Idézet, az előbbi hozzászólásomhoz, és egyben példa is :
„habiszti
Sziasztok,
velem az alábbi eset történt meg nagyon röviden. Centrum nevében Tóth B. Gábor ügyvédi iroda küldött egy felszólítást áprilisban 115.000 forintról. Válaslevelemben kértem, hogy igazolják mely eseményről van fénykép.Szünet, válasz nem érkezett egészen november végééig amikoris az Intrum irt, hogy megvette es immár 127.000 a tartozásom. Irtam nekik is, hogy továbbra sem kaptam meg amit kértem, vagyis az igazolást a képekkel és hozzá tettem, hogy hajlandó vagyok kifizetni a tartozásom a képekkel kapcsolatos eseményekre. Majd jött egy válasz ma (3 hét után), hogy nem tudták elfogadni a reklamációm és már 151.000-nél járok, vagyis 3 hét alatt sikerült 24.000 ft kamatot felhalmoznom és továbbra sincs információ, csak közlik, hogy ha nem fizetem be, akkor jogi útra terelik a dolgot. Mondanom sem kell, hogy ez sem tértivevénnyel érkezett.
Mit javasoltok? Van még értelme írni nekik, vagy várjam meg mi fog történni?”
Tehát a parkolási társaság igénye egy polgári jogi követelés, s az elkövetett cselekmény, nem minősül szabálysértésnek. Elévülési ideje 5 év. A parkolási társaságnak - ha pedig a követelés az önkormányzatot illeti, szerződésük alapján, az önkormányzatnak - kell bizonyítania, hogy a követelés jogos!, a szolgáltatás igénybevevőjének pedig azt, hogy azt kifizette, illetve nincs tartozása.
A követelés érvényesítésével kapcsolatosan mindenki csak a saját követelését érvényesítheti, másét a saját nevében nem, mely egy polgári jogi követelés és adók módjára nem behajtható.
Ez volt az alapkérdés!
Tisztelettel