Külföldi rendszámú gépjármű használata


quasaar # 2012.03.22. 13:34

Egy kerdesem van...

Mivel Szerbiaban elek de kedvezmenyes honositas alapjan van Magyarorszagi utlevelem, ven-e jogom magyar utlevellel Magyarorszag teruleten es EU teruleten motort/autot vezetnem?

Vagy kell meg mas dokumentum?

Vagy nem szabad es muszaj Szerbiai dokumentumokkal utaznom ezutan is?

Remelem tud valaki pontossan valaszolni.

udv

Véleményem # 2012.02.16. 22:44

Győzinek ez 400.000 Ft. a közigazgatási bírság.

RichJerk # 2012.02.16. 22:28

http://tv2.hu/…-rendorokkel

Úgy kettő perctől jön az interjú egy ügyvéddel is, érdemes belekukkantani.

Véleményem # 2012.02.16. 22:17

http://www.police.hu/…0213_01.html

Picit átírták az értelmezést, de lényegében ugyan az maradt.

Véleményem # 2012.02.13. 19:28

S8ABT

Neked elfogadják ezt is majd...Neked elég lesz ezzel bizonyítani...
Nem tudom mi bajod van a közalkalmazottakkal. Ők is csak a munkájukat végzik. Fogalmad sincs ki mit dolgozik. Megint az emberek személyével foglalkozol.

A magyarok nem tudnak helyesen írni, és rossz helyre születtek, amilyen buták még ott is maradtak és álltak neki dolgozni.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 19:15

S8ABT: ne fáraszd magad. Itt se tudja senki, de maga a törvényhozó sem, akár tőle is kérdezhetnéd, az is CSONT HÜLYE. Mint láthatod, nem gondolták végig az egészet, csak izomból, csipőből hoztak egy törvényt, ami olyan mint a MAGYAR NARANCS: savanyú is, ronda is, de A MIENK!

Akik itt néha nagy kaján vigyorral közbeszólnak, azok mind ellenlábasok. Irigyek mindenkire, aki nálunk boldogabban, jobban él, aztán ettől élveznek el, hogy ideírnak mindenfajta ökörségeket, amit te nem szívesen hallanál.

Le kell szokni a magyarokkal való fórumozásról, haszna semmi nincs, időpocsékolásnak viszont ragyogó.

S8ABT # 2012.02.13. 18:08

Nekem magyar igazolványom az van....
De mintha valami külföldi fényképes papírt írtatok volna...
És vajon milyet??
Mihez?
Egyszer csak ír majd valaki ide is aki nem rendőr,és nem vámos,vagy nem "KÖZALKALMAZOTT"....
Én mindent elhiszek mindenkinek....
Én nem különcködni akarok,pusztán annyit szeretnék hogy megértsetek:
Azzal a szemleletmóddal hogy "A TÖRVÉNYT BE KELL TARTANI" nincs bajom!!
Annál inkább azzal ha le akarnak húzni,bármennyire is "hivatalos" bundába van csavarva!!!
Elismétlem a "tényállást":külföldön lakom,adózom,itteni az autó amit vezetek.
A munkaszerződésem személyes"idegenre" nem tatrtozóadatokat tartalmaz,ezért nem"nyilvános"!
Van adószámom,lakásbérleti szerződésem,biztosításom,mindez azonos címre.
Azt mondjátok ez nem elég valakinek hogy bizonyitsa a "használat"jogosságát????

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 17:49

Ja... igy mar ertheto az osszes eddig hozzaszolas is. Ahol helyesirasi hibak vannak es ez az elorehajolos attitud, az tehat a nem-mondom-ki-milyen eddigi alszocialista bagazs (vagy annak szimpatizansai). Es a cenzor is a forumon. Igy kerek a kep valoban. Csak akkor mi mit keresunk itt? :-)

S8ABT, azert erdemes ide jarni olvasgatni (irni mar kevesbe), mert minel tobbet olvasol, annal jobban orulsz, hogy ott elsz, ahol... es nem Magyarorszagon. :-)

Na szoval le kene allni az irigykedessel es szemetkedessel: nem munka nelkul kene meggazdagodni, mint a nem-mondom-ki-kicsodak, hanem MUNKAVAL. Addig, amig nem keso. Szerintem.

Véleményem # 2012.02.13. 14:27

S8ABT

"Nálunk nincs fényképes igazolvány!!!!!!
Mihez is lenne??"

A legtöbb ország személyi igazolványa, fényképes.
Most neked lehet nincs. De magyar talán van.
Nem kötelező a személyi igazolvány amikor igazoltatnak, ezért felteszik a kérdést hogy tudsz e bármilyen másik fényképes igazolványt átadni. Diák igazolvány, jogsi, útlevél...
Valamid csak van.
Ha semmi, akkor bemondod az adataid. De ha vezetés közben van ez és nincs fényképes jogsid, akkor arra helyszínbírság jár.

jógibece

Az oktatásnál kell változtatni.Valóban sok gond van már az általános iskola szintjétől kezdve. Ezen sok múlhat. De ez csak egy édes álom akármennyire is szeretnéd.
A mostani kedves miniszterelnök, földbe döngöli ezt is.

S8ABT # 2012.02.13. 13:41

Nekem meg az "kell" hogy megértsd végre,ahogy te mondod a "magadét" én ugyanilyen erővel mondhatom a sajátomat!!!
Nálunk nincs fényképes igazolvány!!!!!!
Mihez is lenne??
Én nem Szlovákiában,és nem Németben lakom.
Nem akarok regisztráltatni,mert nem ott élek!!!
Itt nálunk meg max 6 hónapot járhatok "honi"rendszámmal.
Akkor kérlek mond el mi lesz most?
Nem téged érint??
Te nem Magyarországon élsz tuti!!!!
Vajon mi az oka annak,hogy hasonló "súlyos" pénzbírsággal járó törvény születik?
Ismét:Nem kötelezhet senki hogy 27% áfát fizessek...
Irány Szlovákia!!!
Idevágó:miből áll a benzin ára?
Miért annyi,mint ott ahol sokszor többet keresnek mint nálatok?

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 13:38

Itt keleten a buta magyarnál, ez a 3 nagy márka visz mindent.

Igen, es ezert neznek minket satoros ciganynak Europaban, ahol ezeket az autokat gyartjak. Mert parasztok vagyunk, agyilag nulla senkihaziak, akiknek kilog a segge a gatyabol, de o hitelbol akarja razni a rongyot.

A gorogok mintajara nalunk is vagy egni fog minden hamarosan, vagy csondben szegenyen fogjatok ti otthon elo magyarok elere allitani a garast es kihuzni ho vegeig vajaskenyereen es vizen.

En a megoldast az oktatasban latom: megtanitani a bunko magyart helyesen irni, beszelni a sajat nyelvet (ez az elso, az alapozas), utana megtanitani gondolkodni (elemi matek, fizika, stb), utana pedig megprobalni beleverni valami kis alapveto civilizaciot, hogy tudjon kessel-villaval enni, nem bofogni, nem merdzsozni es nem piszkalni a tobbi embert. De ez hosszu evtizedek munkaja, es addig is az okosabb magyar inkabb odebbmegy nyugisabb videkre, ahol ezeket az alapdolgokat mar kipipaltak.

Erre azt ne mondjátok hogy ez így rendben van, és helyén való. Valaki a közlekedésben úgy vesz részt hogy áthág minden szabályt és nincs következménye.

Almat hasonlitgatsz ossze naranccsal. Termeszetesen a kozlekedesi szabalyokat megszegoket meg kell buntetni. Viszont ha a jelenlegi szabalyok szerint erre nincs mod, akkor nehogyma' (kedvenc magyar szavam) az urge legyen a hibas. Talan inkabb a szabaly az, nem? Tehat a szabalyt kell modositani ugy, hogy igenis buntetheto legyen az illeto es fajjon neki.

Egyebkent erre ma is lenne lehetoseg. Pl. a rendor kitesz egy cedulat es felirja a rendszamot egy darab papirra. Utana ezt a papirt kozponti adatbazisban taroljak, es ha a fickot 3x kapjak el, akkor a 3. alkalommal kerekbilincs, auto-elszallitas, mittudomen. Fajjon neki, na.

En nem a szemet, torvenytelen, gazember maffiozokat tamogatom, pont az ellenkezojerol beszelek. Ezeket a torveny szigoraval el kell kapni es megbuntetni, mert tenyleg a kozjot veszelyeztetik.

Na de az, hogy valaki az EUs szabalyokat betartva torvenyesen atkoltozik egy masik orszagba es annak az autojaval jar, az nem ugyanaz a kategoria. Az ugyanis 100% legalis tevekenyseg. Es ezek NEM MIND olyan primitiv kigyurt agyatlan majmok, mint a haverod. Van ezek kozott sok intelligens ember, aki nem hajt at a piroson, nem hajt gyorsan, nem parkol tilosban, nem veri a feleseget es befizeti az adojat. Es ezeket az embereket szivatja most par rendor az utak menten, es ez IGAZSAGTALAN DOLOG.

Helyere kene mar allitani a prioritasokat es azzal foglalkozni, ami az orszag IGAZI BAJA, marpedig az az elbutulas, a primitiv emberek magas pozicioba valo beengedese, az erkolcsok teljes lezullese (Magyarorszag porno nagyhatalom, szegyelljetek magatokat), es az istentelen, kaparj-kurta materialis gondolkodas, a merdzsozas es allando ugyeskedes. Szegyen, hogy milyen kepet alakitunk ki magunkrol a civilizalt vilagban.

Moncsinak igaza volt... orulhetnenk, ha a torokoket nem uztuk volna ki. Most nem lenne annyi reszeg, mindenkinek lehetne 4 felesege hivatalosan (nem ugy, mint most, hogy mindenki elvalt vagy csalja a feleseget 3 kurvaval), es nem gyujtene mindenki BMW-re, primitv barom aki nem ert az autohoz, mert a BMW a legkarbantarasigenyesebb (ertsd: DRAGA JAVITANI ES ALLANDOAN ELROMLIK!!!) auto a vilagon, csak az ostoba paraszt vesz olyat maganak.

Na mindegy, kiduhongtem magam. Csak nekem ez faj, mert en TENYLEG magyar vagyok, igazi, meg Arpaddal egyutt bejott fajta, nem ezek az almagyarok akik szetcincaljak szep hazankat.

Véleményem # 2012.02.13. 12:55

S8ABT

Nem baj az ha valaki olcsóbban jut hozzá valamihez. Csak itt a regisztrációs adót kerülik ki. Ezek nem az én gondjaim, ezek az államé, nekem hiába mondjátok.
Remélem van fényképes igazolványod, mert sajnos itt Mo.-on ez kötelező hogy igazolni tudd magad.

jógibece

Tisztában vagyok vele hogy vonatkozik rátok, ezért mondtam hogy ti abba a kategóriába kell hogy tartozzatok akik tudják igazolni a jogszerű használatot.

Persze háborodjatok fel. Sajnos ez ide kevés... Hoztak egy törvényt most a szerint kell tovább létezni. Előtte lehetett csinálni máshogy, most meg nem.

Ne igazoljatok semmit, ha magyar rendőrt vagy vámost láttok az lesz a legjobb és a biztosabb....

Megint neki álltál köcsögözni, és a rendőrt szidni hogy ő a hibás, de nem ő alkotta ezt a törvényt, csak betartja. Ne legyen az ő hibája hogy a munkáját végzi.

Irigység nincs bennem, csak a törvényt próbálom megértetni veletek, hogy néha be kéne tartani és elismerni hogy a törvény nagy úr. Ellene lehet menni de ahhoz ti ketten kevesek vagytok, meg a közfelháborodás sem elég erős még. Tudjátok hogy vannak ennél nagyobb problémák is, és most azokkal foglalkoznak. Jelenleg ez a probléma valahol a sor végén lehet.
Ez a törvény lehet irigységből született, lehet kicseszésből, de megszületett és érvényben van. Nem ez az első ilyen törvény!

Elismerem az elnyomó helyett túlnyomót kellett volna írnom.

Gyanús autó alatt mindenki mást ért. Ez független a rendszámtól.

Haverom szlovák rendszámú autóval közlekedik. Mo.-on él, magyar állampolgár, és itt dolgozik cége van. Szlovákiában csak turistaként volt. Egy gyorshajtásra alkalmas autója van, meg az autó nagysága is akkora hogy csak tilosban tud megállni. Az ő saját hülyesége hogy mindig ilyen helyen áll meg. Mondta hogy sokszor bemérték, kapta ezeket a cédulákat hogy tilosban parkolás meg ilyenek, de egyet se kapott meg a címére hogy fizessen be bármit. Nos ő ezek után nem fog betartani semmit. Emberi mentalitás, nem csak magyar, sokan vannak így! Nem tudom az autó kinek a nevén van, vagy milyen lakcím tartozik hozzá de biztos hogy az nem magyar. Valami olyan szlovák cím lehet ami létezik vagy sem, nem tudom de fals lehet. Erre azt ne mondjátok hogy ez így rendben van, és helyén való. Valaki a közlekedésben úgy vesz részt hogy áthág minden szabályt és nincs következménye.

Tudtam hogy nem szabad autó márkát mondanom mert neked ebben nagyobb tapasztalatod van. Opelt is mondhatnék, vagy Fiatot, vagy Fordot. A szlovák és a német rendszámot eddig véletlenül BMW-n, Audin és Mercedesen láttam. Azért mondtam hogy fabiassal még nem találkoztam. Persze ti most majd ezek után majd elemzitek hogy ezek a márkák nem is olyan jók, mert nálatok máshogy van. Itt keleten a buta magyarnál, ez a 3 nagy márka visz mindent. Ebből nehezen törnek ki.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 10:28

Szlovakiaban a nem-mondom-ki-kicsodak osszesen parszazan vannak es menekulnek amerre latnak. Magyarorszagot vegig behaloztak es szivjak a veret. Ez a legnagyobb kulonbseg. Ezert mennek a japanok, kinaiak, tkp mindenki inkabb Szlovakiaba, mert ott nincsenek verszivo piocak, nem kell eltartani eloskodo embereket, ott alacsony merteku, fix, atlathato adozas van es nem "tunik el a penz" mindenfajta "lathatatlan" helyekre. Persze aki ert hozza, az tudja, hogy hova megy a penz Magyarorszagon, csak errol nem szabad beszelni... mert akik a mediat a kezukben tartjak, azok is ezek kozul kerulnek ki. Lasd legutobbi cenzura, meg itt ezen a forumon is, tudja mindenki kirol beszelek. Ha valaki mer roluk beszelni es megprobalni lerantani roluk a leplet, azonnal elhallgattatjak.

S8ABT: ez van. Szenvednek ettol ezek a szerencsetlenek otthon, es az ilyen mentalitassal meg melyebbre assak magukat. Ahelyett, hogy kitakaritananak, kiszelloztetnek a fejeket es leszednek a pokhalokat. Szerintem legalabbis. Akkor rajonnenek, hogy a szlovakokat nem utalni kell, hanem kovetni, masolni amit csinalnak.

En szemely szerint sosem ertettem, hogy a Visegradi talalkozok miert nem erdemenyeztek egy Kozep-Europai Uniot. Kozep-Europa sokkal kulturaltabb, mint Nyugat-Europa. Az en szememben Lengyelorszag, Csehszlovakia, Ausztria, Magyarorszag, Jugoszlavia siman formalhatott volna egy Kozep-Europai Uniot, es basztathatta volna a Nyugatot vele. Osszefogas kellett volna, nem szethuzas. Az a regio egyutt, a nagy orosz medve es a zullott, romlott Nyugat kozott Svajcnal is viragzobb mezsgyet kepezhetett volna.

Most mar keso, mert egymas ellen kijatszanak minket Brusszelben, lasd ezt a teljesen eszement magyar-szlovak sardobalast oda-vissza. A ket orszagnak elemi erdeke lenne egyuttmukodni... de lathatod mi van. Ezt a kinevetavegen cimu jatekot mindig a szlovakok fogjak ellenunk megnyerni amig mi harcolunk ellenuk. A megoldas az lenne, hogy esszel belatjuk, hogy Magyarorszag ellenseget nem kivul kell keresni: hanem BELUL. Ha vegre megtalalnank a nemzeti ontudatunkat es kipucolnak az orszagot, es minden vezeto pozicioban magyar embert latna az ember... ez megoldana sok kerdest egyszer-s-mindenkorra.

De elegge elkanyarodtunk ettol az ostoba torvenytol... ;-)

S8ABT # 2012.02.13. 09:58

Néhány gondolat.....
Miért is baj ha valaki olcsóbban jut hozzá valamihez????
Ne gondolja egyetlen Magyar(otthon élő)honfitárs se azt a butaságot,amit próbálnak elhitetni vele:Hogy a ti zsebetekből tűnik el az a pénz!!!!!!
Túl drága a politikusokat eltartani....ezért kell a több bevétel!!!
Nézzük meg hány aktív kereső van és mekkora a politika!!!!
Az ő új autóikkal nincs gond????
A ti adótokból van!!!!!!
Ez a barom kommunista szemlélet amit nem lehet kiírtani....
Pl:itt nálunk nincs olyan hogy te bemész bejelenteni a lakhelyed,meg fényképes igazolás...mi van veletek..
Elmesélem,hogy a rendszámom alapján gyakorlatilag a rendőr mindent tud rólam,hiszen itt minden aktuálisan számítógépen van!
Ugyanis ahol lakom,oda van a biztosítás,a kocsi stb.cím szerint!TEHÁT NEM KAPSZ FÉNYKÉPES IGAZOLVÁNYT!!!
Egyébként meg:Ki csal miben?Otthon nem ismeritek a számla fogalmát!!!!
Itt kibérelsz egy lakást,és amikor a bérbeadó befizeti az adót ebből autómatikusan bejelentődsz a szerződés alapján!!!!!!
Egyébként érdekes az hogy "inkább őket büntessék"...
Nálatok nincs összetartás,ezért vagytok tehetelenek...
Mi lehet a csoda Szlovákiában???
Az hogy viselhetőek a költségek!!
Nem 27% az áfa és mégis sokszoros a bevétel...
Túl sok a közalkalmazott!!!!!

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 01:45

Elsősorban nem a kint élő dolgozó magyarokra találták ki ezt a jogszabályt szerintem.

Szerinted. Ha jogot tanultal volna, az elso oran hallhattad volna, hogy olvass figyelmesen. Ez nem velemeny kerdese. Most vagy vonatkozik a szabaly "kint elo dolgozo magyarokra", vagy nem. A jelenlegi felallas szerint VONATKOZIK. Tehat ez nem kerdes, ez teny.

Nekik tudniuk kell ezt igazolni, ezen nem kell felháborodni,

De igen fel kell haborodni, mert ha eddig nem kellett "tudniuk ezt igazolni", akkor most miert kell. Minden szivatas felhaborodashoz vezet, ez termeszetes emberi reakcio. Ha teged szivatnanak kisapam, te is felhaborodnal. Most azert rohogsz a markodba es azert osztot itt az eszt (pontosabban csak szeretned, mert sosem sikerul), mert rad ez a szemet torveny PONT nem vonatkozik, mert gondolom idoben elorehajoltal es fizettel, mint a tengernagy. Es irigykedsz arra, aki kicsit okosabb volt, es rajott, hogy van mas, torvenyes megoldas (atkoltozni masik EU-s orszagba).

Es nem kell ezeknek az embereknek semmit sem tudniuk igazolni. Ami papirjuk jelenleg van, az igazol mindent. A nemet forgalmi, a nemet biztositas. Semmi tobb nem kell nekik az igazolashoz.

Az hogy ti fent akadtok ezen a jogszabályon és nem feleltek meg valamelyik feltételnek az pech.

Elegge cinikus kocsog velemeny ez szerintem. De szerencsere senki nem akad fenn semmilyen jogszabalyon, nincs pech. Senki nem fog rohangalni sehova, hanem ha a magyar rendor EU-s normakkal osszeegyeztethetetlen torvenyt probal betartatni, az erintettek a megfelelo helyre fognak menni panasszal (Europai Birosag).

Én úgy gondolom, hogy ezt a jogszabályt azokra vetették ki vagy azok ellen irányul akik a regisztrációs adót kikerülök.

Mar leirtam, hogy ezzel ket gond van: 1. akkor is gond van, ha TENYLEG csak az irigyseg frocsog ebbol a torvenybol, magyaran egy geci megprobal szopatni embereket, es ha azok nem hajlandok szopni, akkor seggbe is bassza oket; de 2. akkor is gond van, ha ezt csak te gondolod igy, mert valami miatt teged zavar, hogy emberek tizezrei nem hajlandok magas regadot fizetni, mert ez ha igy van, es torvenyesen nem fizetik (pl. azzal, hogy atkoltoznek egy masik orszagba es annak az autojat hajtjak), akkor duplan szemetseg meg utana mas orszagok torvenyeit nem figyelembe venni. Nem csak udvariatlansag, de egyenesen aljassag. Foleg egy Europai Unioban.

Továbbá hozzájutnak egy olyan nem magyar hatósági jelzésű autóhoz, amivel úgy követhetnek el szabálysértéseket hogy gyakorlatban nem kapják meg a büntetést.

Itt mutatkozik meg a logikailag helyes gondolkodas TELJES hianya. Szanalmas. Ugyanis ez megintcsak MINDEN kulfoldi rendszamu autora vonatkozik, nem csak a "gyanus" kocsikra, akikben magyarok ulnek, hanem EGYALTALAN AZ OSSZES KULFOLDI RENDSZAMURA IS. Tehat arra is, amely dan rendszamu, de spanyol ul benne, sved rendszamu de olasz ul benne, gorog rendszamu de cseh ul benne, vagy nemet rendszamu de nemet ul benne. EZEKET IS MEG KENE FOGNI? Ezekrol is le kene szedni a rendszamot, mert HATHA a jovoben tilosban fognak parkolni es nem befizteni a csekket???

Esznel vagyunk, emberek, amikor gondolkodas nelkul itt forumozgatunk? Ez meg oke, mert ez dagonya, mocsar, kispalya: na de a Parlementben is csak ilyen csokottagyuak vannak, akik az orruknal nem latnak elorebb? Brrrrrrr.......

Elnyomó többségük olyan ember, aki lehet hogy még életében nem járt külföldön

Az elnyomas elszolas sokat arulkodik, de itt TULNYOMO tobbseg lett volna a magyar nyelvu megoldas. Ki bizonyitja, hogy az ember nem volt meg kulfoldon? POFARA megy ez is?

de viszont hozzá jutott egy ilyen autóhoz.

Vagy "de", vagy "viszont". A "de viszont" altalanos iskolai tananyag, hogy NE MONDJUK. Nem baj, legalabb ujjlenyomat helyett mutatja a hozzaszolo iskolai vegzettseget. Tehat DEVISZONT hozzajutott. Igen. LEGALISAN jutott hozza. Nem lopta, nem rabolta, hanem legalisan megvasarolta, uzembehelyezte, biztositast kotott ra, stb, ahogy barki mas is. Innentol kezdve mirol beszelunk?

Mert a csórikámnak nincs arra pénze hogy besétáljon egy pesti BMW szalonba és ott vegyen egy autót, magyar rendszámmal és magyar papírokkal.

Ez megint annak a mentalis vilagat tukrozi, aki mondja. Semmilyen bizonyitek nincs arra, hogy az, aki egy kulfoldi rendszamu autoban ul, ilyen indokokkal ul benne. Ez csak gyanusitgatas, irigykedes, stb. Primitiv emberek sajatja. A bolcs ember ha nem tud valamit, akkor HALLGAT. Na de a moralis reszet felreteve, micsoda parasztsag valakit lecsorikamozni azert, mert nem hajlando RAZNI A RONGYOT????? Nem hajlando tobbet kiadni valamiert, mint amennyit az er?

Tenyleg szanalmas emberek vagytok ti, akik itt ezen a forumon veditek ezt a torvenyt. Szegyen, gyalazat. De egy vicc is eszembe jutott az ilyen agyalagyultakrol, mint aki inkabb dragan vesz meg valamit, csak hogy NEKED tessen, aki DEVISZONTOZIK:

Vicc: ket magyar ujgazdag talalkozik az utcan. Az egyiken uj nyakkendo van, a masik rakerdez:
  • Koma, ez nagyon szep nyakkendo, hol vetted?
  • Aaa, semmi kulonos, itt vettem az Aranypok aruhazban 25,000 dollarert.
Mire a masik megrokonyodve:
  • Uristen, te hulye vagy? 25,000 dollart fizettel ezert a nyakkendoert, amikor mult heten lattam egy PONTOSAN UGYANILYET egy sarokkal lejjebb 45,000-ert???

Vicc vege. Errol a "csorikam, nem tellik a dragabb BMW-re?" baromsagrol jutott eszembe, idevag.

Na de menjunk tovabb.

pár százezret spórol azzal hogy megveszi kint.

Szerintem forintban szamolva van az par MILLIO is, de nem ez a lenyeg. Senkinek SEMMI KOZE nincs hozza, hogy az Union belul az ember hol el, hol vasarol, mennyiert. EZ AZ UNIO LENYEGE. Ha nem tetszik, ki lehet szallni belole, nem eroszak a disznotor.

A hatóságoknak megint nem tetszik, mert nem tudják a büntetést behajtani.

Lasd fentebb: almat naranccsal hasonlitgatunk itt ossze, csusztatunk kemenyen! A szabalysertesek behajthatatlansaga MINDEN kulfoldi rendszamu autora vonatkozik, semmi koze meg az EU-hoz sem, pl egy orosz vagy torok rendszamut sem lehet behajtani. Ez maradjon az europai rendorseg belso lelki baja, de keverjuk mar azzal, hogy minden kulfoldinek igazolnia kelljen egy magyar rendor fele, hogy a papirjai nem hamisak. Esznel legyunk mar...

Ti is tudjátok hogy szarban van az ország, mindenhol megszorítanak, olyan családokat ahol már így is nyomorognak.

Hat ez csak olaj a tuzre. PONT AZ ILYEN faszok miatt van szarban az orszag, akik baszogatjak a sajat kulfoldon elo allampolgaraikat. Ha orom lenne otthon elni, orom lenne hazamenni, nem lenne szarban az orszag. Igy, hogy megutaltatja a magyar kormany mindenkivel az otthon elest, hazamenest, persze, hogy EGYRE SZARABB IS LESZ. Olyan nehez ezt felfogni esszel?

Inkább őket "szivassák

A torveny elott mindenki egyenlo. Persze ismerek egy nepcsoportot, akik ugy gondoljak, hogy ok az egyenlok kozott is egyenlobbek, de eddig meg mindig csak jajveszekeles lett a vege a mesterkedeseiknek es a jovoben sem lesz ez maskepp. Jegyezzuk meg: a torveny elott MINDENKI egyenlo.

Így csak a külföldi rendszámú autósokat akik jogtalanul használják azt.

Nem igaz. Ezek az emberek JOGOSAN hasznaljak azt, amit hasznalnak. Ez egy utolag fabrikalt, EUs normakat sarbatipro, igazsagtalan, betarthatatlan, ostoba torveny.

Annyit mondok, hogy nem a skoda fabia rendszáma német.

A Skoda auto itt nalunk dragabb, mint a Volkswagen, amely csoportnak az a cseh tagja. Ennyit arrol, hogy a magyar mennyire nincs kepbe autok realis erteket illetoen. Nagyon ciganyosan hangzik ez a markabuzisag es irigykedes.

Sajnos egy szavaddal sem tudtam egyeterteni. Sajnalom, es tovabbi rossz hirem van: az Europai Uniot alkoto tovabbi orszagok, azaz az unio kb. 95%-a reszere ez a magyar mentalitas nagyon visszataszito. Lehet, hogy ott kicenzuraztak a hirekbol, de itt mindenki utalja most a magyarokat a renitenskedo, primitiv magatartasuk miatt.

El kene mar gondolkodni ezen. Elore kene menekulni, NEM HATRA.

Véleményem # 2012.02.13. 01:00

Elsősorban nem a kint élő dolgozó magyarokra találták ki ezt a jogszabályt szerintem. Nekik a kinti munkavégzésükhöz meg egyebek miatt kellett egy autó, és azt ott meg vették, ott is használják, olykor haza járnak vele Mo.-ra. Nekik tudniuk kell ezt igazolni, ezen nem kell felháborodni, biztos vagyok benne hogy a ti rendszámotok nem vehetnék el, józan ésszel. Az hogy ti fent akadtok ezen a jogszabályon és nem feleltek meg valamelyik feltételnek az pech. De mivel tudjátok mi kell ahhoz hogy ne legyetek egy rendszám elvétel áldozatai, így tudtok tenni ellene.

Én úgy gondolom, hogy ezt a jogszabályt azokra vetették ki vagy azok ellen irányul akik a regisztrációs adót kikerülök. Továbbá hozzájutnak egy olyan nem magyar hatósági jelzésű autóhoz, amivel úgy követhetnek el szabálysértéseket hogy gyakorlatban nem kapják meg a büntetést.

Ti kint éltek, nem látjátok azt hogy egyes városokban, mennyi külföldi rendszámú autó rohangál. És nem azért mert turisták vagy idejöttek pár hétre dolgozni. Pesten tele vannak az utak, szlovák és német rendszámos autókkal. Elnyomó többségük olyan ember, aki lehet hogy még életében nem járt külföldön, de viszont hozzá jutott egy ilyen autóhoz. Valaki azért hogy gyorsan hajthasson, valaki azért mert reg.adót kerül ki, valaki meg csak így tud felvágni a csaja előtt hogy nagy autó új autó stb. Mert a csórikámnak nincs arra pénze hogy besétáljon egy pesti BMW szalonba és ott vegyen egy autót, magyar rendszámmal és magyar papírokkal. Inkább valamilyen úton megkerüli ezt és pár százezret spórol azzal hogy megveszi kint. Ők általában olyan emberek akik Mo.-on élnek, dolgoznak. Az államnak ez nem tetszik, mert kikerülték a reg.adót. Pénztől esnek el. A hatóságoknak megint nem tetszik, mert nem tudják a büntetést behajtani. Ez által megint pénztől esik el az állam. Ti is tudjátok hogy szarban van az ország, mindenhol megszorítanak, olyan családokat ahol már így is nyomorognak. Most akkor ezzel a jogszabállyal meg akarják fogni azokat akik jogtalanul használnak ilyen külföldi rendszámú autót, megkerülve a jogszabályt. Inkább őket "szivassák" mint hogy a csóró család okos gyerekét akit fizetős helyekre vesznek csak fel fősulira, egyetemre. Ezzel egy 18 éves álmát teszik tönkre, vagy egy családot döntenek nyomorba. Ha továbbra is pénz kell az országnak, akkor minden szarra adót vetnek ki. És ha elérik ezt a szintet akkor az ország egész lakosságát sanyargatják majd. Így csak a külföldi rendszámú autósokat akik jogtalanul használják azt.
A külföldi rendszámú autók nagy része meg a felsőbb kategóriákhoz tartoznak, nem sorolok márkákat mert abba beleköttök. Annyit mondok, hogy nem a skoda fabia rendszáma német.

Remélem, részben vagy egészben azért egyetértetek ezzel.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.12. 23:38

Jaj de elvezi Velemenyem elvtars a hangulatkeltest... :-) Nem muszaj az Unioba tartozni, lehet kulon orszagot csinalni, es utana a tobbi orszagot szivatni. 2004 ota a magyarok ezzel szemben Unios tagsagot szavaztak meg, tehat fel kell noniuk az Unios normakhoz. Marpedig az EU-ban a rendorok nem kerdojelezik meg egymas orszagainak a dokumentumait. Ha a magyarok igy csinalnak, az mindenkepp utkozik az osszes tobbi 26 orszagban bevett gyakorlattal es elvekkel, es eszerint kell majd Brusszel elott megmagyarazni, hogy milyen jogon szedegetik le a mas orszagok altal kiallitott hatosagi jelzeseket Magyarorszag teruleten.

100%, hogy ebbol hatalmas nemzetkozi balhe lesz, mert biztosra veszem, hogy a nyugati orszagoknak csak egy autojarol szedjenek le egy rendszamot, mar abbol elindul egy lavina, amit nem lehet majd megallitani. De szerintem a szlovakok is siman meglovagoljak majd ezt, hiszen ok is abszolut az europai normak szerint allitottak ki a szlovak rendszamot annak, aki ott lakik, tehat ha azt egy magyar jottment a sajat kenye-kedve szerint leszedegeti, akkor a szlovak allam ele dob ezzel kesztyut. Azt pedig nem szivesen nezem vegig, amint a szlovakok megint hulyet csinalnak a magyarokbol, mint eddig mindig. Jobban jatszanak, higgadtabban, okosabban. A magyar kapkod es esz nelkul jatszik, 2 lepesre sem gondolkodik elore. Ezt a torvenyt is siman elore lehetett volna latni, hogy lehetetlenseg betartani, mert NINCS olyan ember, akinek "jogtalanul" lenne kulfoldi rendszamu autoja. Ezzel tkp azt kerdojelezik meg, hogy a kulfoldiek (a tobbi europai orszag) jogosan adnak-e nemet, belga, francia, stb rendszamot a teruletukon elo magyaroknak. Biztos, hogy ezek fel fognak haborodni, hogy kik ezek a kispocsu magyarok, akik meg kerik kerdojelezni az o becsuletesseguket...

Hatalmas kalamajka lesz ebbol, de szerintem mar el is indult... Csak az kene, hogy akirol leszedtek a rendszamot, az ne huzza be fulet-farkat es szepegjen, hanem merjen felvallalni az igazat: mert o biztos, hogy nem tett semmilyen EUs elvekkel utkozot. Atment egy masik EUs orszagba elni, es ehhez minden joga megvan. Punktum.

Véleményem # 2012.02.12. 23:15

Ha magyar állampolgár vagy, akkor a magyar törvények szerint járnak el, ezek alapján kell elsősorban élned. Logikus hogy amelyik országban most élsz, az ottani törvényeket betartod. Ha magyar területen követsz el jogsértést, akkor az itteni törvények alapján járnak el veled szemben.
Senki se mondta hogy várjon a vizsgálat végéig az ember, úgyis értesítik majd. Saját érdeke lesz hogy elérhető legyen egy címen, és megjelenjen a bíróság előtt ha meg kell jelennie.

Jogilag vannak határok, mert mégsem alkalmazhatunk olasz törvényeket, mert közben nincsenek határok.

Ezzel olyan mintha azt mondanád hogy nincs Magyarország, se Németország se Ausztria és a többi Eu-s ország, mert csak Európai Unió létezik.

S8ABT # 2012.02.12. 22:32

És nincs országon belül,mert nincs határotok...............

S8ABT # 2012.02.12. 22:31

Ja és ha már megint itt tartunk,nem köteles megvárnia a vizsgálatot valakinek hiszen nem ott él....
És ha mégis bebizonyosodik hogy kint él majd a magyar vizsgálatot kezdeményező visszajutatja a járművet....

S8ABT # 2012.02.12. 22:28

És nem lesz végeláthatatlan mivel ez nem magyar ügy hiszen külföldi rendszámról és papírokról beszélünk!
Ez nemzetközi jog.....

S8ABT # 2012.02.12. 22:26

CSAKHOGY MIVEL UGYAN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR AZONBAN NEM MAGYAR A RENDSZÁM,AMIT JOGOSAN BIRTOKOL TEHÁT ő SEM TELJESEN MAGYAR........

Véleményem # 2012.02.12. 22:17

Ha a rendőr rosszul alkalmazza ezt a törvényt, akkor lehet esetleg ő a hibás. De hogy ha valaki belemegy egy ilyen feljelentésbe, az egy végeláthatatlan dolog lesz. Ha valaki itt országon belül követ el valamit, akkor az itteni törvények alapján járnak majd el.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.12. 21:22

Az ismert tettes az, aki az orrod előtt eltulajdonít valamit, amihez nincs joga. Lefogadom, hogy az esetek 99.99%-ában akár tudta bizonyítani, akár nem valaki, hogy külföldön él: ha a 3 papírja rendben volt (márpedig az emberek 99.99-ának ezek a papírjai rendben vannak), plusz a biztosítása is rendben volt és a zöldkártyája is, akkor azon az alapon elvenni a rendszámtábláját és papírjait, hogy "nem volt sapka rajta" (magyarán: nem tudta bizonyítani, hogy azok a papírok valóban valósak), szerintem az EUs törvények alapján lopásnak minősül.

Lehet, hogy a magyar törvények alapján jogos, de mivel az autó és az üzembentartója külföldi illetőségű személy, így az ottani (pl. szlovák, német, osztrák, belga, stb) törvények IS vonatkoznak mindenkire, aki ezekkel kapcsolatban eljár.

Tehát a magyar állam lesz utána perben a szlovák, osztrák, német, belga, stb állammal, és vitassák meg ezek egymás között (vagy Brüsszel bevonásával Európai Uniós szinten), hogy milyen jogon veszi le egy magyar rendőr mondjuk egy német autó rendszámát Magyarországon. Roppant érdekes helyzet lesz, de tuti, hogy a németek szempontjából ők ezt lopásnak fogják majd felfogni, hiszen biztos, hogy Magyarország nem szólt Németországnak, hogy visszamenőleg tilos MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK eladni német rendszámú autót, még akkor sem, ha az illető ott él, és gondolom azt sem mondták meg a német hatóságoknak, hogy minden MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK eladott autóhoz mellékeljenek 5 kiló A4-es pecsétes papírt, amivel igazolják, hogy az illető tényleg ott él, tényleg ott dolgozik, ÉS NEM CSAK HALLUCINÁL.

Nevetséges ez az egész...

Véleményem # 2012.02.12. 20:22

Tolvajlás? Az mi? Mit értesz ez alatt? Ismert tettes, az ki lesz?