

Kiyaho # 2023.06.10. 20:24

Oké, utólag, hidd el én is 20x körbejárnám az autót. De ezzel már nem tudok mit kezdeni.

Kiyaho # 2023.06.10. 20:22

Nem, sajnos nem néztem meg amikor átvettem. Eszembe sem jutott hogy összekarcolhatták, ma délelőtt láttam meg, hogy mi a helyzet. Azért tudom hogy náluk történt, mert máshol nem történhetett ilyen eredménnyel.
Nincs felvételem és nem láttam magát a kerékcserét mert nem engednek oda ügyfelet a művelet közben.
De azt tudom bizonyítani, hogy ők dolgoztak a kerekekkel amiket hónapokig náluk tároltam, és tudom, hogy nem én okoztam a karcokat és hogy nem sérülhet meg mind a négy felnim ugyanúgy, azonos tipusú karcolásokkal, főleg ha csak áll az autó a garázsban.

Majordomus # 2023.06.10. 20:09

Azt nem mondom hogy szőrözni kell,de minimum megnézni hogy mit tesznek fel és a helyszínen szólni.

drbjozsef # 2023.06.10. 17:27

Most vettem észre,

Úgy érted, átvételkor nem nézted meg?
Akkor honnan tudod, hogy náluk történt a sérülés?
Hogyan bizonyítod?

Kiyaho # 2023.06.10. 12:10

Kedves Fórumozók,

Az egyik márkaszervíz szolgáltatásást igénybe véve oldom meg az autóm téli/nyári kerékcseréjét illetve a tárolást is. Teljes kerékről van szó alufelnikkel, nem csak gumikról.

Most vettem észre, hogy a téliről nyárira történő váltáskor, a csere és/vagy a tárolás során mind a 4 jelenleg felszerelt kerék felnije sérült. Valószínűleg a nem megfelelő tárolás vagy a csere alkalmával a felnit különböző mértékben, de mind a négy keréken csúnyán felsértették.

Kizárt, hogy én okoztam volna a kárt mert mind a 4 felnin ott vannak a sérülések és hasonló helyeken, jól láthatóan valahova úgy helyezték le, hogy az érintkezett a valamilyen kemény felülettel amin sikerült végighúzniuk.

Nem akarom annyiban hagyni a dolgot, mert ezeknek a kerekeknek az ára több százezer forint és egyébként is nehogymár megússzák.

A tárolásról illetve a kerékcseréről számlával rendelkezem.
A kérdésem az, hogy milyen lehetőségeim vannak a kár megtérítését tekintve? Vagy kihez tudok fordulni ha a Márkaszervíz elhárítja a felelősséget és nem hajlandó elismerni a károkozást?

Előre is köszönöm ha segítetek kicsit informálódni, hogy mire számíthatok