Fórum autók, motorok régebbi elöl     új hozzászólás


Parkolási bírság

bermuda háromszög # e-mail 2019.11.15. 17:42

Azért is megéri, hogy a társaság ne szokja meg:
trehány munkáért is jár pénz.

bermuda háromszög # e-mail 2019.11.15. 17:40

Az majd kiderül.
Egy próbát megér, remélem megírja majd, hogy járt.

Szomorú örökös #   2019.11.15. 15:28

Megúszni tuti nem fogja, mert egyértelmű a fotó, egyértelmű a rendszám, hogy elkövette a jegy nélküli parkolást. Hogy most pontosan hol, az már századrangú. Főleg ha a fotó egyértelműen bizonyítja, hogy fizetős övezetben jegy nélkül parkolt az illető.

bermuda háromszög # e-mail 2019.11.15. 15:24

Egy próbát megér.

Szomorú örökös #   2019.11.15. 12:23

Anna_

Megúszni nem fogja, max később kell kifizetni. Megéri?

wers #   2019.11.15. 12:14

Vajon ilyenkor megússza a bírságot?

Utasítsa vissza, azzal nem veszít semmit. Nagy a valószínűsége, hogy újra ki fogja szabni ill. javítja. Egy próbát megér. Mivel elírás van, így a 60 napos jogvesztő határidő itt nem számít szerintem.

Anna_ #   2019.11.15. 11:46

Ismerősömnek pótdíjazásnál elírták a közterület nevét. Fotó és házszám stimmel. Vajon ilyenkor megússza a bírságot?

Szomorú örökös #   2019.10.25. 17:21

wers

egyébként kedvellek itt a fórumon, de ez az önfényezés

Ne haragudj, de nem én kezdtem az IQ kérdést, csak helyére tettem az értékeket.
Ez bármi minden, csak a legkevésbé sem önfényezés.

wers #   2019.10.25. 07:30

ha jól emlékszem elsőre segíteni szerettem volna neked

egyébként kedvellek itt a fórumon, de ez az önfényezés.... :D

Szomorú örökös #   2019.10.24. 23:24

gerbera317

tartok tőle, hogy önerőből sosem fog neked összeállni az kép

Ha így folytatod, akkor én is elkezdek személyeskedni és abból béke sohasem lesz. Inkább ne! Köszi! :-)

De akkor vitatkozzunk egy kicsit! :-)

létezik szabálysértési bírság is, az viszont nem parkolásért jár
v.s.
létezik 2) tiltás hatálya alatt történő megállás illetve várakozás, ami szabálysértés, és bírság jár érte.

Nem érzel a két mondat közt némi ellentmondást? Én nagyon!

Igen, létezik szabálysértési bírság is, ami nem parkolásért jár, de akkor azt mondjuk pl. gyorshajtásért vagy piroson áthajtásért adják. :-D

Oké, elfogadom, hogy ha valaki fizetős helyen szabálytalanul jegy nélkül parkol, akkor azt valóban pótdíjjal büntetik, nem pedig parkolási bírsággal.

Viszont a tilos várakozásért szabnak ki bírságot, akkor egyezzünk meg abban, hogy te szabálysértési bírságnak, én meg parkolási bírságnak nevezem. Szerintem ne veszekedjünk rajta, mert felesleges. Ugyanazt mondjuk, csak pepitában! :-)

Szomorú örökös #   2019.10.24. 17:17

gerbera317

azt kéne pofán vágni, aki ezt a topikot ezzel a címmel létrehozta.

Szerintem egyébként volt már itt olyan tilos helyen parkolás is,
amiért nem pótdíjat, hanem valóban bírságot kapott az illető.

Szomorú örökös #   2019.10.24. 17:05

Te itt épp ezt csinálod.

Szerintem aki a fenti mondatot elkövette ma, annak érdemes lenne egy külső elemző által megnézni, hogy az utóbbi egy hónapban vajon hány érdemi segítő hozzászólása volt - nem arra gondolok, hogy kamerázzon pl. bátran a háza előtt, mert úgyis el fogják fogadni jogilag a felvételt (ami egyébként adatvédelmi szempontból egy tök baromság) - ami bármilyen kérdésre konkrét válasz volt és nem pedig zsigerből velem szembeni kötözködés volt. Több kérdésem nincs! Szerintem könnyű dolga lenne az elemzőnek, talán egyszámjegyű lenne a végeredmény. ;-)

bermuda háromszög # e-mail 2019.10.24. 07:56

Jól látszik, hogy van, aki infókat ad a kérdezőknek és van, aki kötözködni akar csak a válaszadókkal, mert neki ez a lételeme
Te itt épp ezt csinálod.
gerberába miafenéért kell belekötnöd?
Hagyd abba!!

Szomorú örökös #   2019.10.23. 16:41

gerbera317

Szerintem már ott van valahol neked ez elmentve a gépeden, elég hozzá egy control c és control v :D

gerbera317 # e-mail 2019.10.23. 11:12

Meg az is látszik, hogy csak az utolsó mondatom csípi a szemedet; ami előtte van, azt észre sem veszed. Talán nem is érted.
Igen, ezt minden adandó alkalommal el fogom játszani, te pedig le fogod nyelni. Sorry.

Szomorú örökös #   2019.10.23. 06:09

Jól látszik, hogy van, aki infókat ad a kérdezőknek és van, aki kötözködni akar csak a válaszadókkal, mert neki ez a lételeme. Ez van, amikor nincs moderáció és bárki belepofázhat egy témakörbe oda nem illő szövegeléssel.

bermuda háromszög # e-mail 2019.10.22. 22:53

Valszeg tudja, hogy miért ismétli.
Nem kellene relativizálnod.
Nem mellesleg el is magyarázta mi a különbség, tehát mire kell az egyik és mire a másik esetben számítani.
Legalább itt örüljünk, ha valaki pontos infokat ad, annak aki kérdez

gerbera317 # e-mail 2019.10.22. 09:08

Azt még tegyük hozzá, hogy nem bírság, hanem pótdíj. Nem szabálysértés, hanem polgárjogi mulasztás. És nem adók módjára behajtandó köztartozás, hanem polgárjogi követelés, ami szükség esetén bírósági végrehajtásban érvényesíthető. És azt kéne pofán vágni, aki ezt a topikot ezzel a címmel létrehozta.

Szomorú örökös #   2019.10.21. 07:20

bimbus

Én elsőre ezt a cikket találtam, ami dettó a te esetedre is vonatkozik:

https://totalcar.hu/…utanfutoval/

A cikkből egyértelműen kiderül, hogy két külön parkolójegy kellett volna a kocsira és az utánfutóra, ezért a bírság is jogos...........volt még legalábbis 2012-ben, ami a cikk dátuma, de hogy most mi a helyzet, arra én nem tudnék mondani semmit, mivel eléggé sokrétű a parkolás Pesten, annyi parkolási társaság működik.

Azért viszont egy fontos részre felhívnám a figyelmedet:

Létezhet olyan kivételes helyzet, hogy a "szerelvény" méretére tekintet nélkül csak egy helyet foglal el. Ebben a kivételes helyzetben vitatható az utánfutó bírságolása. Abból kell kiindulni, hogy annyi parkolóhely után kell díjat fizetni, amennyit a jármű adott esetben elfoglal.

Ha ez a helyzet áll fenn - sajnos nagy valószínűséggel neked kell bizonyítani - akkor jó esetben megúszhatod.

Hogy miért nem tették ki az utánfutóval kapcsolatos bírság-csekket a szélvédőre, arra már nem tudnék választ adni. Esetleg próbálj bemenni személyesen, hogy te voltál ott, te követted el a történetet és tájékoztassanak erről. Mivel már másnap a kocsira vonatkozó bírságot befizetted, így talán ezzel lehet a szándékot igazolni és számon kérni őket erről.

bimbus # e-mail 2019.10.20. 20:28

A hugom Bp-en lakott. Szept. 6-án költözött vidékre. Segítettem, gépkocsival a társas ház előtt parkoltam, utánfutóval a gépkocsihoz kapcsolva. Az utánfutót ismerőstől kölcsönkértem. A ház előtt parkolási díjat kellett volna fizetni. Ez elmulasztottam. A gépkocsi szélvédőjén a pakolás végére ki tették a csamagot. Ezt a büntetést másnap befizettem. Meglepetésemre az utánfutó tulajdonosa felkeresett, hogy az utánfutó parkolási díj meg nem fizetése miatt büntetést kapott. A hely, és az időpont megegyezik a költözés időpontjával. Jogos ez a büntetés? Miért nem raktak a szélvédőre a gépkocsi büntetésével egyidőben csekket? Ha az autópályán közlekedek utánfutóval és nem veszek matricát, ott csak egy büntetést szabnak ki. Itt miért büntetik külön a gépkocsit és az utánfutót, mikor egy szerelvényt alkotnak?Mit tehetek?

Szomorú örökös #   2019.10.12. 16:00

Anna_

Nem a bírságot fizette ki, csak a bilincs levételét.

Majd kifogja azt is fizetni, nyugi.
Elég hozzá egy térfigyelő kamera felvétele és akkor nem tud titkok mögé bújni.

Anna_ #   2019.10.12. 12:35

Sz. ö. „Szerintem itt azzal, hogy megjelentél és te kérted a bilincs levételét, saját magad zártad ki ebből a lehetőségből.

Miért? Azzal, hogy kifizeti, szerintem még nem ismeri el, hogy ő vezette. A két dolgot válasszuk külön! Nem a bírságot fizette ki, csak a bilincs levételét.

bermuda háromszög # e-mail 2019.07.23. 08:39

bigzoo
Amennyi bankszámla van már az országban nehéz olyat találni, akinek van autója, de egyetlen olyan rokona, vagy ismerőse sincs aki rendelkezne bankszámlával és segítene egy utalás erejéig.
És igen, sokan vannak akik olyan leveleket kapnak, amit nem értenek. Erre van az ügyvéd, ez a fórum stb, hogy segítsen.
Itt kaptál segítséget, ha nem elég kérdezz még!
Fontos: akik itt segítenek, csak az alapján tudnak segíteni amennyi infót megadtál. Ha ez nem elég a számodra optimális megoldáshoz, ne másban keresd az okát.
Csak egy példa: a dátumokat lazán kezeled, akár lehet hogy elévült - nem valószínű, abból amennyit írtál ezt saccolni sem lehet.
És tudom, hogy egy elhunyt ügyeit átvenni, tovább vinni nagyon nehéz - részvétem.

Szomorú örökös #   2019.07.23. 00:04

bigzoo

Attól, hogy félvállról veszed ezt a fizetési meghagyást, még jogerős lehet és be fogják hajtani az örökösökön. Szóval talán esetleg meg kéne keresni a fizetési meghagyás kedvezményezettjét - nyilván ez azért szerepel a levélben - és egyezkedni vele, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre.

Egyébként kétlem, hogy nem kapott csekket, minden jegy nélküli parkolásnál a bírság-papír mellé csekket is csomagolnak. Egyszerűen szerintem ő csak nem foglalkozott vele, most pedig ott fog szerepelni a hagyatéknál, mint behajtandó tartozás. Persze nem kötelező elfogadni, vissza is lehet utasítani az örökséget, akkor a tartozások sem fognak terhelni. De ha előbbit elfogadod, akkor bizony az utóbbit is ki kell csengetni.

gerbera317 # e-mail 2019.07.22. 13:19

Parkolási bírság nem létezik! Azt kéne jól nyakon vágni, aki ezt a topikot létrehozta!
Létezik: 1) szabálytalan várakozás, amiért közlekedési bírság jár, amit az arra jogosult hatóság szab ki, közigazgatási eljárásban hajtanak be. És létezik 2) fizetős várakozóhelyen fizetés nélkül történő parkolás, amiért pótdíjat szab ki az arra jogosult parkolótársaság, ami polgári követelés, és végső soron bírósági végrehajtás útján hajtanak be.
Ha közjegyzői fizetési meghagyás érkezett, akkor az utóbbiról van szó! A fizetési meghagyás szerinti pótdíjat (45 ezer Ft körüli összeg lehet) az öregúr örökösének kell megfizetnie, arra a bankszámlára, ami a fizetési meghagyáson fel van tüntetve. A fizetési meghagyáshoz nem jár csekk, hanem tudomásul kell venni, hogy ez már jócskán a harmadik évezred.