Nem jön be...
Nem baj, írd be a Google keresőbe a mabisz kifejezést, és úgy a harmadik-negyedik találat részletesen a Mabisz-ról.
Összetörték a kocsim, mit tegyek?
- 1
- 2
Az nem árt ha a biztosítóhoz magaddal rángatod a srácot: írja alá az újból kitöltendő papírokat, vagyis hivatalos helyen is ismerje el az általa okozott kárt, mert különben még gubancos lehet a kárrendezés.
Szerencsés esetben a srác lakcíme valós - a simlis rendszám és a biztosítatlan gépjármű okán is már. A visszaeső ittassága csak mint jellemvonás őrá nézve...
Kedves Monalisa.
Nagyon köszönöm a segítséged,már kilátástalannak véltük a dolgot.
Sajnos nem tudom a srácot a biztosítóhoz berángatni mert még a telefont sem hajlandó felvenni.A címe remélhetőleg valós, mert a rendőr adta meg. A telefonszámát pedig a vele utazó srác.
Akkor még ma próbálom a biztosítós dolgot intézni és mégegyszer nagyon KÖSZÖNÖM.
Továbbra is félő, hogy az ilyen simlis fiunak valótlan a neve/címe és a telefonszáma, így csak remélhető a közölt adatok valódisága.
A gáz az, hogy amíg személyesen be nem megy a bíztosítóhoz és "önként-dalolva" el nem ismeri az általa okozott kárt, addig...
Amíg nincs meg xy károkozó, addig a biztosító nem fogja tudni a javítás stb. költségeit kinek kiszámlázni majd - ha csak te magad nem tudod megelőlegezni, aztán várhatod a pénzed megtérülését amíg a biztosító le nem futja vele a bírósági jogvitát.
Sajnos hasonló peches eset bárkivel bárhol előfordulhat.
Azért minden jót!
Hát ez tényleg elég pehhes dolog, részvétem.
Nekem is lenne most még kérdésem, mert tovább lépet az ügy. Amikor bevittem a kocsit a maxabós kolléga azt mondta az ügy min 1-1.5hónapig elhúzódik, ennek gyanánt egy hónapra béreltem kocsit. Sajnos papírt nem kértem róla, hogy ő állítja hogy ennyi ideig tart. Ezt még hétfőn megpróbálom főnökön leverni, hátha...
Na, tehát ha ma folyósítják akkor az 20nap bérlés, mivel 11.-én béreltem. Viszont a generalis kolléga 15napot ítélet meg jogosnak. Ezt még hétfőn kideritem miért is.. De ha pl. ma utalnak az ugye hétfőre ér a bankhoz, tehát azt a napot kell figyelembe venni, szóval 23napot kéne megtéríteniük, nem?
A 20% guruló költséget le lehet perelni valahogy? Már minden papír megvan amúgy, el is fogaták őket, szóval itt már csak az összeg a kérdés.
További gondom, hogy nem hajlandóak megmondani mennyiért becsülték fel a kocsit. Erről jövőhéten kapok papírt. De mi van akkor, ha az az összeg irreálisan alacsony, és én nem egyezek bele? Hiszen már folyósították... Továbbá ha már folyósították ma, akkor gondolom a roncsot is eladták. Viszont én semmi papírt nem írtam alá, hogy azt eladhatják, jogos lenne ha már tovább adták volna?
Köszönöm az eddigi és a további segítségeket is! Nagyon!
nincs segítség?:(
amúgy közben megtudtam, hogy a roncsot nem adták el, a pénzt még mindig nem árulták el mennyi, viszont holnap hívom a bankot, ők majd elmondják mennyit kaptak..
Azt viszont mondta ma egy másik biztosítós kolléga,hogy a 15napot biztos megvétózhatom, és felülnézik. Szóval azzal vitázni fogok. Ha holnap kapja meg a bank, akkor már csak 6napot bukok..
Tisztelt jogi forumosok!
Osszetorte az automat a baratom - kb 5 perc vezetes utan, ugy, hogy mellette ultem. Serules nelkul megusztuk, de az auto felberulva totalkaros lett. Az auto lizingelt es nem volt rajta casco. Az auto vezetojenek van-e kotelezettsege es nekem mulasztasnak szamit-e az, hogy nem volt casco?
A lízingbeadónak továbbra is te tartozol, d e a károkozó baráttól kártérítést követelhetsz.
Üdv!
A résztvevöet nevzzük Jozsinak,és Sanyinak.Jozsi kölcsö kért egy ocsit,amjd beszált ittasan az anyos ülésre.Sanyi jozanul vezetett,de Jozsi akadájozta a koncentrálásban,mire Sanyi késön féezett,és beleszaladt az elötte halado autoba.Kitöltötték a betétlapot,amin Sanyi elismerte,hogy ö volt a hibás.Jelenleg az ügy ott áll,hogy a jogos tulaja az autonak meg akarja a téritetni Sanyival a kárt,hogy a biztositoál ne essen a bonusza.Igaz,hogy ebben az esetben biroságra is vihetné az ügyet?Illetve hogy lehetne meguszni ezt a balesetet,ha Sanyi nem tud fizetni?
Elöre is köszi!
Üdv mindenkinek!
az már az összetört autó tulajdonosán múlik,hogy biztositó nélkül is egyezkedik-e
Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!
Kedves Fórumozók!
A segítségetek kérem egy számomra igen kényes, és sürgős ügyben.
2008. május 13-án összetörték a kocsim, de a károkozó felelősségét nem ismerte el. Így nem volt más választásom, kihívtam a rendőrséget. A kiérkező rendőrök jegyzőkönyvbe vették az adatokat, fotókat készítettek, kikérdeztek engem, és a károkozót. A rendőrség távozása után kitöltöttünk egy betétlapot+ aláírt egy megállapodást, melyben a károkozó már elismerte vétkességét, (sikerült meggyőznöm) 2008. szeptember elején postai úton megérkezett a jogerős rendőrségi határozat, melyben bennefoglaltatik vétlenségem megállapítása, és a károkozót sújtó bírság mértéke (50000Ft, 3 hónap jogsi). Mai napon elmentem a biztosítóhoz, ahol a biztosítási ügynök tájékoztatott, hogy rossz esélyekkel indulok az ügyben, ugyanis az autót a balesetet követően 8 napon belül el kellett volna vinnem kárfelmérésre, és ennek a kötelezettségemnek nem tettem eleget. Véleménye szerint a biztosító nem köteles figyelembe venni a rendőségi határozatot, így akár az egész kártérítéstől eleshetek. Szeretném kikérni a véleményeteket illetve szeretném ha vázolnátok a helyzetem, esélyeim, vagy van-e esetleg valami olyan lehetőségem amire nem gondoltam, illetve hogy ezt a jogszabályt amit a biztosítós említett ezt ki lehet-e kerülni ilyen esetekben, vagy erre vonatkozóan létezik valamilyen kivétel, gondolok itt konkrtétan a rendőségi eljárás elhúzódására, rendőrségi határozatra, rendőrség által készített fotókra.
Előre is köszönöm, tisztelettel:
Zselyi Levente
Sziasztok!
Egy barátommal történt az alábbi eset, szerintetek tudunk tenni valamit?
Egy baleset részese volt, de neki köszönhetően nem történt nagyobb baj. A másik fél - egy idősebb nő - volt egyértelműen a hunyó.
A baleset után elhajtott a helyszínről, csak akkor állt meg, amikor látta, hogy a barátom utánamegy. Ezután még adta a hülyét, hogy ő észre sem vette az ütközést... ja, miközben az autója eleje szinte totálkárosra tört... Betétlap "nem volt nála", így megadta a nevét és a telefonszámát.
Most pedig tagadja az egészet, a férje állítja, hogy ő is ott volt a baleset időpontjában (pedig nem volt ott). A lényeg az, hogy nem akarják kitölteni a kárbejelentő lapot.
Mit csináljunk?
A kék/sárga betétlap jószerével csak az adatok lejegyzésére és egy rövid tényvázlatra jó, tényleges felelősségvállalást még nem jelent.
Ellenben akár már "tegnap" el kell húzkodni a hölgyet a vétlen fél biztosítójához, és ott tegyen írásbeli nyílatkozatot: igen, ő volt a károkozó.
Addig is a vétlen fél haladéktalanul vegy fel a kapcsolatot a biztosítója kárszakértőjével.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02