Egyenlőre még csak "munkaanyag" a téma, dolgoznak rajta a szakemberek...
Centrum Parkoló/per
Egy parkoló őr lebuktatása (videó)
Ajánlom a témában jártas embereknek !
Hát tudja fene ... olyanokat hallok, hogy 3 meg 4 százezer .... merthogy a ny-e-i átlag is ez. Utálom amikor erre hivatkoznak, majd akkor legyen 3 meg 4 százezer ha nálunk is az átlagkereset annyi lesz mint mondjuk Németországban, addig ne hivatkozzunk már mndig a nyugati példákra.
Természetesen nem pártolom az eszetlen gyorshajtást, de azért ez is túlzás amit most akarnak.
A parkolóőrös story pedig sajnos ugye mindennapos történet, nekem is ajánlotta már fel, hogy inkább az ő zsebébe tegyem a pénzt mint az automatába, és akkor egész nap ott állhat és nem büntet meg senki ... no comment
Balázs
Ide is berakom, hátha tudok újat mondani.
Nekem még a hajrában küldte ki a Centrum a maradék 2005-ös tételeit, ahol felsorolta a tőlem már beérkezett összegeket (!!!) (persze nem mindet pontosan, volt, hogy az 1320 végéről lehagyott egy nullát...), plusz a késedelmi pótlékot az 5 napon túl fizetésre.
A kb. 8 tételből véletlenül megvolt három átutalásának a banki kivonata (egyébként mindig átutalással fizetek, mert úgy kényelmesebb), amikből kiderült, hogy mindent 5 napon belül fizettem be. Ebből vaslogikával következett, hogy fogalmuk sincs a nyilvántartásukban a banki napokról. Visszaküldtem nekik a három kivonatomat februárban, hogy még dolgozzanak az adatbázisukon, és ha már tényleg úgy gondolják, hogy a maradék x tételt nem fizettem be, akkor hajlandó vagyok magamat költségekbe verni, és kikérem az azokhoz tartozó bankkivonataimat is.
8 hónapig marha nagy kuss, pedig e-mail címet is írtam, erre ma jött a levél a Credit Express-től, hogy mai (!!!) határidővel fizessem be a tartozást (5 napig jött a levél), és dettó ugyanazt a listát küldték (!!!), a már bizonyított tételekkel, banki nap nélkül, csak éppen már az sincs feltüntetve, hogy én valamit is befizettem...
Na, csak tanulságképpen írom. Hogy szarnak az emberre hónapokig. Mivel az idő pénz, én sem akarok velük foglalkozni, elküldöm nekik is a Centrumnak küldött levelet (recycling), aztán ha nagyon akarják, irány a bíróság. Szvsz nem hinném, hogy nagy mellényük lenne most, hogy kimondták, a Centrum jogtalanul adja el a követeléseit, jogtalan szed parkolási díjakat és a többi.
Egy szakmai kérdés a végére: ha én bebizonyítom ennél az egy-két tételnél a banki kivonattal, hogy hibás illetve hiányos az adatbázisuk (mert az!), akkor a többi tételre, mint felperes, nekik kell bizonyítaniuk, hogy de igenis nyilvántartanak minden befizetést utalványszámmal, értéknappal, mindennel, ahogy kell? Az egy rossz adat übereli az esetlegesen hiányos, de általam sem bizonyíthatót?
ja, és még annyi, hogy bizonyítva három már kifizetett tételt, kértem tőlük a többiről egy új csekket, és azt sem küldték 8 hónapig. pedig nekem megvan az a mail, amiben együttműködni akarok velük. ilyenkor jogilag rám terhelhetnek késedelmi pótlékot, ha 8 hónapig szartak rám? nincs olyan törvény, hogy az ügyfélszolgálatnak x időm belül fel kell dolgoznia az írásban beérkezett megkereséseket?
micsoda fenyegetőző maffia ez!
Sziasztok!
A történetem a következő:
Szeptemberben leparkoltam a XII. kerületben. Mivel időre rohantam, és a faágak takarták az út elején a táblát nem is láttam, h fizetős a hely, de ez lényegtelen...
Délután láttam, hogy kaptam 2 mikulás csomagot is. Valamiért úgy gondoltam, hogy egy nap ugyanazért a szabálytalanságért csak 1x lehet megbüntetni az embert. Így be is fizettem az egyik büntetést, a másikat viszont nem. Nemrég kaptam is fizetési felszólítást mintegy 5000 Ft-ról, a be nem fizetett büntire.
A kérdésem a következő: Lehet-e vkit ugyanazért megbüntetni többször?! Akár ki is tapétázhatják mikuláscsomaggal a szélvédőmet?
Mit tehetek ha nem fizetem be, s polgári peres ügy lesz a dologból. Hivatkozhatok-e valamire?
A kapott levél nem ajánlott, csupán magán a borítékon belül van egy vonalkód és R betű.
Köszi előre is, Feri
Azért Figyeljetek! 2001-es és 2003-as évjáratú ügyket akarnak rajtam behajtani, ráadásul vitatható eseteket, fénykép nélkül. ár bíróságon van az ügy, megvolt az első tárgyalás. A PARKOLÁSI TÁRSASÁG ALKUTBAJÁNLOTT! Elenged a négy estből kettőt, kamatot, stb. Az ügyvédem azt ajánlotta, ne fogadjuk el! Dupla vagy saemmi. Szóval remeg a léc a parkolási cégeknél. :)) messzelátó
fireferi!
Az bizony ajánlott... ha az "R" és a vonalkód a boríték ablakában látszik.
Sziasztok!
ireferi!
Én is megkérdeztem miért katam egy nap két büntetést, azt volt a válasz, hogy 4 óránként rátehetik az autóra a büntetést.
Ha nem telt el 4 óra a két büntetés között akkor szerintem az nem jogos.
Sziasztok,
Tegnap kaptam egy bírósági(?) fizetési meghagyást. Tudnátok ajánlani az ügyben jártas ügyvédet?
Köszönöm !
sziasztok sorstársak érdeklödnék hogy tudja e valaki 2000-2001 követelések elvévünek -e ha a kiértesités 2007 márciusában adták postára ?
légyszi segitesetek :)
Exanimo,
javaslom itt balra, a Szolgáltatásoknál, az "ügyfél keres ügyvédet" rovatba - az ott előírtak szerint - írd le röviden a veled történteket. Remélve néhány nap alatt jelentkezik megkeresésedre egy ezen ügyekben jártas ügyvéd. (Arra ügyelj, hogy a 15 nap fellebbezési határidőből ne fuss ki ha a bírósági meghagyásnak ellent kívánsz mondani - és akkor majd indul a peres eljárás.)
inkvizitor,
pénztartozás elévülési ideje 5 év., válaszold meg nekik egy sornyi írásban, hogy a 2000-2001 évi követelés elévült már.
Sziasztok!
Én augusztus óta kapok fizetési felszólításokat egy 2003-as tartozásról ( 4500 Ft) a Credit ... akárkitől.
Természetesen nem ajánlott küldeményként érkeztek a levelek , csak be voltak dobva! A poén pedig az, hogy ahová ezek a levelek érkeznek már 5 éve elköltöztünk és csak egy véletlen folytán pár napja kaptam kézhez őket, az utolsóban már fizetési felszólításról írogatnak, meg bíróságról.
Ja és még a lánykori nevemre érkeznek!
Nos, ilyenkor mi a helyzet ?
Hiszen én elméletileg nem is kaptam meg ezeket a leveleket, ráadásul a nevem se az már!
Minden esetre, a jelenlegi lakókat megkértem, hogy a jövőbeni leveleket irányítsák vissza a feladóhoz azzal, hogy a címzett ismeretlen helyre költözött!
A Credit... pedig keressen meg...
Kedves Kisnyúl!
Első ránézésre elfelejthető az ügy, ugyanis a díjtalan parkolás után 60 napon belül kell, hogy levelezzenek a tulajjal. A jogszabályváltozás okán ez azt jelenti, hogy a régebbi ügyekről 2007. február 20-i (ha jól emlékszem) postabélyegzővel kellett hogy legkésőbb írjanak, különben elévült. Azaz ha 2007 augusztusában kezdtek levelezni (és valóban nincs korábbi, bizonyítható - pl. átvett tértivevényes - értesítés, akkor elmehetnek oda, ahol a part szakad. Mottó: Próbálkoznak, tehát vannak.
Üdvrivalgással:
KEA.
Szakmai kérdés, ha esetleg jogvégzett ember betekint:
Van-e a jogi szakirodalomban, még inkább a hatályos jogszabályokban pontos fogalommeghatározás a "károkozás" fogalmára? Bíróság illetékességének különleges esetei vonatkozásában érdekelne. Köszönöm előre is.
Üdvrivalgással:
KEA.
T. kea4!
Nem tudom, hogy hasznát veszed-e az alábbi BH-nak, de én élvezettel csemegéztem:
BH2007. 114
Nem bűncselekmény, hanem a polgári jog szabályaiba ütköző szándékos károkozás valósul meg, ha az elkövető a más tulajdonát képező ingóságot rábízás nélkül, a saját elhatározása alapján magához veszi, majd azt eldobja [1978. évi IV. törvény 317. § (1) bek., 324. § (1) bek.; 1959. évi IV. törvény 196. § (1) bek.].
tatti!
Miért ajánlott, ha borítékon belül van a levélpapíron nyomtatva?
Nem a posta egy szolgáltatása, az, hogy ajánlottan kézbesít?
És ezt a szolgáltatását a borítékon tudja csak alkalmazni, nem??
Ez az én dilemám is ! Ugyanis némi ügyeskedéssel és számítógépes ismeretséggel simán lehet a levélre bárhová csíkokat varázsolni !!!! Kérte már valaki egyszer is a pénzkövetelőktől a vonalkódról szóló szerződést? Lehet , hogy sántít a hasonlat , de ha én egy adott termékemre vonalkódot óhajtok tenni, kemény pénz ellenében kaphatok bizonyos kombinációt / ..ciókat/ . Gondolom a hivatkozásuk alapja a postával kötött szerződés, használati jog megvétele stb.stb.,ezt bizonyára be is tudják mutatni!?
Egyébként mi módon bizonyítható ,ha ők fel is adták a levelüket , ezt én garantáltan kézhez is kaptam ?
Üdv a sorstársaknak ! Ma beszéltem kedvenc postásunkkal , megkérdezetm , mi van akkor ha a zebracsíkos levelekre azt mondjuk: nem kaptuk kézhez , mert nem volt a postaládában , összefogtuk a sok reklámpapírral , váltig állítjuk , hogy nem kaptuk meg stb, stb... A válsz : tőle vonják le az ajánlott levél kézbesítési díját , annak ellenére ,hogy ő a füzetében bejelöli a kézbesítést !!! Ha nem a valóságot mondta,én is rosszat írok !! De azért belegondolva ,ha mégis így van , nagyon merdek dolog !!
JA!!!! A lényeg , a belül csíkos levél ajánlottnak minősül !!!!!
Azt hiszem ezt az MPL (Magyar Posta Logisztika) állítja elő vmilyen módon, ezért lehet belül a vonalkód (kiadják nekik a címlistát vagy a posta ad Nekik vonalkód tartományt, ezt nem tudom).
Kedves Traffic!
Nem nyert. De én vagyok a hibás, hogy nem részleteztem. Amiatt érdekelne, mert a fizetési meghagyást az általános szabálytól eltérően a "károkozás helye szherinti bíróságon" is be lehet adni. Namármost egy állítólagos parkolás díjnemfizetéssel egybekötve vajon károkozás-e jogi (elméleti) értelemben? Az én logikám szerint (de én nem vagyok jogász) nem az, mert akkor bármilyen más, szerződésen alapuló követelés is annak minősülne (persze, kár: nem kapta meg a várt zsetont???). Márpedig az adott esetben épp az a probléma, hogy a ráutaló magatartás következtében létrejövő szerződés létrejött-e, azaz parkoltam-e 2002-ben Gyulán, avagy sem. Merthogy a jólélek a gyulai v. bíróságon adta be a fizetési meghagyást.
Üdv:
KEA.
Kedves Emlékezők!
Lapozgattam itt a fórumban visszafelé, de nem találom, amit kerestem. Úgy emlékszem, hogy régebben itt volt szó (futólag) arról, hogy centrumos ügyekben melyik bíróság tipikusan milyen álláspontot képvisel a C. rendszerének zárt mivoltával mint "bizonyítékkal" kapcsolatban. Rémlik valakinek?
Köszi, üdvrivalgással:
KEA.
Kea4!
Azt írták valahol, hogy a pesti nekik, a budai ellenük ítél (általában)
"JA!!!! A lényeg , a belül csíkos levél ajánlottnak minősül !!!!!"
De ha én nem írtam alá, akkor mi frásznyavajától ajánlott???
Egyszerűen nem tudom, hogy mért fizessek a Centrumnak egy 2007-ben értesített 2003. decemberi esemény miatt (szerintem a Vereseny utcában akkor nem is volt p.óra),
amiről akkor nem kaptam semmilyen felszólítást.
Most 8000Ft-nál tartunk. Eddig két levelet kaptam, az utóbbi a már gyanússá vált Tóth B.Gábor-féle felszólító volt.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02