Szabálytalan parkolás - bírság

Véleményem # 2013.10.03. 20:43

Keringenek hírek hogy így meg úgy meg lehet úszni... de erre nem lehet alapozni. A rendőrségen és egyéb helyen nem hivatkozhatsz ilyen olyan fórumon olvasott okosságokra.

Az 50 ezret így vagy úgy bevasalják, max leüli az ember...

Véleményem # 2013.10.03. 20:43

Keringenek hírek hogy így meg úgy meg lehet úszni... de erre nem lehet alapozni. A rendőrségen és egyéb helyen nem hivatkozhatsz ilyen olyan fórumon olvasott okosságokra.

Az 50 ezret így vagy úgy bevasalják, max leüli az ember...

csabba007 # 2013.10.01. 12:56

Hello Sándor!!

2 napja kaptam meg az 50000.-os "bónt". Én nem fizetem be szabálysértési eljárásban a bíróság elé kerül az ügy ahol kérni lehet a közmunka vagy az elzárást...

Én ezt választom. elzárás napi díja 5000/nap azaz 10 nap.

szabalytalanparkolas # 2013.09.18. 11:02

Sziasztok,

Soha életemben nem parkoltam szabálytalanul, azonban tegnap sikerült egy mozgáskorlátozottak számára fenntartott helyen parkolnom (a festést a mögöttem álló autó orra eltakarta, úgy állt meg, hogy belógott). Én jóhiszeműen vásároltam parkolási jegyet is, majd mikor visszamentem, várt az 50,000-es büntetés.

Felháborítónak tartom, hogy a jóhiszeműséget még csak véletlenül sem feltételezik az emberről, hisz nem látszódott a festés és a parkolási időt is kifizettem.. Rengeteg ez az 50,000 Ft, amit nem áll módomban befizetni még ha akarnám sem! Felhívtam őket, se részletfizetés, se csökkentési lehetőség nincsen! Pedig én fizetési hajlandóságot mutattam. Ekkor döntöttem úgy, hogy nem fogom befizetni az összeget. Olvastam itt korábban, hogy ez a típusú szabálysértés kikerült az objektív felelősség alól és közigazgatási bírság helyett szabálysértési eljárás indulna ellenem. Ha így van és ha jól tudom, akkor ebben az esetben rendőrség veszi át az ügyet és adatbekérőn kell nyilatkoznom arról, hogy ki követte el a szabálysértést. Ha azt mondom, hogy közeli hozzátartozóm de nem mondom meg kicsoda, akkor elvileg elkerülhetem ezzel a büntetést?

Köszi előre is a válaszokat,
Üdv,
Sándor