Magánterületen parkolás


gerbera317 # 2023.09.19. 11:25

@nivohaz
Kapu vagy sorompó a megoldás. Ja, ahhoz pénz kell, ahhoz meg közgyűlés? Máshol meg tudják oldani.
Valamint a megfelelő tájékoztatás, ahogy drbj is írja: „az a magánterület tábla legyen nagyon egyértelmű”. Sok helyen a KRESZ 14. § (1) bek. z) pontja szerinti 'behajtani tilos' táblát is kirakják. Na, az pont ne legyen! Vagy ha mégis ragaszkodik hozzá néhány agyatlan, akkor inkább az n) pont szerinti tábla, a [kivéve lakók] kiegészítő táblával ellátva.

drbjozsef # 2023.09.19. 10:15

nivohaz,

Jogszerűen nem sokat, ti nem kerékbilincselhettek.
Kirajhattok rá cédulát, hogy magánterületen áll, többet ne tegye. De ha leszarja, akkor csak partiznkodhattok.
Én mondjuk mögé parkolnék egy autóval, hogy elmenni ne tudjon. Legközelebb talán nem áll be. Elvégre itt a rendőr nem fog intézkedni, ugyebár...

Jogszerűen :
Lehet csinálni kaput, sorompót.
Vagy, minden parkolóhelyhez zárható, lehajtható parkolásgátló támaszt. Azzal meg is van mindenkinek a saját helye, saját kulccsal.

Ja, és az a magánterület tábla legyen nagyon egyértelmű : jó helyen, jó méretben, ne hivatkozhasson senki arra, hogy nem látta.

nivohaz # 2023.09.19. 08:09

Kedves Fórumozók!
Probléma: Adott egy társasház zárt udvara, magánterület. Sajnos kapu nincs, sorompó nincs, van viszont magánterület tábla. Közgyűlési határozat született, hogy csak közös képviselő által kiállított parkolási engedéllyel lehet az udvaron parkolni.
Több nem ott lakó, utcabéli beparkol az udvarra. Jegyzőnél próbáltunk birtokvédelmet indítani, vissza írt, hogy nincs jogosultsága ebben az ügyben, rendőrségi feljelentést tettünk, lezárták, mivel magánterüelt, nincs jogosultság. Mit lehet tenni, az illegális parkolókkal szemben?