Sziasztok,
rendesen fizettem a törlesztőrészletet és akamatokat (Merkantil bank), az utólsó részlet 2010. júliusban volt esedékes.
Rákérdeztem, miért nem kapom meg a törzskönyvet. Válasz helyett jött a lefoglalás, hétfőig kaptam haladékot. Mi ez??? Nekem az összes befizetésről van bizonylatom, de ez a behajtót nem érdekli. A banktól nem kaptam se felszólítást, se egyenlegközlést.
SOS Segítsetek!!!
hitel elszámolása a bankkal!!!!
A személyi kölcsön jelenlegi egyenlege + annak ki tudja mióta a 29%-os késedelmi kamata + a végrehajtási költség, vélem már túlhaladta az autó 350 ezer forintra becsült értékét. Ha a végrehajtó nem talál más ingóságot és/vagy ingatlant -részben vagy egészében- ami a tiéd, akkor lefoglalja az autót: nem használhatod többé. Valamint 30 nap multával köteles leszel a végrehajtó által közlendő használtautó kereskedésbe bevinni leadásra. (Ha ne te viszed be a kocsit az ca. 60 ezer forintba kerülhet...)
Arra lehetőséged van hogy a bagóért (= 150-200 ezer forint értékben) lefoglalandó kocsira többért keress vevőt ama 30 napon belül, és aki majd a végrehajtónak fizet. A visszamaradó hiteltartozás továbbra is a tiéd.
És a sajna a köddé vált autó saját hitelét továbbra is fizetni kell - egálig.
Ha tudsz valahogy szerezz pénzt és rendezd a személyi kölcsönt, külön ugrik az autó és visszamarad a két hiteltartozás...
"Lisa"
laikus hozzászóló
Szeretném megkérdezni , van egy kocsim ami kb.350000ftér,van rajta hitel 200000ft, ezt rendesen fizetem, de sajnos van egy másik bank általi hitelem/személyi kölcsön ami rövid időn belül Bíróságra kerül, a végrehajtás során ráterhelhetik a kocsira?Vagy kötelezhetnek az eladására??
Szeretném megkérdezni , van egy kocsim ami kb.350000ftér,van rajta hitel 200000ft, ezt rendesen fizetem, de sajnos van egy másik bank általi hitelem/személyi kölcsön ami rövid időn belül Bíróságra kerül, a végrehajtás során ráterhelhetik a kocsira?Vagy kötelezhetnek az eladására??
nem költöztem, nem kerestek.de sajnos az 5évben még ígyis benne vagyok.sajnos.
de azért köszi
nem költöztem, nem kerestek.de sajnos az 5évben még ígyis benne vagyok.sajnos.
de azért köszi
Dátum szerint pontosan számold ki hogy az autó elvitele után az évekig semmi az innen van az 5 évben vagy azon túl - esetleges szerencsés esetben.
Ezen időszak alatt netán nem költöztél-e máshová, hogy a fizetésre felszólító hivatalos levéllel nem találtak meg?! (Csak kérdeztem, amúgy nem ritka hogy ide-oda bútoroznak az emberek.)
köszönöm a segítséget.
igen kaptam az előtt is levelet, de aztán elvitték az autómat,a másikat az első tisztázása képpen. és utána nem kaptam évekig semmit, és most megint, sajnos.mindegy, koszonom a válaszod, és a segítséged..szép napot
Sajnos semmi jót nem tudok írni: 1. a hitelfelvétel óta egész biztosan többször is kaptál levelet a banktól/végrehajtótól melyben a tartozás rendezésére szólítottak fel, azaz minden egyes esetben az 5 év elévülési idő megszakadt, vagyis újra kezdődött., 2. mivel semmi nincs a neveden és munkád/jövedelmed sincs így a végrehajtás szünetel - ettől függetlenül a hitelt terhelő késedelmi kamata és az egyéb járulékos költségek ketyegnek tovább. (Rossz esetben jövő ilyenkor már két millió forint körül fog járni az össztartozás.)
Ha majd lesz munkád annak 33%-át levonják - egálig... (Tekintsd úgy mintha t.díjat fizetnél hosszú éveken keresztül.)
Próbálj másodállást- mellékfoglalkozást találni, az a kis pénz jól jöhetne.
"Lisa"
laikus hozzászóló
Segítségüket kérem
vásároltam egy autót 2005-ben, hitelre, 300 ezer Ft-ért, sajnos átvertek a kereskedők az autóval, mert használhatatlan volt.2napig müködött, majd teljes rommá vált, a létező összes hibája kijött, vissza akartam cserélni, élve a 3napon belüli cserével, de a kereskedők letagadták, hogy ilyen nem létezik és nem cserélik vissza.beletörödtem, probáltam eladni, nem ment.így mivel használhatatlan volt az autó, nem fizettem a részletét.vettem egy másik autót, amit viszont sajnos elvitt a bank az előző autó miatt, mivel az csak kamatozott, tehát annak fejében elvitték, nos de nekik ez sem volt elég, a minap kaptam egy levelet, hogy a 300ezer Ft-os autóm, ami fejében már elvitték a másik autómat, már 1millio6száz ezer Ft-nál jár, mármint a kamat és fizessem be.a kérdésem a következő: van e elévülési idő ilyen esetben, és ha már nincs a nevemen semmi és munkanélküli vagyok,hogy tudják rajtam behajtani ezt az összeget.várom a válaszukat, köszönettel
Próbáljátok meg rendkívüli törlesztéssel lerendezni a 100.000-19.600 = 80.400 Ft tőketartozást - a bank valószínűleg nem tagadhatja meg az egyösszegű visszafizetést. És ha fel is számít 20-30 ezer forint egyszeri kezelési költséget, arra NEM kötelezheti az ügyfelet hogy holtja napjáig fizesse a horribilis kamatot - ha módjában áll előtörleszteni.
A vásárlás helyén volt-e kitéve a pénztárnál egy általános tájékoztató a hitelfelvételről - úgy általában?!
Vannak olyan "akciós" vásárlási ajánlatok amikor az éves kamat akár 200% fölötti is lehet...
Úgy általában "0" Ft önrész befizetése nélkül, kártyával történő vásárlás esetén 30-40% közötti kamat átlagosnak mondható.
Szerintem a testvéred "elfelejtett" széleskörűen tájékozódni a felveendő hitellel kapcsolatban, mert
7x2.800 = 19.600 Ft ez helyes, azonban a tőketartozásra jön 3.300 Ft/hó ca. 128% kamat és biztosítás.
"Mona"
laikus hozzászóló
Kérdésem az lenne hova érdemes fordulni? Mert a telefonos ügyfélszolgálat természetesen nem segített. Ilyen ütembe hosszú évekig szedi majd a sarcot a cég, mert nem érdeke hogy visszafizessék a hitelt.
Kedves fórumozók!
Testvérem vásárolt tavaly májusban auchan kártyára 100,000 Ft értékben. A havi törlesztőrészlet 6,100 Ft volt eddig. Most került a kezembe egy elszámolás mely szerint még 91,000 Ft-al tartozik, januárban. 7 havi törlesztés után 9,000 Ft-ot sikerült törleszteni. Ez már fura, de a havi törlesztő részletből:
6100 havi csekk összegből
2800 hiteltörlesztés
3300 Ft a kamat és a hitlebiztosítás
Valahogy nem akarnak összeadódni a számok mert saját bevallásuk szerint is 7 hónap alatt 19,600 Ft ot törlesztett. Akkor kérdem én miért kérnek még mindig 91 ezret?
Vásároltam egy autót ,illetve lizingeltem,20%al hoztam el és fizettem a részleteit majdnem két évig.
Ekkor ellopták.Mivel volt cascom,fizetett is a banknak,de még mindig követel a bank tőlem 960.000,-Ft-ot.Hozzátartozik egy kétéves seatot vásároltam aminek az ára 2.300000 volt.
MIvel nem tudom kifizetni,és nincs semmiféle ingatlan a nevemen,nem tudom ilyenkor mi történik?
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket szeretném kérni:
2006. novemberben vásároltunk egy személygépkocsit a Bank Plus Zrt. finanszírozásával 3 évre, 2009 decemberben ez lejárt, mivel számláról vonták. 2010. január 20-án kaptunk egy levelet és egy 3000 Ft-os csekket, a levélben az volt írva, hogy ha szeretnénk hozzájutni a törzskönyvhöz, akkor fizessük be a csekket. Mi ezt jogtalannak tartjuk, mivel a szerződésben ilyen kikötés nem volt.
Elöször is Mindenkinek Boldog Karácsonyt !
Van egy történetem lassan 3 éve fizetem a hitelemet a Cib Lízingnél és olyan fer játékosok hogy most ugyanannyi a hitel a kocsimon mint amikor felvettek de megértem megkell élniük.
Kértem egy elszámolást ami igy áll:
Töke összege: 1.635.607 ft
Árfolyamkülömbözet:340.509ft
Töketartozás összesen:1.976.116 ft
Kamat összege:3.613 ft
szerzödés lezárási díj:98.136ft
Kicsit több mint 2 millióval tartozom a banknak.
A kérdésem a következő:hogy járok jobban a visszaadom a banknak vagy felrakom netre az autót csak a probléma hogy a kettő közötti összeget nem tudom kifizetni.Ha a banknak visszaadom a fent maradó hitelt azt kérhetem hogy visszatörleszthetem és arra mennyi idöt adnak?
Mit tennétek a helyemben??
Köszönöm a segitségeteket elöre is !
sill01
Ha az Apeh nem tiltotta le a fizetésed 33 %-át akkor írj végrehajtási kifogást a főosztálynak címezve.
monalisa1
A részletet nem megbeszélni kell az ügyfélszolgálaton hanem levélben kérni az Art.-ra hivatkozva .:)
„Gondolom, ha az APEH árverezné el az autót, először az adótartozást egyenlítené ki a befolyt összegből, majd a bankot.”
Nem, pont fordítva...
Bármikor lefoglalhatja az autót az APEH, függetlenül a hiteltől.
végrehajtója válogatja, hogy árvereznek-e vagy sem.
Ha van munkahelyed van jövedelmed, rendezd te magad a kisebb adótartozást - akár részletre is., megbeszélhető az APEH ügyfélszolgálatán. Az autóra meg próbálj te magad vevőt szerezni, pénzügyileg kisebb lesz a bukta a dologból.
"Mona"
laikus hozzászóló
Végrehajtó 1
Nem tudom, miért nem tiltják le. Pedig van bejelentett munkahelyem. Gondolom, ha az APEH árverezné el az autót, először az adótartozást egyenlítené ki a befolyt összegből, majd a bankot.
Tisztelettel: sill01
sill01
Nekem itt valami sántit.Ha kisebb a tartozásod miért nem tiltják le?
Ha az autó a hitel fedezete akkor az Apeh bolond volna lefoglalni mert az értékesítésből befolyt összeget a banknak kell utalni.
Itt nekem valami nem kerek a leírásodban.
ad1) Fizesd meg az APEH tartozást, valamint próbálj te vevőt szerezni az autóra aki bizonyára többet fizet mind amennyiért a bank "vesztegetné" a kocsit. (Az illető a banktól veszi meg az autót, a visszamaradó tartozás összege kevesebb lesz.)
ad2) A fenti első mondatrésze, valamint próbálj a bankkal új szerződést kötni hosszabb lejártára de havi kedvezőbb törlesztőrészletre.
Közben hátha valahonnan pénzt látsz és így lesz miből időelött rendezni a tartozást.
Mindeközben hogy kocsi nélkül ne maradj, a bankkal megállapodni abban, hogy pár százezer forintért -és hitelre- veszel valami járgányt.
Másik is csínálták már ezt, működik.
"Mona"
laikus hozzászóló
Tisztelt fórumozok!
A véleményeteket szeretném kérni, mielőtt rosszul döntenék.
2007-ben vásároltam egy autót, konkrét munka céljára. A vétel ár 5.400.000-ft volt, ebből 1.400.000-ft-ot fizettem be és 4.000.000-ft-ot hitelezett a bank. A tulajdonos én vagyok, a hitel fedezete, pedig az autó. Sajnos a válság és egyéb okokból 2009 őszére eljutottunk oda, hogy nem tudjuk fizetni ezt a konstrukciót. Ez most kb: 50.000.- + az árfolyam különbözet, ami havonta 20.000-30.000,- forint között mozog.
A bank az autót nem tudja értékesíteni, mert egy kisebb adótartozás miat az APEH lefoglalta.
Vajon, hogy járok jobban ( vagy kevésbé rosszabbul ) ?
Ha kifizetem az APEH tartozást ( jelen esetben tényleg pár tízezer forint ) és visszaadom a banknak az autót, majd ő olyan áron értékesíti amilyenen, akarja?
Vagy ragaszkodom a hitel elszámoláshoz, és mivel egy összegben nem tudom kifizetni, megpróbálok velük egy kisseb törlesztő részletben megállapodni, még ha igy, mint fedezetlen hitelnek magasabb is lesz a kamata?
Tisztelettel: sill01
Kedves forumozok
Régebben irtam a mi esetünkről amikor a bank igen csak sok pénzt követelt tőlün ,és szerintünk elég olcsón adta el a gk.Bíróságra vitte a bank a dolgot.Ez volt a mi szerencsénk, mert sajnos sokan nem tudják, hogy a per eljárás allatt kérni lehet az igazságügyi szakértői véleményt.Mi ezt tettük,és megállapitotta,hogy majdnem 500.000.-fttal olcsobban adták el a gk.Az igazságügyi szakértői véleményt a banknak sem lehet kétségbe vonni,és ez per döntő.Igy mi most a tőlünk követelt 800.000.-ft helyett,csak 200.000.-ft ot kell fizetni.Nem mindegy.és szerintünk is ez a reális.Hát ha tehetitek kérjetzek ti is hivatalos vizsgálatott,igaz 40 000ft ba kerül de megéri
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02