Velemenyem! Amit ezelott leirtal az ugymenettel kapcsolatban, az sem volt helyes, de amikor ez az ismerosommel tortent maguk a hatosagok sem tudtak most mi is a helyzet, mit hova kell vinni. Tehat nem egyszeru a helyzet. A svedorszagi hozzaszolo pedig tajekozodni probalt, de nem sikerult neki informaciokhoz jutni.
Azt tudom neked mondani, mivel en is kettos allampolgar vagyok alanyi jogon, tehat apam nemet nem disszidalason keresztul kaptam az allampolgarsagot, hogy engem Mo-on a magyar allampolgarsagom miatt magyarkent kezelnek, Mo-ra is be vagyok jelentve, No- ban pedig nemetkent a nemet allampolgarsagom alapjan. Harmadik orszagban elek (Azsia) igy nincs nemet szavazasi lehetosegem, de azon kivul ott nemet vagyok, teljes mertekben vonatkoznak ram a nematorszagi eloirasok, mint egy nemetre. Tehat, ha te magyar allampolgar is vagy es magyar bejelentett lakcimed is van, akkor a hatosag teged mint magyar sofor fog figyelembe venni aki kulfoldi rendszamu autot vezet. Nem nezik azt, hogy honnan szarmazik a jovedelmed, hol vagy adoalany, hanem azt, hogy magyar allampolgar vagy-e es van- e bejelentett lakcimed. Mivel neked mindketto van, igy olyan, mintha ugyanolyan magyar lennel mint az aki Mo-on el es csak magyar allampolgarsaga van.