Szomorú örökös
Igen, igazad van! Már megoldottam, mert leragasztottam neki a szélvédő belső felére. Sajnos az állandó kapkodásának az eredménye, hogy feledékeny.
Szép estét!
Szomorú örökös
Igen, igazad van! Már megoldottam, mert leragasztottam neki a szélvédő belső felére. Sajnos az állandó kapkodásának az eredménye, hogy feledékeny.
Szép estét!
Múltkor meg olyan volt, hogy kirakta az igazolványt, de elfelejtett odaparkolni a mozgáskorlátozott parkolóhelyre. Ja, nem.
Bori Bori
Jaj.
:)
Nem elég kirakni az igazolványt, a jogosultnak személyesen ott kell lennie. Ebből is sok a büntetés. Az nem indok, hogy a mama receptjeit váltja ki.
wers
Velem ott volt anyukám, együtt mentünk a patikába.
A kérdező édesanyja meg a saját kocsijában felejtette el kitenni.
De teljesen jogos az észrevételed mások felé, okulásul.
Igen, csak felhívtam a figyelmet. Igazolvány és jogosult együtt élhet a joggal. A kocsi mellékes.
Igen, csak felhívtam a figyelmet. Igazolvány és jogosult együtt élhet a joggal. A kocsi mellékes.
Velem ma egy érdekes és nagyon dühítő dolog történt. Óbudán nemrég vezették be a fizetős parkolást. Reggel nyolc után már fizetni kell. Be akartam ülni az autóba, ami azonban nem indult, mert lemerült az aksija. Még betolni sem lehetett. Amíg intéztem a szervízt, vagy valami megoldást, addig jött az értelmes arcú közteres és mégis megbünetett. Annak ellenére, hogy mondtam neki, sajnos nem tudok elállni, mert baj van.
Jogosan tette? Ilyenkor mit lehet tenni?
Kifizetni a büntit.
Az üzemképtelen autót nem a parkolóba kell tárolni.
Ne ragasszátok ki a kártyát állandóra, mert betörik érte a szélvédőt!
Edelweis
Én ismerek egy embert, aki annyira el volt foglalva a gondolataival, nem vette észre és kifogyott az üzemanyaga a belvárosban. Kocsi leáll - persze tilosban - bemegy gyalog a munkahelyre, majd udvariasan megkért bennünket, kollegákat, hogy egy kannával menjünk el benzinért és miután végre beindul a kocsi, menjünk vele benzinkútra, majd tankoljuk tele a kocsit. Nos, a kocsi sehol, elkezdtük keresni azon a telephelyen, ahová az elszállított kocsikat tárolják. Természetesen ott van. Magyarázat: ki kellett volna helyezni az elakadás jelzőt, mivel az autó tényleg üzemképtelenül állt ott, azonban a közterület felügyelő felé ezt semmi sem jelezte.
Szóval ha ilyen van, akkor ki kell rakni a háromszöget!
„Szóval ha ilyen van, akkor ki kell rakni a háromszöget!”
A parkolóba ?!
Azt írta.
groszfater
Pontosan úgy, mint amikor lerobbant járművet vontatnak: azaz a hátsó ablakba.
De azért eléggé furcsa, hogy ezt eddig nem tudtad. :-)
A gáz az volt az egészben egyébként, hogy nem egy parkoló helyen, hanem megállni tilos táblánál tette le a kocsit, ezért vitték el a közterület felügyelők. És nem az első eset volt, hogy kifogyott teljesen az üzemanyag ebből az autóból. Pedig egy hatalmas sárga visszajelző világít neki az utolsó 70-80 km alatt. Mi ezeken jókat mosolyogtunk, de minden alkalommal "megmentettük" az autóját az "enyészettől". :-D
A gyermekem mozgáskorlátozott és én is mindig kiteszem az engedélyt ! De csak akkor parkolok "tilosban" , ha ő is velem van ! A parkolási engedéllyel nekem az a gondom , hogy ha a jogosult munka vagy lakhelyére érte érkezem a jogos-e a használata ? Igen , ilyenkor használom , de nem tudom szabályos-e ? Bár az is gondot okoz , hogy a lakásba bekísérem , de mire a kocsihoz megyek már nincs velem , tehát elvileg nem jogos a kártya használata .
Szabálytalankodom vagy sem ?
Szomorú örökös !
Te még mindig a Te "mesédnél" tartasz, én meg Édelweis kérdésére válaszoltam.
A két történet egészen más. A parkolóba felesleges kitenni a háromszöget, attól nem hatódik meg senki.
Ha viszont a forgalomba áll le az autód akkor kötelező kitenni az elakadás jelzőt de akkor sem hagyhatod az autót bárhol.
Segítséget kell kérned akár a rendőrtől eltolni az autót ne akadályozza a forgalmat.
groszfater@gmail.com - Igen, gondoltam rá, hogy kiteszem a háromszöget, de nincs hova, mert egy szűk parkoló. Vagy még arra is gondoltam, hogy kiírom a szélvédőre, hogy az autó üzemképtelen, de aztán eszembe jutott, hogy minek, mert ezzel az erővel bárki kiírhatná, hogy üzemképtelen az autója, aztán nem kell fizetnie...
Nem üzemképtelen autóval álltam oda, hanem két nap alatt lemerült az aksija.
Hasonlóan szemét dologba csúszhatott bele "Szomorú örökös" is. Kívülről sajnos nem látszódott az autóján, hogy nem volt benne benzin, mint ahogy nálam sem látszódott. Talán valakinek ott kellet volna maradni az autó mellett "őrködni", hogy ne büntessenek. De az ember arra azért nem gondol, hogy ha egy percig tilosban parkol, már rögtön viszik is az autóját...
hkati2
„ha a jogosult munka vagy lakhelyére érte érkezem a jogos-e a használata ?”
Persze, jogos a használat.
Segytségkérés.
Kölcsönadási szerződést kötöttem az autómra. A használója sorban parkolt rossz helyen, több kerületben illetve van egy gyorshajtás is.
A rendőrségnek elküldtem a kölcsönadási szerződés másolatát, el is fogadják azzal nincs gond.
Az ER-Park azonban visszadobta, hogy "őket nem érdekli a szerződés":
„...A vonatkozó jogszabályok értelmében – függetlenül attól, hogy a gépkocsit az adott időszakban más használta, tekintettel arra, hogy a gépjármű-nyilvántartásban átvezetésre nem került a gépjármű használója – az elmulasztott parkolási díj és pótdíj megfizetése a tulajdonos kötelezettsége....
”
Szakmai vélemény szerint ez elfogadható? Vagy igenis "harcoljak" velük? Ha a rendőség elfogadja, akkor egy parkolási társaság, egy kft nem??
Köszönöm a választ.
Lillian
Szerintem te vagy a gépjármű tulajdonosa és üzembentartója egyben, így jogos, hogy a parkolási céget nem érdekli a bérleti szerződés. Csakis polgári peres úton tudod követelni a bírságokat, ehhez már szó nélkül el kell fogadják a bérleti szerződésedet.
Atomot nekik Lillian.
"A vonatkozó jogszabályok értelmében"
1988. évi I. törvény
a közúti közlekedésről
9/D. §31 (2)32 A helyi közutakon, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutakon, tereken, parkokban és egyéb közterületeken járművel történő várakozás biztosítását célzó közszolgáltatást a helyi önkormányzat, vagy a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 16/A. §-a szerinti szolgáltató látja el.
2011. évi CLXXXIX. törvény
Magyarország helyi önkormányzatairól
16/A. §12 A helyi közutakon, a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutakon, valamint tereken, parkokban és egyéb közterületeken közúti járművel történő várakozási (parkolási) közszolgáltatást
láthatja el külön törvényben szabályozottak szerint.
Az erpark nem felel meg a tulajdonosi feltételeknek, akár én is szedhetném helyette a pénzt. Azért ügyvéddel konzultáljál, az erparknak ilyet SEMMIKÉPP ne írjál, hadd fizessék az eljárási díjakat.
Ezzel már többen is próbálkoztak, és mind elbukták. Miközben az ER-Park továbbra is működik, és a fizetési meghagyásai is jogerőre emelkednek.
De talán most és talán pont Neked sikerülhet :)))
Sziasztok!
Jogos parkolási bírságot kaptam melynek a fizetési határideje 11.10-re esett (15 NAPTÁRI NAP volt a haladék), ami egy szombati nap. Ezen a napon netbankos utalással utaltam is a kért összeget, viszont nyilvánvalóan ez hétfőn, 12én indult ténylegesen el és akkor kapta meg az önkormányzat. Sajnos a letölthető banki igazoláson is a 12-e szerepel. Most megérkezett a csekk, hogy rendezzem a határidőn túli befizetés miatt a emelt összeget. Az a kérdésem, hogy ha szombat-vasárnapra esik egy fizetési határidő, akkor az nem módosul-e automatikusan a következő munkanapra.
Köszönettel: Gellért
Ez a pénteki parkolás átka.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |