Összetörték a kocsim, mit tegyek?

monalisa1 # 2008.07.23. 22:03

Nem jön be...
Nem baj, írd be a Google keresőbe a mabisz kifejezést, és úgy a harmadik-negyedik találat részletesen a Mabisz-ról.

monalisa1 # 2008.07.23. 22:11

Az nem árt ha a biztosítóhoz magaddal rángatod a srácot: írja alá az újból kitöltendő papírokat, vagyis hivatalos helyen is ismerje el az általa okozott kárt, mert különben még gubancos lehet a kárrendezés.

Szerencsés esetben a srác lakcíme valós - a simlis rendszám és a biztosítatlan gépjármű okán is már. A visszaeső ittassága csak mint jellemvonás őrá nézve...

Hankacs # 2008.07.24. 09:13

Kedves Monalisa.
Nagyon köszönöm a segítséged,már kilátástalannak véltük a dolgot.
Sajnos nem tudom a srácot a biztosítóhoz berángatni mert még a telefont sem hajlandó felvenni.A címe remélhetőleg valós, mert a rendőr adta meg. A telefonszámát pedig a vele utazó srác.
Akkor még ma próbálom a biztosítós dolgot intézni és mégegyszer nagyon KÖSZÖNÖM.

monalisa1 # 2008.07.24. 11:42

Továbbra is félő, hogy az ilyen simlis fiunak valótlan a neve/címe és a telefonszáma, így csak remélhető a közölt adatok valódisága.

A gáz az, hogy amíg személyesen be nem megy a bíztosítóhoz és "önként-dalolva" el nem ismeri az általa okozott kárt, addig...

Amíg nincs meg xy károkozó, addig a biztosító nem fogja tudni a javítás stb. költségeit kinek kiszámlázni majd - ha csak te magad nem tudod megelőlegezni, aztán várhatod a pénzed megtérülését amíg a biztosító le nem futja vele a bírósági jogvitát.

Sajnos hasonló peches eset bárkivel bárhol előfordulhat.

Azért minden jót!

camelot # 2008.08.01. 18:22

Hát ez tényleg elég pehhes dolog, részvétem.

Nekem is lenne most még kérdésem, mert tovább lépet az ügy. Amikor bevittem a kocsit a maxabós kolléga azt mondta az ügy min 1-1.5hónapig elhúzódik, ennek gyanánt egy hónapra béreltem kocsit. Sajnos papírt nem kértem róla, hogy ő állítja hogy ennyi ideig tart. Ezt még hétfőn megpróbálom főnökön leverni, hátha...
Na, tehát ha ma folyósítják akkor az 20nap bérlés, mivel 11.-én béreltem. Viszont a generalis kolléga 15napot ítélet meg jogosnak. Ezt még hétfőn kideritem miért is.. De ha pl. ma utalnak az ugye hétfőre ér a bankhoz, tehát azt a napot kell figyelembe venni, szóval 23napot kéne megtéríteniük, nem?
A 20% guruló költséget le lehet perelni valahogy? Már minden papír megvan amúgy, el is fogaták őket, szóval itt már csak az összeg a kérdés.

További gondom, hogy nem hajlandóak megmondani mennyiért becsülték fel a kocsit. Erről jövőhéten kapok papírt. De mi van akkor, ha az az összeg irreálisan alacsony, és én nem egyezek bele? Hiszen már folyósították... Továbbá ha már folyósították ma, akkor gondolom a roncsot is eladták. Viszont én semmi papírt nem írtam alá, hogy azt eladhatják, jogos lenne ha már tovább adták volna?

Köszönöm az eddigi és a további segítségeket is! Nagyon!

camelot # 2008.08.04. 11:55

nincs segítség?:(

amúgy közben megtudtam, hogy a roncsot nem adták el, a pénzt még mindig nem árulták el mennyi, viszont holnap hívom a bankot, ők majd elmondják mennyit kaptak..
Azt viszont mondta ma egy másik biztosítós kolléga,hogy a 15napot biztos megvétózhatom, és felülnézik. Szóval azzal vitázni fogok. Ha holnap kapja meg a bank, akkor már csak 6napot bukok..

bakaba # 2008.08.17. 06:34

Tisztelt jogi forumosok!

Osszetorte az automat a baratom - kb 5 perc vezetes utan, ugy, hogy mellette ultem. Serules nelkul megusztuk, de az auto felberulva totalkaros lett. Az auto lizingelt es nem volt rajta casco. Az auto vezetojenek van-e kotelezettsege es nekem mulasztasnak szamit-e az, hogy nem volt casco?

guba # 2008.08.17. 20:01

A lízingbeadónak továbbra is te tartozol, d e a károkozó baráttól kártérítést követelhetsz.

moravas # 2008.08.20. 09:45

Üdv!
A résztvevöet nevzzük Jozsinak,és Sanyinak.Jozsi kölcsö kért egy ocsit,amjd beszált ittasan az anyos ülésre.Sanyi jozanul vezetett,de Jozsi akadájozta a koncentrálásban,mire Sanyi késön féezett,és beleszaladt az elötte halado autoba.Kitöltötték a betétlapot,amin Sanyi elismerte,hogy ö volt a hibás.Jelenleg az ügy ott áll,hogy a jogos tulaja az autonak meg akarja a téritetni Sanyival a kárt,hogy a biztositoál ne essen a bonusza.Igaz,hogy ebben az esetben biroságra is vihetné az ügyet?Illetve hogy lehetne meguszni ezt a balesetet,ha Sanyi nem tud fizetni?
Elöre is köszi!
Üdv mindenkinek!

luck66 # 2008.08.20. 10:10

az már az összetört autó tulajdonosán múlik,hogy biztositó nélkül is egyezkedik-e

Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!

zselyilevente # 2008.09.10. 19:21

Kedves Fórumozók!

A segítségetek kérem egy számomra igen kényes, és sürgős ügyben.
2008. május 13-án összetörték a kocsim, de a károkozó felelősségét nem ismerte el. Így nem volt más választásom, kihívtam a rendőrséget. A kiérkező rendőrök jegyzőkönyvbe vették az adatokat, fotókat készítettek, kikérdeztek engem, és a károkozót. A rendőrség távozása után kitöltöttünk egy betétlapot+ aláírt egy megállapodást, melyben a károkozó már elismerte vétkességét, (sikerült meggyőznöm) 2008. szeptember elején postai úton megérkezett a jogerős rendőrségi határozat, melyben bennefoglaltatik vétlenségem megállapítása, és a károkozót sújtó bírság mértéke (50000Ft, 3 hónap jogsi). Mai napon elmentem a biztosítóhoz, ahol a biztosítási ügynök tájékoztatott, hogy rossz esélyekkel indulok az ügyben, ugyanis az autót a balesetet követően 8 napon belül el kellett volna vinnem kárfelmérésre, és ennek a kötelezettségemnek nem tettem eleget. Véleménye szerint a biztosító nem köteles figyelembe venni a rendőségi határozatot, így akár az egész kártérítéstől eleshetek. Szeretném kikérni a véleményeteket illetve szeretném ha vázolnátok a helyzetem, esélyeim, vagy van-e esetleg valami olyan lehetőségem amire nem gondoltam, illetve hogy ezt a jogszabályt amit a biztosítós említett ezt ki lehet-e kerülni ilyen esetekben, vagy erre vonatkozóan létezik valamilyen kivétel, gondolok itt konkrtétan a rendőségi eljárás elhúzódására, rendőrségi határozatra, rendőrség által készített fotókra.
Előre is köszönöm, tisztelettel:

Zselyi Levente

nandy # 2009.02.26. 13:27

Sziasztok!

Egy barátommal történt az alábbi eset, szerintetek tudunk tenni valamit?

Egy baleset részese volt, de neki köszönhetően nem történt nagyobb baj. A másik fél - egy idősebb nő - volt egyértelműen a hunyó.
A baleset után elhajtott a helyszínről, csak akkor állt meg, amikor látta, hogy a barátom utánamegy. Ezután még adta a hülyét, hogy ő észre sem vette az ütközést... ja, miközben az autója eleje szinte totálkárosra tört... Betétlap "nem volt nála", így megadta a nevét és a telefonszámát.
Most pedig tagadja az egészet, a férje állítja, hogy ő is ott volt a baleset időpontjában (pedig nem volt ott). A lényeg az, hogy nem akarják kitölteni a kárbejelentő lapot.

Mit csináljunk?

monalisa1 # 2009.02.26. 15:17

A kék/sárga betétlap jószerével csak az adatok lejegyzésére és egy rövid tényvázlatra jó, tényleges felelősségvállalást még nem jelent.

Ellenben akár már "tegnap" el kell húzkodni a hölgyet a vétlen fél biztosítójához, és ott tegyen írásbeli nyílatkozatot: igen, ő volt a károkozó.

Addig is a vétlen fél haladéktalanul vegy fel a kapcsolatot a biztosítója kárszakértőjével.