Ahogy Ati mondja, annyi, hogy származásellenőrzési nyilvántartásba vételi kérelem elég, az csak 10.900Ft
Külföldi rendszám-magyar vezető
Ha van műszaki az autón és a német papírjai rendben vannak, akkor miért kéne ezt csinálnia?
Forgalombahelyezés + műszaki vizsga díja kb 50 rugó, de ha valami bajuk van a Kpm-nél az autóval, akkor lesz az több is.
Szerintem kidobott pénz, ha nem akarják magyarosítani az ótót.
10.900 Ft.
Csak azert Fantomas, mert ezzel megfelel a torvenynek es nem kell naponta papirozni! A nemet muszakival meg nemet az auto vagyis megbuntethetik!
A napi papirozas is megoldhato, de 5 honapon keresztul csinalni... Annyit szerintem meger 50e Ft, hogy ne kelljen naponta papirozni 5 honapon at, de ezt persze neki kell eldonteni, hogy melyik megoldast valasztja a ketto kozul, hogy neki megeri vagy sem!! Mi csak elmondtuk mint lehetoseget....
Amugy meg 10.900-at plane meger....
És ezekhez a megoldásokhoz nem kell a testvére?
És ha megvan a műszaki vizsga, ill. a származási nyílvántartásba vétel, utána nem gond, ha ő vezeti a testvére autóját annak felhatalmazása nélkül?
Roni83
Fantomas1 és StefanAti megoldásai közül választhatsz mind a kettő megfelelő megoldás lehet számodra. Hosszú távon a papírozás lehet kellemetlenebb majd eldöntöd. StefanAti javaslata is jó, de ha az üzembentartóval minden rendben van akkor erre nem kötelez a törvény. De hosszabb távon ez meg előnyösebb lehet mint a napi papírozás.
StefanAti szerinted át akarja vágni? Miért tenné?
„Nem kell regadot befizetned, eleg ha a kozlekedes felugyeletnel megcsinaltatod az elso forgalombahelyezeshez szukseges vizsgat! (e nelkul regadot sem tudnal befizetni) ez viszont boven eleg arra, hogy nyugodtan jarj vele, hiszen papirod van rola, hogy elkezdodott a regisztracio, kotelesseged viszont nincs, hogy befejezd azt!
Ez elvileg 3 honapog jo, de lehet kerni a hatarido meghosszabbitasat ingyen, igy a 4-5 honapot meguszhatod kb 50e Forintbol!”
Ebben semmi olyan nincs amivel átvágni az embert. Ha pénz a probléma, akkor közlöm hogy ingyen semmit sem adnak.
Roni83 majd eldönti melyik kedvezőbb számára.
Amúgy ha nyilvántartásba vesznek egy autót, akkor utána mindent letudnak kérni róla egy igazoltatásnál, azért hogy minden rendben legyen. És a látszat sincs meg a regadó elkerülésnek, hisz nyilvántartásba vették az autót. Ezek után bármilyen szabályszegés behajtható stb.
Előnye: megkönnyíti a hatóság munkáját, az igazoltatás folyamatát. Plusz az állam is jól jár... (tudom ez neked nem tetszik)
Véleményem,
Szóval aztmondod, hogy utána már nem kell semmilyen felhatalmazás a testvére részéről?
Szóval a tulaj hazajön Németországból, származási nyilvántartásba veteti autóját, esetleg levizsgáztatja a kmp-nél, és akkor az itthon élő öcs, báty, húg stb. vezetheti az autót felhatalmazás nélkül?
Fantomas
Pontosan!!
En januar 6 ota igy hasznalom az autot! 4x igazoltattak azota es semmilyen meghatalmazas nem kell! Ha elkezdodott a regisztracio, mentesulsz a torveny alol!
Nandorfehervary
Olvasd el amit irtunk kerlek! Ezzel NEM lesz magyar az auto, de mentesul a torveny alol es nem lesz megbuntetve!! Maradhat a nemet rendszam, forgalmi meg biztositas!!! Lefotozzam az autom meg a papirom hogy elhidd??
Meg egy dolog! Nem kell hozza a tulaj! Megatalmazassal intezheted te is a vizsgat!!
StefanAti,
Saját autód vagy valaki másét használod így? mert ezt nem írtad.
Ha kell meghatalmazás az ember saját testvérétől az probléma? Akkor sem 100 papír kell, csak egy. De egyébként ugyanannyira kell vagy nem, mintha magyar rendszámú autóját adná kölcsön az embernek a magyar testvére...
Nándorfehérváry Mocsi, mond te saját magadat nem idegesíted ezzel, az ŐK mindig hazudnak, félre akarnak vezetni baromsággal? Azért ennyire elvtelenül már finoman szólva is határeset minden egyes alkalommal feltenned ezt a lemezedet, teljesen függetlenül attól, hogy mit is mondunk éppen...Finoman jegyzem meg, hogy amikor még éppen jógibece gimnazista fia voltál, akkor is pont ezért lettél kivágva. És nem azért, mert itt összeesküvés van ellened, hanem mert konkrétan SEMMIT, SOHA nem teszel a beszélgetéshez, csak akadályozod. Felhasználónévtől függetlenül.
Amúgy Atinak arra a kérdésére valahogy elmulasztottál válaszolni, hogy konkrétan milyen gyakorlati információval is szolgáltál te már - velünk ellentétben - e fórum olvasói számára? (könnyítek annyit a játékszabályokon, csak, hogy lásd milyen korrekt vagyok, hogy bármelyik múltbéli felhasználónevedtől is idézhetsz :) )
Nem az en nevemen van!
Papiron semmi kozom hozza! Berlem Nemetorszagbol, nemet rendszammal viszont miota van papir a magyar regisztraciorol soha senki nem kerdezte mi kozom a tulajhoz! Es nekem csak magyar papirjaim vannak!!
Szóval akkor egyszerűen.
Német testvér nevén az autó.
StefiAti megoldása:
1.Meghatalmazás a testvértől,amivel menni a Kpm-hez, leműszakiztatni az autót. Forgalombahelyezési díjat kifizetni.(Járkálni Kpm-hez tehát és okmányirodába, lehet, hogy máshová is, de ezt most hagyjuk).
Eredmény:Ha nem húzzák el a műszakin, akkor kb. 50 rugó és csak 1 felhatalmazás kell.
Kassad megoldása:
Származási nyílvántartásba venni(gondolom ezzel is járkálni kell valami hivatalba, reméljük most, hogy csak egyszer. De mivel a német testvér nem Kassad, így lehet nem neki túl hamar és könnyen az ügyintézkedés.
Eredmény: 11 rugó és 1-2 felhatalmazás.
Fantomas megoldása:
Megfogalmazni a felhatalmazást(ezt egyébként az első két versenyző esetében is kell), azután nyomtatni belőle annyit, hogy elég legyen minden napra,amikor használni akarja a magyarországi rokon az autót.
Költség a papír és a festék ára, hivatalba nem kell járkálni, igaz alá kell írogatni a kölcsönzőnek és kölcsönvevőnek, valamint a tanúknak is az összeset.
Ez is törvényes annyira, mint az előbbi két megoldás.
Jól foglaltam össze? :-) (Sok időm van ma)
Javítás:
Az előbb kimaradt egy szó:
De mivel a német testvér nem Kassad, így lehet nem MEGY neki túl hamar és könnyen az ügyintézkedés.
Az olvasók szavazzanak. Mindhárman adunk egy-egy számlaszámot és akinek a megoldása tetszik, annak számlájára küldjenek 1 eurót. :-) (Na jó ez csak vicc volt :D )
Sok időm van, süt a Nap Manchesterben, úgyhogy nem guvvasztok itt tovább, de este megnézem, miket írkáltatok.
Jól foglaltad össze. És ha a te megoldásoddal esetleg kétszer egymás után megállítja ugyanaz a rendőr, akkor már kérheti is kölcsön Mocsitól a vazelint.
"Kassad megoldása:
Származási nyílvántartásba venni(gondolom ezzel is járkálni kell valami hivatalba, reméljük most, hogy csak egyszer. De mivel a német testvér nem Kassad, így lehet nem neki túl hamar és könnyen az ügyintézkedés."
Egyszer kell "járkálni a hivatalba" (okmányiroda) ügyintézkedni egy darab meghatalmazással, hogy a német testvérnek ne kelljen...Szerintem egyszerűbb, mint fél évnyi papírt megírni és aláírni előre. De egyéni preferencia kérdése. Máshogy gondolkodunk. Mi sem mutatlja jobban, mint hogy nálad láthatóan szóba jön az is, hogy az autónak amivel közlekedsz probléma egy műszaki vizsga...
De mindkét megoldás járható út, a mienk pénzbe kerül (10.900 húúú :) ), a tied meg minden nap kín, amikor autóba akarsz ülni. Persze alternatív módon vehet egy dátum bélyegzőt (de úgy már a tied is pénzbe kerül háhá), amit minden reggel beállít aktuálisra, és akkor bélyegzi csak le a papírt a combján, ha már megállította a rendőr (roppant elegáns módon).
"Jól foglaltad össze. És ha a te megoldásoddal esetleg kétszer egymás után megállítja ugyanaz a rendőr, akkor már kérheti is kölcsön Mocsitól a vazelint."
Miért is? Mi köze a rendőrnek hozzá, ha pár nap mulva ismét megállítja?
Nem a megfélemlítés itt a cél ezzel a kérdéseddel?
Vagy csak simán dilettánts vagy?
"Mi sem mutatlja jobban, mint hogy nálad láthatóan szóba jön az is, hogy az autónak amivel közlekedsz probléma egy műszaki vizsga..."
Amíg otthon éltem, ez valóban így volt, nem voltak túl jó autóim. Mostmár nem...
De emlékszem, hogyha nemfizetett az ember 15-20 lepedő 'borravalót', akkor bizony kerestek az autón valamit - a jobbakon is, ami miatt lehetett visszavinni - javítás és újabb vizsgadíj mellett.
Szóval ez is benne van a pakliban.
Nagyképű stílusod és kóstolgatásod miatt asszem visszatérek Nándorfehérváry tanácsához.
(Lehet a vazelin neked kéne, túl sok a feszültség..:-) )
"Miért is? Mi köze a rendőrnek hozzá, ha pár nap mulva ismét megállítja?
Nem a megfélemlítés itt a cél ezzel a kérdéseddel?
Vagy csak simán dilettánts vagy?"
A törvény így szól:
ami igazolandó az az, hogy:
"b) a járművet egy napnál rövidebb ideig használja Magyarország területén és a használathoz az üzembentartó a jármű birtokba adása időpontjának megjelölésével írásban hozzájárult,"
Magyarul, ha a rendőr csak szépen írásban lenyilatkozza egy feljelentés mellé, hogy kétszer is igazoltatott különböző napokon. Vagy ne adj isten egy előző alkalommal "elkövettél" valamit, tilosban parkolás, záróvonal átlépés, sláger most az indexelés nélküli sávváltás is...Akkor teljesen meg vagy lőve.
Ne fukarkodj a bocsánatkérésekkel dilettáns barátom...
Fantomas
1. Én is egyetlen egyszer voltam KPM-nél és megkaptam a papírt. Okmányirodába nem kellett menni, ott már az átiratást kell intézni, amire ugye jelen esetben nincs szükség.
Viszont itt nincs hibalehetőség, mindig elfogadják a papírokat, mindegy mikor hol közlekedsz.
2. 5 hónapon keresztül napos papírokat gyártani, ott lehet hibázni. Egyszer kell fáradtnak lenni és összekeverni vagy nemjót betenni az autóba és pont akkor fognak igazoltatni....
3. Azért manapság Magyarországon nem csak csúszópénzzel lehet autót vizsgáztatni. Ha jó az autód akkor átmegy, nem keresnek rajta mindenáron hibát, csak szerintem túl régen mentél ki külföldre ahhoz, hogy ezt tudd... Ami megfelel a követelményeknek, az megfelel.
A csúszópénz fordítva működik. Ha nem jó az autó, akkor te megpróbálsz fizetni, hogy átmenjen Ha jó az autó, akkor ők nem fognak próbálkozni, hogy te fizess, mert az állásukba kerül....
A tárgyi tévedések:
4.,6.
A 4.-ben ,ha valaki téged követ, azt bizony megbüntetik, így már konkrétan miattad.
6. Nincs olyan, hogy be kell fejezni. Vagyis baromság amit írsz.
A többi pont a szokásos módon válaszra sem méltó...
Shohat azaz Andor,
- Miért egyszerűbb 5 hónap alatt 150 napos papírt megírni külön külön, két tanúval, megfelelő időpontokkal, stb? Szerintem csak azért tartod egyszerűbbnek, mert a másik megoldást MI mondtuk és az nem lehet jobb amit nem a "te oldaladon" állók írnak.
- Persze huszonéve külföldön élsz már követni sem tudjuk melyik országokban, de jobban tudod hogy mennek itthon a dolgok....
- Ezt nem is tudom mire írtad....
- Csak a mai napon is már többször elhangzott, hogy NEM kötelező befejezni a regisztrációt és mivel a kérdező RONI83-nak csak 4-5 hónapra kell, ezért jó ez a megoldás....
- Persze hogy nem vagy Shohat. Hiszen még csak véletlenül sem használsz ugyanolyan szavakat meg kifejezéseket mint ő....
- Olvasni tudni kéne. Nem napon belül többszöri igazoltaás volt, hanem több nap egy éven belül...
- Idézd ide a törvényt, ami azt írja, hogy be is kell fejezni. Ha nem megy, akkor csak a véleményedet írod. Ami mivel jogi kérdésről lévén szó a kutyát se érdekli.
Írd le még egy százszor, hogy nem olvasod el és nem reagálsz, mindenki szívesen olvassa minden reakciód végén :)
Miért nem csinálod a külön fórumodat és mész oda? Már Mocsi korodban is ezt ajánlottam.
Nandorfehery
"Ha egy regisztrációt csak elkezdeni kell, és soha nem kell befejezni, ez akkora nagyságrendű baromság lenne, hogy Új Zélandig elhallatszana, de szerencsére nincs erről szó."
Látszik, hogy fogalmad sincs a dolgokról:
Az, hogy valami alapfeltétele a regisztrációnak (pl ez a vizsga amiről szó van), az nem azt jelenti, utána kötelező végigcsinálni... Megcsinálod, ha közben eladod az autót külföldre, akkor viszik tovább és majd ott regisztrálják. Nem kötelez rá senki, hogy befejezd. És ha közben ellopják vagy összetöröm akkor hogy regisztráljam?? Ha akarnám sem tudnám. Gondolkozz egy kicsit mielőtt megmagyarázod a hülyeségeket!!
Egyébként ahogyan Kassad mondta: Idézd a törvényt, hogy kötelező befejezni. Ilyen törvény nincs, úgyhogy magadnak spórolsz meg időt ha el sem kezded keresni....
Hát lehet én dilettáns vagyok, de mintha a törvényben nem volna olyan, hogy hetente lehet 24 órát használni az autóját a külföldinek felhatalmazással.
VAgy havonta, vagy évente... Tényleg milyen időközönként lehet 24 órát használni?
Mit jelent az, hogy a magyar vezető felhatalmazással kevesebb, mint 24 órát használhatja? azaz meddig, hány napig kell várni, hogy újra elkérhesse az autót?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02