hitel elszámolása a bankkal!!!!


Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.14. 06:38

Mint mondottam volt, nemigen értem, mégis inkább arra hajlok, hogy itt éppenséggel az ismerős volt a balek.

Egyjogász # 2009.10.14. 06:23

"egy ismerősünk vett egy autót a saját nevére, de a hitelt a párom fizette,"
"Tőle semmilyen papírt soha nem láttunk, kölcsönadási szerződés nem lett írva."

MIÉRT????

Vagy tagjai vagytok, a "Ha nem vagyunk szarban, ugorjunk bele önként" Jótékonysági Egyesületnek?

Én ilyet max. a gyerekemnek, vagy a szüleimnek tennék meg....

guba # 2009.10.13. 16:33

Szerintem nem lesz olyan, úgyhogy, ha gondolod, akkor fuss neki még egyszer, értelmesen!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.13. 12:44

Biztos lesz, aki érti, hogy ki ki kivel van. Én nem értem. Mindenesetre a banknak az tartozik, aki a kölcsönszerződést adósként vagy kezesként aláírta.

utazotaska # 2009.10.13. 12:22

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget és véleményt szeretnék kérni a következő dologgal kapcsolatban:

Tavaly egy ismerősünk vett egy autót a saját nevére, de a hitelt a párom fizette, mivel neki nem volt akkor bejelentett rendszeres jövedelme. A törlesztő mindig időben át lett utalva, viszont az autón nem volt biztosítás, azt pedig ellopták fél évvel később. A srác vállalta, hogy "elintézi" a biztosítást, hogy mégse kelljen kifizetni a maradék hitelt. A törlesztőket továbbra is utaltuk, július óta a srác nem jelentkezett, azt mondta, hogy nyár végére már nem lesz semmi probléma a kocsival.
Augusztusban vett a párom egy autót, azt már a saját nevére, és mikor a srác megtudta, egyből azzal jött, hogy még nincs lezárva az előző autó hitele. 3 nap múlva meg érdekes módon levél jött hozzá a banktól, hogy 8 napon belül ki kell fizetni a fennálló tartozást. Tőle semmilyen papírt soha nem láttunk, kölcsönadási szerződés nem lett írva.
Mit lehet ilyenkor tenni?

Köszönöm!

Feri29 # 2009.09.10. 12:37

Ez tipikus esete a banki pofátlanságnak és lehúzásnak, amit már a másik topikban is említettem.
Fillérekért átjátszák a fedezetet (legyen az autó vagy ingatlan) a haver cégnek és még az adósság nagy része is fennmarad, amit majd megpróbálnak behajtani.

monalisa1 # 2009.09.10. 12:08

Kiegészítés: hitelszerződéstől függően van amikor az új autó egyből a vásárló tulajdonába kerül - a bank részéről kikötött eladási korlátozással.

Hugi33:

A bank részéről történt kényszer-értékesítés helyett gyorsan vevőt kellett volna hozni a kocsira jobb áron, így kisebb lett volna a bukta.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.10. 06:50

Nem vettétek ti azt az autót, hanem lízingeltétek. És a bank nem visszavette, hiszen mindig is az övé volt.
Ha a szerződés megengedi a banknak, hogy akár nyomott áron is értékesítse az autót, akkor nem nagyon van mit tenni.

Hugi33 # 2009.09.10. 06:39

Tisztelt Fórumozok!

Segitséget szeretnék kérni hogy mi a teendőm akkor, ha vettünk egy új autot és sajnos a bank vissza vette mivel nem tudtuk fizetni. Az auto 3 évig volt nálunk 10% kezdővel vettük. Most kaptunk 1 elszámolást a banktol, hogy 880ezer ft-ért eladták a 3 éves autot és van rajta még 2.800.ezer ft. Mit csináljunk mert nagyon keveseljük amiért eladták a kocsit. Ha tud valaki segíteni nagyon fontos és sűrgős lenne. Akár ügyvédi segítséget is igénybe vennénk.
Köszönjük a segítséget előre is.

Bridge # 2009.05.28. 19:27

Kedves fórumozók!

Nagy bajban vagyunk!! Vásároltunk egy tesztautót, melyet novemberben átvettünk, a bank kifizette a kereskedőnek a hitelt.A régi autónkat beszámították. Az "új" autó átírása a mai napig nem történt meg (adásvételi szerződés van), mivel valószínűleg a kereskedő nem fizette még ki a saját hitelező bankját és semmi hajlandóságot nem mutat e-felé. Ígéretek persze vannak, de már egyre jobban félünk! A mi hitelező bankunk már igencsak hiányolja a törzskönyvet, ami fedezné a hitelt, de az még a másik banké feltehetőleg. Félünk, hogy ha a bank felmondja a szerződést, nagyon rosszul járunk!

Mi lehet a legrosszabb, ami történhet, és hogyan van esélyünk kierőszakolni az átírást a kereskedőtől.

Kihez, milyen szervhez forduljunk???

Bármilyen véleményt, tanácsot előre is köszönök!

zolee75 # 2009.05.12. 10:27

Sziasztok!
2001-ben 30% önrésszel vásároltam egy 7 éves használt prémium kategóriás autót, a kölcsönszerződés mellé biztosítéki szerződést is kötött a bank, amennyiben nem tudnék fizetni, vételi jogot gyakorol, a vételi jog gyakorlásakor érvényes eurotax vételi ár 85%-ában határozta meg előre az alkalmazandó vételárat. Sajnos jövedelemviszonyaim megváltoztak, 2002 júliusában vételi jogot gyakorolt a bank, visszaadtam a gépkocsit. Vártam a szerződés szerinti pontos elszámolást, amely csak nem jött, ellenben levélben tájékoztatott a Bank, hogy értékesítették a gépkocsit (baráti áron-ezt én fűzöm hozzá), az eladási árat levonták a kölcsöntartozásból, és még közel egymillióval tartozom a kölcsönből, ennek behajtásával megbíztak egy céget. Ezt a tartozást én nem ismertem el soha, engedményezték a követelést a Fakthorn nevű cégnek, aki erről 2004 januári keltezésű levelében értesített. Írtam nekik válaszlevelet, hogy nem ismerem el a tartozást, mert szerintem a kölcsönszerződésben foglaltakkal nincs összhangban a kiszámítás módja, és egyben értesítettem őket lakcímváltozásomról. Ezt követően soha többet nem kaptam tőlük levelet, közben 2005 nyarán a 2004 márciusában megadott címről is elköltöztem, majd idén márciusban valaki felhívott telefonon (amely számom 2001 óta változatlan volt) a Fakthornra hivatkozva, hogy tartozom nekik az autókölcsönből kifolyólag. Ekkor sem ismertem el a tartozást (gondolom, a telefonhívásokat rögzítik), és megkérdeztem, hogy az elmúlt öt év során miért nem jelentkeztek, erre megsértődött, jól megfenyegetett hogy beperelnek, aztán megszakította az udvariasnak közel sem nevezhető társalgást. Kicsit felnyomták az agyvizemet, hogy mégis mit képzelnek, miért zaklatnak ennyi év után, és kíváncsi vagyok a kedves fórumozók véleményére.

Jogosnak tartjátok-e, hogy a bank figyelmen kívül hagyva a saját maga által megfogalmazottakat, nem eurotax vételi ár 85% alapon akar elszámolni, hanem egy tetszőleges (hiszen bármennyi lehetett volna) értékesítési ár alapján, amelyhez nekem véleményem szerint semmi közöm sincs, ugyanis a szerződés másról szól, ezt engedményezve (persze értesítő levél nélkül) megszabadul az egész ügytől. Még az is lehet, hogy esetleg visszajárna valamicske nekem, mindez a tartozás és az eurotax vételár 85%-a közötti arányon múlik, ehelyett milliót követelnek rajtam!.
Most írtam tértivevényesen a Fakthorn cégnek, kíváncsian várom, küldenek-e szerződés szerinti elszámolást, illetve mivel bújnak ki az elévülés alól.
Mi a véleményetek?

monalisa1 # 2009.04.08. 15:38

Csak aztán tudjad "kikönyörögni" tőle azt a fele összeget, mert még képes és megmakacsolja magát.
Szokott így lenni sajnos...

Tico # 2009.04.08. 11:01

Ez már sajnos így alakult! Oda a kocsi! Oda több mint 1 milla amit már befizettem és még további 1,2 milla amit ki kell fizetnem! 2,2 milla egy nem létező kocsiért.

Köszi Mona majd lesz valahogy! Szerencsére a fele az exet illeti. Már csak ez vigasztal, mert ez neki köszönhető!

monalisa1 # 2009.04.07. 08:02

Azt csak a Jóisten tudná meggmondani - de lehet hogy még Ő sem -, hogy mit is jelent ama bizonyos késedelmi kamat, tehát nincs más mint írásban tájékoztatást kérni a banktól ezzel kapcsolatban. Az "egyéb" költség az meg akármi is lehet...

Az tényleg érdekes, hogy az autóért kapott 1.300.000 Ft vételár miért nem volt elég az 1.030.000 Ft tartozás maradéktalan kiegyenlítésére, mégha az összegből levonásba kerül a végrehajtó költsége is.

Mindenkinek tanulság: "könnyű" bemenni a bank utcájába de onnan kikerülni problémás.

Sajnálom, hogy "oda" az autód...

Tico # 2009.04.07. 07:44

Sziasztok!

Megkaptam a Banktól a hivatalos elszámolást!

Amikor a gépkocsit önként vissza adtam azt mondták a továbbiakban nincs kamat! Most figyeljetek!

Felmondástól számított késedelmi kamat 68 811 Ft.

A lényeg, hogy 1 030 707 Ft.-ból 1 258 652 Ft.-ot csináltak!
Ez szemétség! A Bankok azt csinálnak amit akarnak! Ne haragudjatok de kívánom nekik, hogy Rohadjanak meg!

25 200 Ft. Egyéb költség! De micsoda? Remélem gyógyszerre költik!

Tico # 2009.03.27. 15:40

Sziasztok!

Nagy nehezen sikerült a Bankkal beszélnem. Már vissza hívást kértem de úgy sem jelentkeztek. Ezért ismételten én vettem fel a kapcsolatot velük.

Szóval:

Mivel nem tudom egy összegben vissza fizetni ezért részlet fizetési kérelmet adhatok be. Lehetőleg annyi legyen a törlesztő részlet amennyit az autóért fizettem havi szinten. Ez az összeg (havi részlet) csökkenthető amennyiben megfelelően tudom indokolni.
Mivel nem futok ki az időből ezért nem kerülök BÁR listára sem ill. most figyeljetek továbbra sem megy rá kamat! 1 030 707 Ft. a tartozásom, ennyit kell vissza fizetnem.
Ha itthon ülök a fenekemen és az elszámoló számlára várok ki futok az időből ennek következtében BÁR listára kerülök és az 1 millára kamat megy.

Lehet, hogy én gondolom hülyén de a Bank részéről erre is ment ki a játék. Már csak azért is mert amit én kaptam tájékoztatót (2009.03.05.-én) mint most megtudtam az már az elszámoló levél volt. Ebben a levélben 2008.11.24.-re hivatkoznak, hogy akkor
2 290 673 Ft. volt a tartozásom
1 259 966 Ft. kiegyenlítésre került
1 030 707 Ft. a tartozásom

A gépkocsit 2009. 02. 04.-én értékesítették 1 300 000 Ft.-ért. Elvileg akkor nem is tartoznék!

Szóvá tettem, hogy a gépkocsi vezetett szervízkönyvvel került leadásra és a licit során ez úgy került feltüntetésre hogy nincs vezetve a szervizkönyv. Ezáltal a gépkocsi értéke nem reális. A Bank ügyintézője azt mondta, hogy a megjegyzés rovatba bekellet volna írni, hogy vezetett szerviz könyv.
Érdekes, hogy amikor a kocsit átveszik még sem ezt mondják, hanem azt, hogy az értékbecslő úgyis ellenőrzi. Egyébként a gépkocsimat itt hirdették:

http://www.pannonlicit.hu

Most 20 gépkocsit licitáltatnak és érdekes, hogy egyiknek sincs vezetve a szervízkönyve. Egyébként November 24.-óta nem találtam egy olyan gépkocsit aminek vezetett szervízkönyve volt!

monalisa1 # 2009.03.25. 16:37

Bármelyikünk járhat úgy mint te most...
Tehát tanulságos az eset.
És sajnálatos.

Tico # 2009.03.25. 16:18

Köszönök szépen mindent!
Holnap felveszem a Bankkal a kapcsolatot. Ha szükséges fel is utazok Pestre. Egyelőre még határidőn belül vagyok.

Holnap azonnal írok, hogy mit mondtak!

satyó # 2009.03.25. 15:50

Szia Tico !
A ft-ot veszi figyelembe.

Én tegnap kaptam az MKB EUROleasingtől levelet, hogy megemeli az ügyleti kamatot. 472.000.- a tartozásom, amit 5 napon belül lezárhatok a kamat emelés miatt most külön lezárási díj nélkül.éltem a lehetőséggel.
630.000.- ft-ot kellett becsengetnem.mert a tartozás ft, de erre az esedékes svájcifr.áfolyamán teszi rá a kamatot. szóval az 1 milla kicsit több lesz.

monalisa1 # 2009.03.25. 15:06

Lehet hogy már nem is a bankhoz kell menned, mert lehet, hogy időközben a tartozást már kiadták egy behajtócégnek.

monalisa1 # 2009.03.25. 15:04

Próbálj egy ügyintézővel beszélni tőlük és konkrét időpontban megállapodni, egyben feltétlen jegyezd meg az xy ügyintéző nevét és közvetlen telefonszámát.

Szerintem svájci frank alapú forinthitel., a hitelre várásolt autók 80%-ánál ez volt a módi.

Tico # 2009.03.25. 11:54

Nem jó, nem tudok bemenni! Debreceni vagyok és ahol intézni tudnám az Pesten van.

Jövőhét Pest?

Tico # 2009.03.25. 11:48

Jó monalisa1! Délután bemegyek és rendezem dolgaimat amíg még nem késő!

Egy kérdésem lenne!
A Bank felmondta a szerződésem. Megállapította, hogy 1 Millával tartozok.
Ő most mit fog figyelembe venni?
Svájci frank amivel annak idején a szerződést kötötte vagy pedig Forint?

1 Millió Ft., vagy 1 Millió értékű Frank?

monalisa1 # 2009.03.24. 19:05

Bocs, de én a helyedben nem várnám a bank válaszát (...) hanem már "tegnap" személyesen bementem volt hozzájuk, mert a BAR listára való felkerülésnél nagyon rövid a türelmi idő.

Tico # 2009.03.24. 12:24

Köszönöm Pjort!

Megvárom most már mit szól vissza a Bank! Az alapján azért tájékoztatlak benneteket.
Mindenesetre ez a gazdasági válság megtanítja az embereket!