Mai napon hajtottam egy főúton, majd jobbról egy stop táblás útról belém jöttek, ugyanis "nem vett észre" a vezető. Elismerte a hibáját, kék-sárga papíron rögzítve lett minden és ezen is elismerte a hibáját. A belém jött gépjármű bérelt volt, tehát nem a vezető tulajdonát képezte. A biztosítója a generali.
A kocsi annyira még megy, hogy hazajöttem vele.
Egy 2000-res évjáratú opel astra f karavánról van szó, 1 éve lett vásárolva 3éves hitelre. Akkori piaci értéke 1.1millió volt, jelenleg gondolom 800e körül van. Vásárláskor 900e-ret "fizettem érte".
A kocsin a következő eddig ismert károk lettek: Jobb oldali első/hátsó ajtó konyec, cserélni kell teljesen. Jobb első sárvédő szintén. Jobb első index szintén. A motorháztető bár törve volt eddig, most már felnyitni se lehet. A váltó is sérült 1-2-hátra nem kapcsolható. Mivel hazavittem a kuplung is károsult, mivel 3-asban nem szeret hegyre indulni.. A futóműnek is lett valószínűleg baja, ugyanis az tehetett kárt a váltóban, mivel a váltómű bal oldalt van, ahol ütés nem érhette (és az ütés nagy részét a kerék fogta fel, de ki nem tört) Belső résznél a "pultal" vagy mivel is lehet valami bibi, ugyanis a kesztyűtartó nem csukódik.
Tehát van kár bőven, ha a futómű is meghibásodott akkor közeli a kár értéke a gazdasági totál kárhoz szerintem.
A kérdésem a következők lennének.
Mire számíthatok? Ugyanis apám mondott valami olyat, hogy ha új alkatrészeket tesznek be, és ettől nő az autó értéke akkor nekem különbözetet kell fizetnem. Illetve hasonlók.
Mivel a kocsim a munkaeszközöm (viszont bizonyítani ezt nem tudom, mert nincs bejelentve a munkám) ezért a szerviz időszak nekem pénzkiesés. Van lehetőség bérkocsi fizettetésre? Ha igen valahogy lehet előleget kérni erre? Ugyanis nincs fedezetem a letéthez..
Illetve a kocsival a szüleim nyaralni mentek volna, lehet kártérítést benyújtani, ha ezáltal nem tudnak menni?
A holnapi napon leviszem az opel maxabo szervizbe, és beadom javíttatásra. Kb. mennyi időre számítsak, amíg minden kész lesz? (amíg kijönnek kár felmérni stb stb..)
Ha gazdasági totál kárt jelentenek, akkor mi van?
Nagyon köszönöm előre is a segítő válaszokat!