Shohat78, Nándorfehérváry
Az alábbi cikk is az általunk képviselt álláspontot igazolja:
Lehet keménykedni, jelen pillanatban az aktuális törvény szerint kell eljárni, ha nem teszitek büntetés lehet belőle...
Shohat78, Nándorfehérváry
Az alábbi cikk is az általunk képviselt álláspontot igazolja:
Lehet keménykedni, jelen pillanatban az aktuális törvény szerint kell eljárni, ha nem teszitek büntetés lehet belőle...
Gyerekek!
Aki csak azért áll elő érdekesebbnél-érdekesebb élményivel, kérdéseivel, hogy aztán a válaszra azt mondhassa, hogy már pedig ő leszarja, és azt csinál amit akar, az egyáltalán mit keres itt???
Értelmetlen lázításokra senki se kiváncsi!
Ha nem itt éltek akkor miért kell szidnotok ezt az országot, ami másnak szar ( ha szar neki ), miért akarjátok mindenáron az itt élők agyát átmosni? Ők talán hűlyébbek mint ti???
:-)
Hát erősen kétlem.
Tisztelet a kivételnek, biztos rengeteg orvos, ügyvéd van a kint élő "honfitársaink" közt de szerintem bőven akad a culágertől a kamionsofőrig más "értelmiség" is. Majdnem mindenki úgy jön ide, hogy kérdez valamit de csak egy célja van, hogy hűlyeségeket zúdítson a fórumra...
Ti nem megoldást kerestek!!!
Jogibece... Akarom mondani Shohat78 vagyis Nandorfehervary
Miutan 2x letoroltek a moderatorok egybol ket nevvel tertel vissza??
Annyira egyedul voltal a hozzaallasoddal, hogy csinaltal magadbol megegyet immar egy harmadik orszagban, hogy legyen vegre valaki aki melled all?
Legalabb arra odafigyelhetnel valamelyik napon hogy tobb idot hagyj a hozzaszolasok kozott, mint amennyi ido kijelentkezni es bejelentkezni az uj azonositoval.....
http://kep.index.hu/…e775d1_o.jpg
Üzembentartó az, aki a kocsi forgalmijába van beleírva, ugye?
Ergo, pl ha Kis Pista van beleírva egy külföldi rendszámos kocsi forgalmijába, akkor ő az üzembentartó?
Mert a Magyar forgalmiban az az üzembentartó, aki a forgalmiban szerepel ugyebár.
Shohat78
Előtte kérd meg a moderátorokat, hogy gyűjtsék ki a törölt Jogibece éned hányszor fenyegetőzött azzal hogy szól a moderátoroknak, hányszor beszélt arról, hogy ki lesz ignorálva általa és még sorolhatnám az azonosságokat, dokáig.....
StefanAti,
Én nem akarok személyeskedni, de Shohat78 biztos nincs egyedül.Én biztos, hogy nem ő vagyok és egyet értek vele szinte teljesen, talán annyi különbséggel, hogy én nem megyek haza ilyen körülmények között.
Viszont sajnos otthon a jogállam lebontása folyik és ez ellen fel kell szólalni. Hidd el ez nektek is érdeketek, akiket speciel ez most nem érint. Majd érint más hasonló önkényesen meghozott és az emberi szabadságjogokkal szembemenő 'jogszabály'.
Van angol jogsim,amin rajta az angol címem. Az autó az enyém, az autó és minden papírja rendben van. Mégsem merek hazamenni, pedig az elmúlt öt évben így nem volt semmi gond.
Most arra kényszerítenek, hogy adjuk fel az otthoni dolgainkat? mert Rogántóni kitalált egy eszement, a következményekkel nem számoló törvényt?
VAgy ha nem adjuk fel az otthoni dolgaink(nem adjuk le a személyit, lakcímet), akkor járkáljunk mindenféle papírok után és konzulátusra, fordítóirodába?
Nem hunyászkodunk meg és semmi ilyesmit nem teszünk. Hozzák helyre, amit elszúrtak!
Shohat78,
Ősszel voltam otthon utoljára (novemberben) és akkor 30 nap volt, amíg otthon lehetett lenni az autóval. Hidd el nem vagyok gyáva, de nem éri meg nekem jelenleg, hogy elviseljem a sünök esetleges szórakozását. Tudom a legtöbb rendes ember és érzi, hogy nem kerek ez így, de ahogy olvasod, a rendőr nem mérlegelhet, másrészt én általában kifogom a rosszabbik fajtát, pedig konfliktuskerülő vagyok. Nem akarok rendőrségre, okmányirodába, ügyvédhez járkálni az szabadságom alatt, és idegeskedni. Erre nincs szükségem.
Inkább segítek néhány családtagnak kijönni és elmegyünk valahová itt, vagy Franciaországba, esetleg Portugáliába.
Úgylátszik nem kell az országnak az angol font, amit hazavittem volna.Helyette majd hozzák szüleim, testvérem a költőpénzt és az sem otthon lesz elköltve.
Bízom benne, hogy a nyárig megoldódik a helyzet és akkor mehetünk majd haza autóval.
Nem baj, hadd olvassák csak. Legalább látják, hogy pontosan tudjuk mi folyik otthon.
Eldől talán a közeli jövőben, hogy merre fog menni kis országunk. Az az ország, amit szeretünk és nem akarunk elszakadni tőle. Balkán lesz, önkényes törvényekkel, korrupt rendőrökkel,hivatalnokokkal, élhetetlen viszonyokkal, vagy igazi európai jogállam.
Öt éve élek külföldön és még soha nem állított meg rendőr Angliában. Soha nem piszkáltak, igazoltattak. Menet közben megnézik a rendszám alapján, hogy rendben vagyok-e és soha nem zaklatnak, nem pocsékolják az időmet sem igazoltatgatásokkal. Ha rendőrt látok, az barát és örülök neki. Hazaérve tele az út széle velük. Ha meglátom őket, összerándul a gyomrom egy kicsit, pedig kínosan ügyelek, hogy minden rendben legyen.
Szeretnénk egyszer hazaköltözni. Talán eldől a következő 1-2 évben, hogy merre fog menni Magyarország. Ha így halad tovább, akkor nem hiszem, hogy hazamegyünk. Én már nem tudok olyan viszonyok között élni és a gyerekeim sem szeretném, ha egy balkáni országban nőnének fel.
Csodállom a kiállásod, de nekem ilyesmihez nincs erőm. Sajnos a haza jogszolgáltatásban nem lehet bízni, úgyhogy ha rögzíted is az intézkedést majd, nemhiszem, hogy otthon mész vele valamire.
Srasbourgba meg nincs kedvem, erőm és időm sem járkálni.
A haza jogviszonyokról megjelent az öreg bloggernek egy írása ma.
Ajánlom mindenki figyelmébe:
Jogbiztonság óóóh:
Senkinek nem hiányzik, aki nrm jön haza magyarországra! Miért is kéne ezzel bárkinek is foglalkozni?
AMÚGY EZ A JOGIBECE ( MEG AZ ÖSSZES TÖBBI) MÉG NEM ÚNJA, HOGY EGYSZEMÉLYES FŐRUMOT CSINÁLT MAGÁNAK?
Jó játék, gratula.
Shohat78: attól, hogy a belvárosban lát rendőrt 5 percenként, még nem lettünk rendőrállam. Én Pesttől 10 km-re lakom, itt jó, ha egy rendőrautót látok, de már így is sokat mondtam, mert van olyan, hogy 1 hétig egyet sem :)
zolltomi,
Én még nagybetűvel írom Magyarországot. Talán neked is így kellene tenned és akkor talán hiányoznánk, mert rájönnél, hogy ez Magyarország érdeke.
A többszázezer magyar évente többszázmillió eurót(fontot, egyéb valutát) visz haza, ami jótékony hatással van az otthoni gazdaságra és a valutára is szüksége van az országnak. (Kíváncsi lennék egyébként, hogy ezzel a törvénnyel beszedett pénz milyen arányban lesz a miatta kiváltott bevételi kieséssel).
Már pusztán ebből a szempontból is ongól a megállapításod. De egyetértve Shohat78 - cal, további argumentációra nem pocsékolom az időt.
Ezt még Te se hiszed el...
Melyiket vitatod tisztelt zolltomi,
Hogy többszázezer magyar már külföldön él, dolgozik?
Hogy ezek egy nagyrésze hazajár évente többször is látogatóba?
Vagy azt, hogy viszik haza a pénzt, amikor mennek és otthon beváltják, elköltik?
Szerintem nehéz vitatni bármelyiket is. Mert innentől kezdve egy egyszerű szorzás/osztás.
Arról még nem is szóltunk, hogy külföldi állampolgárokat mennyire tartja vissza(és ez milyen bevételkiesést jelent) az ilyen és ehhez hasonló törvénykezés, az otthoni 'jogbiztonság' és rendőri intézkedési gyakorlat!
A cikkben az ábra, hiányos! A teljes ábra fele látható csak és annak is a régi tavalyi törvényhez tartozó ábrája.
Elkanyarodtatok a témától, megint csak lázadás van hogy ki a király aki nem azt csinálja ami a törvényben van le írva.
Igazatok van rossz a törvény egy két pontja! De sajnos meghozták a törvényhozók. Aki nem tud eleget tenni ( márpedig tudnátok, csak könnyebb lázadni ) az ne jöjjön Mo.-ra amíg ez a törvény van. Ha karácsonykor is meg lesz a törvény akkor csodálkozni fogtok, meg ugyan ezen a lázadó szinten vitatkoztok. Január második hetében is itt tartott a fórum. Már március közepe van és lényegében nem történt előrelépés, nem történt módosítás. Média hírekből építkezik mindenki.
Shohat78
Meg se próbálsz kiutat keresni, már a peren gondolkodsz.
Ennél egy hajszállal azért bonyolultabb a globális gazdaság...
Véleményem
Postold már ki az új ábrát légyszi, mert ez elég gyakorlatiasnak tűnik.
Na látod, pont ez az egyik oka a törvénymódosításnak. Ezt eddig is meguszták a bliccelők! Gondolok többek közt a gyorshajtásokra vagy ritkán de előfordult már, baleset okozása miatt is kiszabott és behajthatatlan bírságokra. Tudod azért mert valakinek joga van külföldi rendszámmal járni, azt is tudnia kell a nagy igazságérzetével, hogy a KRESZ-t is be kell tartani, az is egy jogszabály...
Amúgy mit érsz vele, ha nem tudják a bírságot begajtani, ha a kocsidat az eljárás végéig nem fogod tudni használni????
Ilyenkor úgyanis leveszik a rendszámot és addig nem zárják le az ellened inditott eljárást amíg nem kezded meg az autód honosítását. Aztán ha nem akarod, hogy rádrohadjon és forgalombahelyezed, az okmányiroda már rá is rakja a jelzálogot a bírság összegének kifizetéséig.
Tudom, nektek mindegy, hogy a témához szólok hozzá, mert a válasz az lesz, hogy ti nem hagyjátok magatokat és úgyse fizettek büntetést, ha kell magyarországra se jöttök ( magyarországot ilyen esetekben lehet kis betüvel irni...).
Csak akkor megint azt kérdezem: ha nem a téma érdekel bennetek, akkor miért vagytok it? Lázítani?
Amúgy a regadó csak nektek 50%-a volt a fizetendőnek jan. 15-ig. Na látod ez a diszkrimináció azokkal szemben, akik kint vesznek autót haza hozzák és teljes regadót fizetnek!
Na további jó makacskodást és sok szerencsét az utakon, amig ezt a rohadt igazságtalan törvényt megváltoztatják!!
Szép estét!
Lázadás, lázítás?
Nem, kritika egy rossz törvény ellen, mely EU normákkal, szabadságjogokkal szembemegy.
Egyébként Angliában 20 font 2 db rendszám, a forgalmit pedig ingyen kérhetek levélben a DVLA -tól, az itteni közlekedési hatóságtól.
Miután levette a rendőr a rendszámokat és elvette a forgalmit, az útvonalengedéllyel elhajtok az ottani lakcímemre. Majd felszerelem a pótrendszámokat, előveszem a forgalmit, melyet kértem itt pótlásként és irány England. :-))
No mit szóltok hozzá? Megoldás?
A magyar hatóság meg megküldi az elvett dolgokat az angolnak és hadd magyarázkodjon, miért vette le saját autómról az angol hatóság jelzését és dokumentumát.
Nem így megy...
Az angolok nem avatkoznak be magyarország belügyébe, és ha itt büntetés miatt levették a rendszámodat, és erről a rendszám megküldésével értesítik az ottani hatóságot, nem hiszem, hogy leszarnák!
De tudod mit?
IGAZAD VAN!
RichJerk
Nem posztolom ki. Ha a police.hu vagy egyéb oldal közzé teszi akkor megnézheted majd. Én nem teszem fel a világhálóra.
Ez az ábra az ellenőrző hatóságnak készült, az ő munkájukat segíti.
Mindenki másnak a jogszabály ad tájékoztatást, minek kell megfelelni.
Shohat78
A törvény nem lett átgondolva valóban. Talán módosítják idővel, de addig sajnos eleget kell tenni ennek. Aki nem tud vagy nem akar az ne lázadjon, de ne szegjen jogszabályt. Pár papír segíthet, aztán ha majd egyszer módosítanak a törvényen akkor eldobhatja mindenki a papírokat. Nem tartom valószínűnek hogy ez mostanában lesz.
Ha megállítanak egy külföldi rendszámú autót, aminek magyar a sofőrje, rendelkezik magyar tartózkodási lakhellyel azon a bírságot be lehet hajtani! ( ha szabálysértést követ el )
zolltomi, szerintem nem szarnák le, hanem kivizsgálnák, hogy pontosan mi is történt. A magyar hatóságnak meg kellene indokolni, hogy miért csinálták, miért nem fogadták el az angol hatóság dokumentumát, melyen rajta az angol lakcímem és miért nem fogadták el a jogsin lévő címet sem.
Biztos, hogy lesz ilyen. Ugyanis ha otthon elveszik a rendszámot és forgalmit, az illető visszajöhet repülővel, kér másik forgalmit, csináltat 2 óra alatt rendszámokat és visszaviszi ezeket és már jön is az autóval.
Ha egy trélerrel kivitetem a legközelebbi határig, ott felteszem a pótrendszámot és irány vissza, nos akkor meg már tényleg nemfognak tudni semmit sem csinálni.
Szóval nemlesz bevétel, meg jelzálog az autóra, csak a sok gépelés, aktatologatás, sok postaköltség a hatóságoknak, meg a magyarázkodás és persze külföldiül. Akkor már nem lesz aki hitelesen fordítson (az autós terhére) :-)
Figyelj!
Azért mert te azon az oldalon állsz, nem tudok neked olyant mondani ami zene füleidnek, mert ez az igazság.
Én se az egyik se a másik oldalon nem állok, nekem tényleg mindegy kit ki büntet meg és, hogy a törvény eu ellenes vagy sem.
A jelenleg életben lévő jogszabályokat ismerem, naponta alkalmazom és csak azokat fordítom le nektek, mert abban a hítben vagyok, hogy tényleg azért vagytok itt, mert érdekel benneteket a téma. A száraz tényeken kívűl semmi mást nem mondtam és nem is fogok!!!!
Teccik, nem teccik csak egy megoldásotok van, regadó fizetés, vagy máshogy oldjátok meg a haza utazást... ( de könyörgöm ne kezdjétek előről, hogy benneteket nem érdekel és van egy csomó jó ötletetek! ).
Azon, hogy mi lenne ha a törvény változna nem érdemes beszélni, nem aktuális.
A rendőröket szerintem ne nézd le és ne is tartsd őket korruptnak, nem azok. Hidd el, rájössz majd ha így próbálod meg "rendezni" a dolgokat az utakon. Megjósolom, igazán csak akkor leszel bajban...
Shohat78,
Ez a konzuli dolog is jó ötlet. Anglia magyarországi nagykövetségét felhívni, illetve esetedben az olaszt és elmondani, hogy le akarják szedni az ország hatósági jelzéseit, pedig az autó papírjai rendben vannak és az autó is kifogástalan műszaki állapotban van és a vezető papírjai is.
Biztosan lesz ilyen is, kíváncsian várom majd a tapasztalatokat.
Persze, zolltomi,
nem akarok én ilyen eszközökkel élni. Párom kijelentkezik otthonról és az ő nevén lesz az autó. (Itt teljesen ingyen átírják, még postaköltséget sem kell fizetni).
Így üzembentartói oldal oké. Én otthon bejelentkezve maradok, így nem lehetetlenülünk el ott sem.
Nyomtatok 15-20 db meghatalmazást, ha megyünk haza. Mindennap előveszek egyet, amikor vezetni akarom az autót és beírom a dátumot.
Ez teljesen törvényes és rendben van. Ha mégis lesz valami gigszer, akkor kell az előbb felvázolt radikálisabb megoldásokhoz nyúlni. :-)
Nemtudom zolltomi, olvastad -e ezt:
http://totalcar.hu/…_rendszamot/
Hát elég megdöbbentő. Nem is tudom mit gondoljak ezután.
Ennek ellenére a rendőröket nem nézem le, több barátom is van otthon közülük. Ők csak jogalkalmazók. Az az érzésem, hogy az ostor rajtuk fog csattanni elsősorban.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02