Járműelszállítás


the big cat # 2004.10.31. 11:19

A bank azért küldd felszólítást mert ez szerződéses kötelezettsége, vagy üzleti érdeke. De azért ne essünk már a ló tulsó oldalára, és az Önkormányzat az én adóforintjaimból ne levelezgessen már végtelenül (és költsön a felkutatásukra pénzt) azokkal akik szeméttelepnek nézik az utcát. Sok helxen az iylen tárolással az egyébként is szűkös parkolóhelyeket is elfoglalják.

Nem tudom, mikor kaptál előzetesen figylemeztetést arról, hogy ahol állsz, ott tilos parkolni, vagy arról, hogy a piroson nem szabad keresztülhajtanod, és légyszives két héten belül ezt szüntesd be. Ha valamit tilos, akkor mindig tilos.

Azután küldd levelet, amikor már elszállította az autót, és megállapította az autó tulajdonosát, mert ekkor már a költségeket rá tudja terhelni.

Czollli # 2004.10.29. 13:15

Azzal is tisztában van mindenki, hogy ha felvesz egy hitelt akkor azt törlesztenie kell, a bank mégis küld valamiféle felszólítást, figyelmeztetést ha esetleg elmaradnál a törlesztéssel.
Kultúráltabb megoldásnak tartottam volna, ha ezt az önkorm. is így intézi, elvégre éveken át fizettem nekik a súlyadót. Egy levélre már csak futja belőle...

De úgy látszik ahány ház, annyi szokás...

the big cat # 2004.10.28. 16:45

Akkor is elvitték volna, gondolom, mert ezeknél úgy van, hogy dokumentálják, hogy melyek azok az autók, amik a külsejük, és helyeztük alapján már rendszámmal együtt is szemetek, aztán elenőrzik a nyilvántartásban, hogy valóban azok-e (van-e érvényes fogamijuk, biztosításuk), tehát, hogy forgalomban lévő autók, akik parkolhatnak az utcán, vagy valaki szemete, amit viszont nem tarthat az utcán.

Ezeket az eljárásokat egyébként helyi rendelet szabályozza, és nem egészen értem miről kellett volna téged értesíteni, hiszen a jogszabályokkal mindnekinek tisztában kell lenni, ezek között azzal is, hogy közterületen a tulajdonát (kivételektől eltekintve, pl. forgalomban lévő jármű) senki sem tárolhatja huzamosabb ideig, és hogy ezeket az autkat el fogják szállítani.

Czollli # 2004.10.28. 15:13

Attól féltem, ha nem veszem le, akkor is elviszik...
De még akkor is ott van, hogy miért nem voltak képesek normálisan értesíteni (amikor még rajta volt a rendszám) ??? Nem pedig egy szélvédőre biggyesztett cetlivel.
Ez rendben van így ?

the big cat # 2004.10.28. 15:00

Az a helyzet, hogy miután arendszámot is eltávolítottad az autóról egyértelművé vált, hogy a "szemeted" tároltad az utcán, ami ugye nem törvényes. Az Önkormányzatnak joga az iylet elszállítani, majd EZUTÁN a tulajdonos személyét minden alkalmas eszközzel kideríteni, és a költségeket kiszámlázni. Ez van.

Czollli # 2004.10.28. 14:23

Sziasztok !

A házunk elött a szervízúton állt a Trabim. Való igaz már nem használtam egy ideje, de nem volt lepukkanva, megvolt minden kereke meg hasonlók.
Egyszer találtam rajta egy sajtcédulát (!!) melyben írta - talán - a közterületfenntartó az xyz-123 rendszámú gk. tuladonosának, hogy üzemképtelen a gépkocsi, ezért elszállításra előjegyezték és jelentkezzem egy bizonyos telefonszámon. No én hívtam is azt a számot, de nem vették fel, így elküldtem faxon, hogy a kocsi nem üzemképtelen és, hogy eladás alatt van. Eztután leszedtem róla a rendszámtáblát és elballagtam az önkormányzathoz, hogy kivonassam a forgalomból az autót.
Erre kb. 2 hétre nem találom az autót sehol. Gondoltam, hogy elszállították és gondoltam - naivan - nem lesz több gond vele, mert amúgy is ez a sors várt szegényre, mivel megvenni nem akarták.

Most meg jött egy levél a postai címemre (!!!!), hogy fizessem ki az elszállítás költségét meg ha nem megyek érte - márpedig nem fogok - akkor a megsemmisítését is mivel a gk. veszélyes hulladék.

Miután felháborodásomból lecsillapodtam több kérdés is felmerült bennem :

  • miért csak így utólag bírtak rámtalálni, miért nem lehetett hivatalos,tértivevényes levélben figyelmeztetni az elszállíttatásra ?
  • miért nem adtak meg egy határidőt, ameddig haladékot kapok az elszállíttatásra ?
  • honnan tudták meg a postai címemet - és még ki tudja milyen adataimat (jó ezt mondjuk sejtem, de ha nincs rendszám az autón, akkor meg kell nézniük az ilyen-olyan motorszámot, ehhez szét kell szedniük, legalábbis bele kell nyúljanak és mivel az autó kulcsa nálam van és az én tulajdonom, ez szerintem teljességgel jogtalan - még ha egy egyszerűen nyitható Trabant az autó, akkor is)
  • van-e joga a BM gépjármű nyilvántartónak (és egyáltalán bármely hivatalos szervnek) kiadni az adataimat az önkormányzatnak az értesítésem nélkül ?
  • miért megint a kispénzű Trabisokat b@szogatják ?

Ha valakinek lenne valami bíztató ötlete a hogyan továbbra azért hálás lennék.

Előre is köszönöm !

Üdv
Zoli