Parkolási bírság


Gergely83 # 2014.07.07. 11:01

Értem vagy is nekem kéne csendben türni a sorsom ès könyörögni ugyan fogadják már el az adásvételim. Mind szép és jó hogy a pénzüket akarják de mikor flegmán oda nyögi fizessek vagy ha nem tetszik menjek békéltetőre... ott kicsit eldurran az ember agya. Megfogadtam a tanácsát a kedves terézvárosi cégnek és panaszt tettem. Azóta furcsa mód csöndbe vannak

gerbera317 # 2014.07.07. 13:24

panaszt tettem. Azóta furcsa mód csöndbe vannak

Ahogy gondolod. Én szóltam.

Gergely83 # 2014.07.11. 13:13

Nos kedves Gerbera317 a hang hallatós módszerem egyik eredménye :
Idézet a kedves parkolócég leveléből:
Az Ön által becsatolásra került iratok alapján megállapításra került, hogy nem Ön a gépjármű tulajdonosa/üzembentartója továbbá, hogy a közúti közlekedési nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának, illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokiratnak a közlekedési igazgatási eljárásban történő felhasználhatóságához szükséges kötelező tartalmi elemekről szóló 304/2009. (XII. 22.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdésében foglalt, a gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változás bejelentési kötelezettségének határidőben eleget tett.

A továbbiakban Társaságunk a parkolási- és pótdíj megfizetésére a becsatolásra került gépjármű tulajdonjog változásáról készült okirat alapján megállapításra került új tulajdonost/üzembentartót szólítja fel.

gerbera317 # 2014.07.13. 11:53

És ezzel most mit akarsz közölni? Ellenvéleményt lehet szakszerűen is közölni, meg úgy is, hogy közben hangosan röhögnek rajtad. A "panaszt tettem" az utóbbi körbe tartozik.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.07.13. 12:13

A "hang hallatós módszered" eredménye csak annyi, hogy mindenhol parasztnak fognak tartani. :) Vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy ordibálással mindenhol többet érnek el, ahelyett, hogy normálisan leírnák, hogy mi a problémájuk.

Gergely83 # 2014.07.14. 09:57

Inkább vagyok "paraszt" mint hogy más helyett fizessek. Kíváncsi vagyok ha más kerül ilyen szituációba és lassan fél éve megy ez a tortúra és 2 naponta rogyol a postára átvenni a leveleket meg igazolni állandóan,hogy nem az öve az autó annak meddig tart a türelme? Ne mondja nekem senki ,hogy nem bosszantaná ha flegmán közölnék vele,hogy nem érdeklik,ha valami nem tetszik lehet menni ahova szeretne. Nekem csak ez a bajom de pont erről beszéltem az elején is ,hogy eladtam az autót más okozza a kárt még is szerintetek is én vagyok a "paraszt" és nekem kéne meghúzni magam érdekes :)

ObudaFan # 2014.07.14. 11:55

Nagyon egyszerű. Ha jön fizetési meghagyás, ellentmondasz, ha aztán jön keresetlevél, a bíróságnak benyújtod az adásvételi szerződést. Ennyit kell tenni.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.07.14. 18:23

Gergely83: oks, legyen, igazad van, mától nem csak a parkolótársaság alkalmazottjainak, hanem Magyarországon alapból mindenkinek tudnia kell, hogy az az autó nem a tied. Megjegyeztem. Igaz más területen dolgozom, de ha egyszer ezzel jönne be vki hozzám hang hallatós stílusban, akkor már kapásból tudni fogom, hogy ennek az ügyfélnek bizony igaza van és nem kérdezek semmit. Így már jó? (Csak csendben jegyzem meg, hogy nálunk a kulturált panaszleveleket hamarabb elintézzük, mint a hang hallatós ügyfelek beadványait. Kultúra...)

Tittyke # 2014.07.15. 18:19

Üdvözlöm!

A mai nap folyamán kaptam a szélvédőre egy "feljelentem" cédulát! Édesapám autójával parkoltunk a Nyíregyházi tesco mozgáskorlátozott parkolóhelyén, de sajnálatos módon elfelejtettük kitenni a mozgáskorlátozott kártyát. Neki is és Édesanyámnak is van ilyen parkolókártyája. Mind a ketten rég voltak büntetve. A kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség arra, hogy ne legyen bírság kiszabva, vagy esetleg arra, hogy enyhe bírság érhessen minket? Illetve ha igen, akkor hová kell menni intézkedni, vagy mi a teendő?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: L.Kitti

Gergely83 # 2014.07.16. 06:23

Kelvin elveszteted a fonalat :) elsőnek normálisan irtam a parkoló társaságnak és megköszöntem telefonba is a segítségüket. Paraszt módba utána váltottam mikor indoklás nélkül elutasítottak és lekezelően beszéltek velem. Az jó ha nálatok ha rendes az ügyfél és ti is azok vagytok de sajnos nem mindenki ilyen. Én se vagyok boldog,hogy parasztnak kell lennem de ha csak ezzel érek el valamit akkot mit csináljak? Lehet jobban jártam volna ha nem adom el hanem csinálok belőle lábast esetleg

gerbera317 # 2014.07.16. 08:21

Továbbra is fenntartom, hogy nem több alkalommal kell kommunikálni ezekkel, először normálisan, azután felemelt hangnemben, hanem csak egyetlen-egyszer: higgadtan közölni a tényt, és higgadtan kilátásba helyezni, mi lesz, ha nem veszik tudomásul. Ez a "mi lesz" pedig kizárólag arról szóljon, hogy adott esetben ellentmondással fogsz élni, a bizonyítékaidat pedig a bíróságnak fogod bemutatni.
Sebaj. Látom, te ismersz egy "egyszerűbb" utat is...

Hajnalest # 2014.07.18. 14:41

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsotokat kérem!

Mi a teendő, ha valakit megbírságolnak 110 000 forintra úgy, hogy utólag helyezik ki a tiltó táblát (Budapest, 13.ker.)?
A gépjárműre helyezett kék csomag a csekken kívül tartalmazza azt papírt, ami a 2012. évi II. tv (Sztv.) 100. § (1) bekezdésére alapján szabja ki a bírságot, és a levélben megküldött készpénz-átutalási megbízás kézhezvételétől számított 30 napon belül ki nem fizetett bírság esetén a 100. § (2) bekezdésre hivatkozva tenné aktuálissá a feljelentést.
Lehet bizonyítani, hogy utólag helyezték ki a táblát, vagy javallott más ponton keresni a megoldást?

Segítségeteket előre köszönöm!

Gyula82 # 2014.07.27. 16:38

Sziasztok!

Tudna valaki abban segíteni, hogy van e valami kibúvó edetleg az én ügyemmel kapcsolatban.
Tehát a lanchid után és a deákter előtt van egy parkoló, de a főútról abba apparkolóba csak engedéllyel vagy taxisok hajthatnak be, ' hátulról' bárki.
15perce raktam le vasárnap.
Büntetés 30.000 ft.
Én ott nem látok kamerát ami ezt figyelheti, ha visszakuldom , hogy nem iserem el akkor mi történik?
Hogy bizonyítják be hogy én a nem szabályos oldalról hajtottam be?
Mi várható, persze pereskedni stb nem akarok.
Tehát azt mondom én a szabalyos oldalról jöttem be...fotóval itt mit sem érnek a parkolóba szabalyosan parkolok.
Köszönöm, ha valakinek van ötlete esetleg tud valamit.
mr.feher@gmail.com
Gyula

huszárvágás # 2014.08.02. 08:56

Sziasztok!
Olyan eset történt velem, hogy megálltam autóval egy kis eldugott utcában a menetiránnyal szemben.
Parkolni szabályosan lehet ott, parkolótáblával jelzett helyen álltam, csak szemben a menetiránnyal.
Nem szálltam ki az autóból és vagy két percre álltam csak meg a telefonomat piszkálni, de a motort leállítottam.
Egyszercsak felnézek és pont akkor fordult be a kereszteződésbe egy parkolóőr vagy közetrületes így utólag már nem tudom, kb 20m-re lehetett tőlem, én egyből indítottam a motort és elindultam, közben néztem és nagyon figyelt és pötyögött valamit a kis gépén, lehet a rendszámom? Lassan elgurultam mellette csak lesett de nem szólt semmit és elmentünk egymás mellett.

A kérdésem az lenne, hogy így kaphatok valami bírságot amit a postán küldenek ki?
Ilyenkor nem helyszínen kellett volna figyelmeztetnie és helyszíni bírságot kapnom és így utólag már nem küldhetnek postán csekkett?

Előre is köszönöm a válaszokat!

gerbera317 # 2014.08.03. 19:59

Látszik, hogy súlyos fogalomzavarban szenvedsz, mert még csak azt sem tudod leírni, miért büntettek meg. Csakhogy így "ötlet" sem lesz. Nem mintha amúgy lenne...

lkusza # 2014.08.06. 13:27

Énis parkolási esetben kérném a véleményeteket.
Budapest XII. kerület királyhágó utca 6. előtt parkolt egy Erdélyi vendégem. Reggel 8:10-kor a parkolóör megbüntette és elhelyezte e mikulás csomagot. Ismerősöm elindult pénzt váltani, hogy a bírságot befizesse. Mire visszaért a kocihoz, a közterület felügyelő elvette a "mikulás csomagot" és kerékbilincset helyezett fel.
Esélyt sem adva arra, hogy a bírságot befizesse, helyette a 14.000.- Ft kerékbilincs bírságot kellett kifizetnie. Kérdezem, hogy a külföldi gépkocsikra más jogszabályok vonatkoznak? Jogszerűen járt el a felügyelő?

Köszönettel, Szakács Levente

paloczm # 2014.08.21. 14:55

Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni? Egy teljesen kétségbeesett anyuka vagyok. 2005-ben eladtam a kocsimat és külföldre költöztem 3 évre. Jóhiszeműen nem jelentettem be az önkormányzatnál, mert ismertem az illetőt és megbíztam benne, hogy ezt ő mint vevő megteszi. Ezzel szemben a drága vevő nem íratta át a kocsit és szabadon gyűjtögette a mikuláscsomagokat. Távollétemben lefolytattak 3 tárgyalást és végrehajtóhoz kerültek az ügyek. Mikor hazajöttem még csak 1-ről tudtam, de állítólag azóta 3 lett. Egy darabig vonták a fizetésemből a részleteket de miután szülni mentem és a cég amelynél dolgoztam megszűnt, a folyósítás elmaradt. Az adásvételi itt van a kezemben de állítólag lezárt ügyekben nem lehet tenni semmit, közben azt az autót ki is vonták a forgalomból. Postáimat anno nem tudtam átvenni mert külföldön voltam, meg ugye mindenki akkoriban azt sugallta, nem szabad átvenni az ajánlott küldeményeket. Jelenleg ideiglenes lakcímem még egy régi albérleti lakás, ahonnan még nem jelentkeztem ki, levelek valószínű oda érkeztek de nem küldték utánam a postámat. Most már tudom, hogy a levelek nem átvétele nem mentesít a felelősség alól. ...
Sajnos a vevő nem vállalja fel tetteiért a felelősséget, nagyon ügyel rá, hogy semmi se legyen a nevén, megfogni nem lehet. Most újra megtalált a végrehajtó, lefoglalta a mostani autómat és leemelte a számlámról a gyesemet. Még nem dolgozom, egyedül nevelem gyermekemet édesanyám segítségével és ott lebeg kb. 1 millió Ft adósság a fejem felett amit nem én generáltam. Teljesen tönkre mentem és gyermekemet sem tudom ellátni a szociális ellátás nélkül amit leemeltek a számlámról az inkasszó során. Előre is köszönöm a válaszokat! Mónika

gerbera317 # 2014.08.22. 07:40

Jóhiszeműen nem jelentettem be az önkormányzatnál

A bejelentési kötelezettségedet jogszabály írja elő, ezért mulasztás esetén eleve nem lehetsz jóhiszemű. Azóta már bejelentetted?

Egyébként nem ezért rajtad hatják be a pótdíjakat, hanem azért, mert a követeléseket nem vitattad. Ezzel sajnos így jártál.

A károdat és költségedet - miután megfizetted - fizetési meghagyás útján követelheted az autó új tulajdonosától.

horex # 2014.08.28. 16:55

Ikusza

Semmiféle más szabály nincs külföldire mint magyarra
Jogosan járt el a közteres. Ha nincs parkolójegyed lebilincselheti az autót. Az hogy hova, meddig, miért ment az ismerősöd nem érdekel senkit
KRESZ-t tanulmányozni!/tapasztalatom/

horex # 2014.08.28. 17:14

Jó napot!

BArátom sztorija
Papa nevén az autó aki hetekkel ezelött meghalt. Gyermek vezette az autót, mama roki kártyájával, mama is ott volt, tehát őt szállította
Közterületes megbüntette, még nem tudni miért, mert még nem vették át a levelet. Címzett a papa.

Kivették az objektiv felelősséget a parkolás témájábol
Válaszoljon/fellebbezzen bárki is a levélre?
Ha a mama megfellebbezi a BRFK-nál, hogy családtag vezette és nem nevezi meg.
Mi várható a rendőrség részéröl?

Ha a BRFK elutasitja, mi várható a közteresek felöl
Mert ugye az örökösök, majd ha lezajlik az örökösödés, öröklik a büntetést is.
Ha bíróság elött sem nevezi meg a mama hogy ki vezette, hogy áll a bíróság hozzá?

köszönettel!

gerbera317 # 2014.08.28. 20:49

Miért van az, hogy akárhová kattintok, mindenhol ugyanezt a kérdést látom? Vagy én hülyültem meg? Hmmm... :-/

imike1v # 2014.08.31. 14:17

Tisztelt Fórumozók!
Időkorláttal jelzett rakodási terület szaggatott sárga vonallal jelölve. Kérdésem ha az időkorlát megszűnése után felállok a járdára a rakodóban és megbírságolnak jogos-e a büntetés. A rakodási terület előtt illetve után is a járdán folyamatos fehér vonal jelzi hogy meg lehet állni a járdán de a táblához érve ez megszakad.A bírság járdára szól(40.§.8.a pont).

gerbera317 # 2014.08.31. 17:09

Nem írtál le minden lényegeset, de talán így is megfejthető:

Az időkorlátos várakozási tilalmat jelző tábla felold minden korábbi jelzést, ezért ha előtte a P kiegészítő táblája megengedte a járdán parkolást, annak a hatálya nem terjed ki a várakozási tilalommal jelzett szakaszra, akkor sem, ha az időkorlát egyébként éppen nem hatályos.

Miért nem fotózod le a helyet és teszed itt közzé?

  • P tábla kiegészítővel és felfestéssel
  • időkorlátos várakozási tilalom tábla a felfestéssel
  • és az utána következő szakasz.

(Éppenséggel az is megoldás, ha leírod rendesen a szabályozott helyzetet.)

imike1v # 2014.08.31. 19:07

Gerbera!

Link:

https://www.google.hu/…81.88t/data=!3m4!1e1!3m2!1srQYxcsKBprWqr-ZJA-mMOg!2e0!6m1!1e1

gerbera317 # 2014.09.01. 06:18

???