Centrum Parkoló/per

Egyjogász # 2009.06.17. 11:37

Na engem is bepereltek (nem a Centrum), 900 (kilencszáz) Ft pótdíjra, amire rátettek 11.000 Ft költséget......

Pl. ügyvédi munkadíj címén felszámítanak költséget + gépelési, adminisztrációs és postaköltséget is.

Egy fmh. kitöltésénél a gépelésen és a beadáson túl milyen "ügyvédi munka" van??

Erre mondják: ügyes.....

Nem baj, ellentmondtam, szórakozom egy kicsit velük...

websas # 2009.06.17. 08:55

Bár maximálisan egyetértek Sz.Márton hozzászolásával de nem válaszolnék mert esetleg megszakadhat a határidőből való kicsúszásuk.
Én az ilyen leveleket a "nagy kerek irattartóba" szoktam iktatni. (kuka)

websas

Sz.Márton # 2009.06.17. 08:01

Javaslom "Homonyik Sándor álmodj királylány" című számának egy rövidített változatát a parkolótársaság részére elküldeni. Még egy 2003-as ügyben, 2007-ben jártam el, amikor az első védettségük, az akkor 2002-ben is szokásban volt, nevetséges leolvasásos módszer után 2004. évben kapott először, a saját honlapjuk szerint is egy bírósági döntés alapján jogi védelmet, de csak a szabályosan végrehajtott büntetéseik behajtásaira. (amit akkor mellékeltünk többben is a részükre címzett válaszainkban) Az összevissza leírt helyszínek és rendszámok időbeli pontatlansága bizonyította, a mi tanúkkal is megerősített pontos céges nyilvántartásunkkal szemben, mi folyhatott ott még 2002-ben, nem is beszélve az akkori parkolóőrök médiában is megtett vallomásairól.

tyutyu0211 # 2009.06.17. 07:13

Sziasztok
Nekem is tegnap jött egy levél egy bizonyos ügyvédi
irodából, hogy fizessem be a tartozásom ami 2002 01
és 2002 06 hónapban történt parkolódíj tartozásból ered.
Bírósági perrel fenyegetnek,ha nem fizetek.Engem is
érdekelne,hogy mik az esélyek ennyi idő után ha perre
kerül a dolog.Ráadásul az egyik alkalommal a parkolózónát végét jelző tábla után álltam közvetlen,de
a parkoló őrt ez nem zavarta.Ha van valakinek jogi tapasztalata az írja meg

üdvözlettel tyutyu

Betelgeuse # 2009.06.16. 17:32

Sziasztok!
Nekem most jött felszólítás egy Ügyvédi Irodától, hogy ők az örökösei a Centrum-Intrum Justitia vonalnak és fizessek akciós !!!!áron ( 50 %-kal olcsóbban ) ennyit meg ennyit.
Hivatkoznak egy Alkotmánybírósági határozatra, mely szerint a hátralékok behajthatók. Na de ennyi év után ? Mert hogy itt 2001 és 2002-es témáról van szó.Azok meg tudtommal elévültek. Sosem ajánlottan jöttek a felszólítások, fotóik nem hiszem hogy lennének, na de egyébként is ha elévültek, akkor menjenek a fenébe.
De azért érdekelne a véleményetek.
Üdvözlettel: B.

cisec # 2009.06.09. 20:51

Ma tudtam meg, hogy 18-ról 20 órára kiterjesztették az időszakot. Ezt hirdették valahol? Az automatákon 3 mm-es szöveg jelzi. Június 9-én büntetnek, nincs felhívás, átmeneti időszak. 4.015 Ft-os büntetés. Felháborító. Nincs valakinek a Bajcsy 61 körül megmaradt jegye ma 18:16 előtt kezdődően? Megvenném... Komolyan.

dihe # 2009.06.09. 14:01

Nem tudom, hogy mennyire jogos valakit megbüntetni 87000 ft, mert az első kerületben parkolt egy mozgássérült helyen amit egy fa úgy eltakart, hogy autóból kiszálva sem lehet egykönnyen észreveni, és asztfaltra jel nincs felfestve. Tévedni emberi dolog, de , hogy ez 87000ft kerüljön?? (((((:

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.06.01. 19:08

A levehető rendszám jó ötlet, csak ajánlani tudom mindenkinek .

Minap jártam a Városligetben, tele van kerékbilincses autókkal, ott körőznek mint a dögkeselyűk .
Nem is restek dobálni az autókra a bilincseket . Minden túlzás nélkül - 43 db. lebilincselt autót számoltam egy óra leforgása alatt szerte a Ligetben .
Ez vérlázító, ezt már nem szabadna hagyni, ezt már nem !
Ahogy láttam családok, több gyermekes családok estek áldozatul . Ez elfogadhatatlan !

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.06.01. 18:53

Ezek az aljas parkolóörők is ott csalnak, átvernek, ügyeskednek ahol tudnak, tudom, mert hallom, olvasom, s tapasztalom . Ezeknek semmi sem szent .
Főnökeik utasítására vágnak át titeket, csak a profitot, s a hasznot látják bennetek, szolgáltatás nulla .

Korábban írtam,hogy ha ezek még több hatalmat kapnak -még nagyobbat húznak rajtatok . Hát most kaptak, és éltek is a háttérből támogatott jogukkal .

Az egyetlen esélyetek,hogy ha szembe szálltok velük, rátok bízom az eszközöket, legyetek épp olyan érzéketlenek, és elveteműltek - mint pont amilyenek ők !
De ne feledjétek, ha kicsit is engedtek - még rosszabb, s még inkább megfizethetetlen állapotokat fognak teremteni ellenetek !

websas # 2009.06.01. 18:37

A 300 ft-os vizitdíj miatt lázongott az ország azért legalább kaptunk valamit de ez a szabadrablás és annak tűrése érthetetlen. Nekem már könnyen levehető rendszámaim vannak "oszt jónapot".

websas

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.06.01. 18:22

Komolyan mondom, nem értelek titeket, miért kinlódtok még mindig ezekkel a féreg parkolósokkal .
Legyen már egy kis vér a pucátokban Magyarok !

Ha senki sem fizet nekik többé, pikk-pakk tönkre vágjuk a hiénákat . Embereljétek végre meg magatokat, és álljatok ellen minden eszközzel .

Pont holnaptól emelik az áraikat, s a díjjaikat ami horrorisztikus pótdíjjazással párosul majd .
Meddig akartok még fizetni a nagy semmiért ?!

Minnél jobban engedtek, s fizettek - annál jobban falhoz állítanak, és kifosztanak !
Vegyétek már észre,hogy mire megy ki a játék, a teringettét !

MylkA # 2009.05.31. 12:04

Sziasztok!

2009.május 29-én pénteken a VI kerületben parkoltam.
Elfelejtettem jegyet venni, persze kaptam csomagot.

Ez eddig okés, beismerem. Megnéztem, 13óra 5perckor büntettek meg. Nem vettem le a kocsiról, (persze kicsit felkaptam a vizet, de a saját hibám, szóval rendben van), visszatettem, mentem tovább a dolgomra.
(egyébként ennek egy ellenőr a tanúja is volt, hogy beszállok-kiszállok(jelzem, nem indítottam be a kocsit, tehát a forgalomban nem vettem részt))

Mire visszaértem, ráraktak még egyet, megnéztem, 16óra 7perckor.

Kérdésem arra vonatkozna, hogy ugyanazon a helyen és ugyanazon a napon kétszer megbüntethetnek-e ugyanazért a BŰNért?

Az autó nem mozdult el, a cetliken viszont a házszám különbözik, egyiken 67, a másikon 69...
Két különböző ellenőrtől kaptam az ajándékot.
(gondolom a szemtanú-ellenőr volt ilyen buzgómócsing)

Elképzelhető, hogy aki másodjára bírságolt, nem nézte meg az előző időpontját, (ki tudja, mióta van ott, biztos, ami biztos alapon bírságolt, illetve a fejpénzért), vagy a közben eltelt 3órás időtartam jelent valamit? Ennyit lehet ugyanis előre bedobni az automatába tudomásom szerint.

Mondjuk lehet benne valami, mert ha reggel 8kor megbüntetnek, ott állok 1265-ért egész nap, amikor a parkolási díj 1150 lenne a 10órára.
Az a 115 Ft meg kevés nekik azért, mert jegy nélkül állok és nem tanulok az esetből? :)

Nem nagy pénz az a kétszer 1265FT, de ha jogtalan, akkor inkább sörre költeném a másodikat :)

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Dr.Attika # 2009.05.18. 17:14

Tévedés. Nem lett öt év az elévülési idő. Maradt az egy év. Az egyéves bíróság előtti igényérvényesítési korlátot "döntötte le" az AB.

CindR # 2009.05.18. 16:46

Kedves Fórumozók!

Én is a segítségeteket kérném, parkolási peremmel kapcsolatban. 2004. 09. havi parkolási büntetésemről hivatalos papírt kaptam 2008-ban, hogy "a pert megszűntették".

Tisztában vagyok azzal, hogy az 1 éves elévülés újra 5 év lett, de ha megkaptam a fenti végzést, "nyaggathatnak-e" tovább?

Az ügy egyébként több sebből vérzik, mert az adott időpontban nagyon valószínű, hogy nem volt fizetős az utca (az önkormányzat hivatalosan "nem szeretett volna állást foglalni ez ügyben"), sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy tilos volt ott parkolni, ahol állítják. Fotó van, de nem felismerhető a helyszín. Amennyiben tilosban álltam, tudtommal a Közterületesektől kellett volna büntetést kapnom...

Még egy kérdés... 2009. 09. hóban végleg elévülne az ügy?

A segítségeteket előre is köszönöm!
CindR

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.05.04. 20:39

Gumibotot kapnak a közterület-felügyelők !
http://kuruc.info/r/2/39803/

Barage (törölt felhasználó) # 2009.04.26. 17:30

Köszönöm a gyors válaszokat!

Barage

Anonym5 # 2009.04.26. 16:10

Sziasztok!LÉcci valaki szakértő pillantson bele a :"Közlekedési szabálysértés miatti feljelentés" topikba mert senki nem akra válaszolni. előre is köszi

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2009.04.26. 15:32

Így van.

Grád András # 2009.04.26. 13:58

Kedves Barage!

Ha mindaz, amit Ön leírt, igaz, akkor a cég követelése elévült, és csak próbálkoznak. Egyébként mivel az Alkotmánybíróság megsemmisítette az 1 éves elévülési határidőt megállapító jogszabályt, most újra 5 év az elévülés. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Barage (törölt felhasználó) # 2009.04.25. 22:55

Kedves Fórumozók!

Problémám valószínűleg már "lerágott csont" és bevallom, hogy némi segítséget is találtam, mégis jól jönne a megerősítés, avagy pontosítás.
2007 március végén az Intrumtól kaptam egy fizetési felszólítást 2001-es parkolási díjhátralék megfizetésére. Némi felefonos egyeztetés, majd az 1 éves elévülési módosítás után, meg is feledkeztem az egészről ... mígnem a héten egy Ügyvédi Irodától érkezett egy újabb fizetési ajánlat. Természetesen ezt a hihetetlen késedelmi kamattal terhelt számlát eszemben sincs rendezni, már csak azért sem, mert a megjelölt időpontok nagy részét ma is könnyedén igazolhatnám, hiszen lakossági parkolási engedéllyel rendelkeztem. 4 időpont ugyan ennél korábbra datálódik, de ez szintén nem lehet jogos, mivel rendszeresen jártam autóval - munkaidőban nem parkolhattam az adott helyen (bár ez igen régen volt már!?)
Jól értem, hogy az ügyem tulajdonképpen mára már elévült, ha 2007 dec. 22-ig nem került bíróság elé? Ez csak egy próbálkozás, vagy netán számíthatok még perre?

websas # 2009.04.25. 08:42

Hogy Szép napotok legyen:

http://www.hirado.hu/…edhet_a.aspx

Egy kis park.díj emelés, igazítják a busz jegy árához (miért pont ahhoz?) lehetne a Charles Simonyi űrutazási költségéhez is.(és még jön rá a + 5% áfa)

Áfás számláért miér is kell külön eljárni ???
A temetők elött számlanélkül árusító anyókákat rögtön tudják büntetni a "hős" ellenőrök.

A megoldást az alábbiakban látom: Ha egységesen senki nem fizet, aztán másnap sem, és így tovább, aztán ha írnak, az autó kölcsön-volt (megadjuk kinél) aztán kiderül mégis inkább nálunk volt stb.(Lehet ragozni)
BELE FULLADNAK az eljárásokba.(adminisztratív úton simán ki lehet készíteni Őket)Csak sokan kellene lennünk!

A rendszám egy kis csavarhúzóval lepattintható annak hiányában csak közlekedni tilos, de a parkoláshoz nem kell. (lehet fényképezni).

websas

itya # 2009.04.24. 20:50

itt az összefogás:
http://www.empamo.tag.hu/

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.02.17. 14:09

Kedves Websas !

Sajnos igaz, valóban összefogás híján van az egész ország, nincsenek semmilyen ellenszerveződésre utaló jelek sem, se civilek, de még az általad említett szervezettebb csoportok (taxisok, fuvarozók, stb....) is finoman fogalmazva - sem állnak a helyzet magaslatán .

De márpedig szembe kell menni a problémákkal, és cselekedni kell - csak így van esélyünk a túlélésre !

A jogalkotók, az alkotmánybíróság is egy követ fúj, és szilárd része ennek az egész rohadó rendszernek . Bátran állíthatom – míg minden hanyatlik, és pusztul addig a legjövedelmezőbb üzlet lett, s virágzanak a parkolással kapcsolatos pénzbehúzások . Ez vérlázító !

Nincs idő tétlenkedni, tenni kell valamit, - mégpedig MOST AZONNAL !

websas # 2009.02.16. 22:17

Kedves dubisubi!

Teljesen egyetértek veled!

De már a taxisok, fuvarozók, stb. sem tartanak össze. Mit lehet várni a szervezetlen "civilektől". Az ujkori kontra szelekció eredménye képpen ránk szabadult egy immár nem csak teljesen hülye,(mint korábban), hanem pénzéhes bürokrata réteg. Sem a jogalkotó, sem az Alk.B. nem szab gátat az ámokfutásuknak. Az egész közigazgatásban kellene rendet teremteni:
Off
6-db. tértis levélben tiltakoztam az érdi Önk.-nál, hogy nem szeretnék a házam elé egy 3-dik Matáv "műtárggyat" (oszlopot 15 m.-en belül) SEMMI válasz. Felállították. Ott állt szerelvények nélkül kénytelen voltam láncfűrésszel kivágni, mert így csak rongálás, ha már vezeték is lett volna rajta, akkor közüzem megzavarása is bejött volna.Felfüggesztett pénzbüntetést kaptam, és 5 évre visszavonták a fegyverviselési engedélyemet (otthon tarthatom).

ON
Szóval itt már tudta a Hatóság, hogy mi a dolga.

Csak szervezetten, sokan tudnánk eredményt elérni.
(mint az egyébként nem alaptalanul sokat szidott romák)

websas

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.02.16. 20:11

Tisztelt Autósok !

A Jog, és az esetleges „kiskapuk” ismerete nagy segítséget jelenthet a problémásabb, és a peres ügyekben, de a főprobléma gyökerét nem oldja meg ! Ahogy olvasgatok itt a fórumon érezhető,hogy mindahányan szenvedünk ezektől az élősködöktől .

A baj az,hogy csak „tünetileg kezelhetjük a betegséget”, de a fertőzés terjed tovább – mint egy gyógyíthatatlan vírus !
Be kell látnunk - a parkolócégek pofátlansága mostanra brutális méreteket ölt, és csitíthatatlan éhségük minden elképzelést felülmúl !

És pont ezért kellenének a hatékonyabb ellenintézkedések, emellett drasztikusabb válaszlépésekre van szükség, és nekünk autósoknak kell kézbe venni ezt az ügyet, mert hát lássuk be - ha kicsit is engedünk – még nagyobbat húznak rajtunk, és akkor később biztosan - súlyos árat fizetünk majd ! (már most is !)

Részemről még az országból is kiüldözném ezeket az élősködő, pondró parkolós cégeket !!!